«رضا عظیمی» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مرمت این سازه‌ها با مبلغی بالغ بر ۲۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی انجام شده‌است.

وی اظهار داشت: ۶ بند خاکی در حوزه قره کهریز، ۲ مورد در شهرستان زرندیه، سه مورد ساوه، ۶ مورد در شهرستان کمیجان، ۲ مورد تفرش، سه مورد خنداب، چهار مورد شازند و ۲ مورد اراک و خمین مرمت و بازسازی شد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از پایان مرمت و بازسازی بند خاکی کوه مودر شهرستان اراک خبرداد و گفت: بندخاکی این منطقه با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ متر مکعب خشکه چین و ۳۵۰ متر مکعب عملیات گابیون بندی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال انجام شده است.

عظیمی افزود: ظرفیت ذخیره سازی بند خاکی کوه مودر حدود ۵۰ هزار متر مکعب بوده و با توجه به تامین آب مورد نیاز باغات زیر دست، مرمت و بازسیازی این بند خاکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: بازسازی و مرمت بندخاکی کوه مودر اراک نقش مهمی در جلوگیری از بروز سیلاب و ایجاد خسارت در اراضی زیر دست از جمله آرامستان این شهرستان خواهد داشت.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از انعقاد قرارداد اجرای طرح‌های آبخیزداری در ۲۲ حوزه آبخیز این استان خبرداد و گفت: بهره برداری از ۱۱ طرح همزمان با دهه مبارک فجر امسال آغاز شده و بقیه طرح‌ها نیز با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

عظیمی ادامه داد: این طرح‌ها با اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و با هدف کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی منابع آب‌های زیر زمینی به خصوص در بالا دست دشت‌های ممنوعه انجام شده‌است.

وی افزود: با اجرای این طرح‌ها در هر مرحله آبگیری، از جاری شدن پنج میلیون متر مکعب روان‌آبو سیلاب در عرصه‌های طبیعی و شهرهای استان جلوگیری می‌شود.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.