دکتر سید «محمد جمالیان»  روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیش از این نیز یک دستگاه تشخیص آزمایشگاهی ویروس کرونا در اراک فعالیت داشت که با راه‌اندازی امکانات جدید سرعت تشخیص موارد مشکوک به کرونا ویروس تا ۲ برابر افزایش می‌یابد و این مهم در مدیریت بیماری و رسیدگی به مسایل بیماران اهمیت زیادی دارد.

وی اظهار داشت: توزیع رایگان ۱۵ هزار ماسک برای بیماران پرخطر و سالمندان از روز شنبه با مدیریت نهادهای مسئول دولتی آغاز می‌شود و تلاش بر این است که به صورت عادلانه به بیماران دیابتی، ایدزی و افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی بدن هستند ماسک تحویل شود و رایزنی با سازمان بازنشستگی و سپاه پاسداران برای توزیع بخشی از این سهمیه برای افراد سالخورده در جریان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: تلاش می‌شود سهمیه بعدی ماسک در استان پس از تامین نیاز کادر درمانی بیمارستانی، برای گروه‌های دیگر جمعیتی باشد که الگوی توزیع آن نیز به زودی اعلام می‌شود.

دکتر جمالیان اظهار داشت:مراکز غربالگری بیماری‌های تنفسی برای معاینه افراد مشکوک به کرونا در شهرستان اراک دایر است و  سامانه اطلاع‌رسانی این بیماری در شهرستان اراک به شماره تماس ۳۸۳۹ فعالیت دارد.

وی توضیح داد: راه‌اندازی مراکز غربالگری با هدف پاسخ موثر به مردم  و انجام معاینه  و تشخیص موارد مشکوک برای ارجاع درمانی است و وزارت بهداشت و درمان تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور را مکلف کرده که  مراکز غربالگری بیماری های تنفسی را راه‌اندازی کنند و زمان فعالیت آن‌ها از صبح تا ۱۲ شب است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت:  راه‌اندازی این مرکز با همکاری بسیج جامعه پزشکی است و  برای تامین نیروهای این مرکز کمک‌های زیادی از بسیچ جامعه پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی استان شده و در شهر اراک مرکز جامع سلامت«ارسطو» واقع در سی‌متری کوی علی‌بن ابی‌طالب در این راستا فعالیت دارد.
دکتر جمالیان خاطرنشان کرد: علاوه بر اقدام وزارت بهداشت و درمان مبنی بر راه‌اندازی مرکز اطلاع رسانی کرونا به شماره ۴۰۳۰  دانشگاه علوم پزشکی استان با اداره کل مخابرات رایزنی انجام داده است که سامانه ردا (شنبه) در شهر اراک کلید می‌خورد و پزشکان دانشگاه علوم پزشکی استان به سووالات مردم در خصوص ویروس کرونا  از طریق ۳۸۳۹  بهصورت تلفنی پاسخ می‌دهند.

وی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی استان  نکات بهداشتی که باید در پیشگیری از این بیماری رعایت شود به زندان‌های استان ابلاغ کرده است و تاکنون موردی از بیماری از زندانیان به دانشگاه علوم پزشکی استان اعلام نشده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان بیان کرد: دوره کمون (نهفتگی) این بیماری ۲ الی ۱۴ روز است و هیچ علایمی از این بیماری در فرد مبتلا در این دوره مشخص نیست و به همین منظور تمامی مدارس استان تا دوشنبه هفته آتی و دانشگاه‌ها  تا پایان هفته تعطیل اعلام شده و فعالیت ادارات دولتی نیز از ساعت ۹ تا ۱۲ تعیین شده است.

کرونا، ویروسی شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده می‌شد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده  که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه، تنگی نفس، سردرد و گاهی با  اسهال و استفراغ همراه است.

۶۹۸ پزشک عمومی، ۴۸۵ پزشک متخصص و فوق تخصص و یک هزار و ۷۲۶ کارشناس رشته‌های مختلف پیراپزشکی و مامایی در استان مرکزی فعالیت دارند.
۱۳۳ آزمایشگاه مستقل و غیرمستقل ۵۴ مرکز اورژانس بیمارستانی، ۵۴ مرکز مستقل و غیرمستقل پرتو نگاری، ۱۴۶ داروخانه و ۱۰۳ واحد توانبخشی در این استان دایر و فعال است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۳ استان کشور درگیر کرونا است و ۲۴۸ نفر تاکنون به این بیماری مبتلا شده‌اند که ۲۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.