«احمد توسلی» روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه توجیهی طرح تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستاهای منتخب خمین در گفتوگو با ایرنا افزود: این طرح در راستای ماده ۲۴ قانون برنامه ششم توسعه و طرح توسعه پایدار منظومههای روستایی دنبال میشود و پنج هزار روستا در کشور مشمول برنامههای آن هستند که هر سال باید مورد مطالعه قرار گیرند.
وی ادامه داد: سهم استان مرکزی از این طرح ملی در هر سا ل مطالعه ۱۰۹ ناحیه روستایی است.
مدیر مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی اظهار داشت: اجرای این طرح از سال ۱۳۹۶ از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی کلید خورده و در مرحله اول آن در استان مرکزی شرایط ۶۴ روستا با مشارکت دانشگاه خوارزمی مطالعه شد.
توسلی گفت: در مرحله دوم اجرای این طرح ملی نیز مطالعه ۱۸۹ روستا از منطقه شمالی استان مرکزی شامل ساوه و زرندیه آغاز شد.
وی افزود: طرح مطالعاتی ۱۳۶ روستا در مناطق جنوبی و مرکزی استان مرکزی شامل خمین، محلات، دلیجان، بخشی از اراک، خنداب و شازند نیز اکنون در حال انجام است.
مدیر مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی اضافه کرد: طرح مطالعاتی توسعه و اشتغال روستایی ۶۲ روستا در این استان کامل شده که هدف کلی اجرای این طرح ایجاد ساختار اقتصادی متناسب با روستا، احیای بافت اقتصادی آن و ایجاد هسته اصلی تولید ارزشها در جوامع محلی است.
توسلی گفت: شناسایی ظرفیت روستاها و افزایش منزلت آنها و نقش اقتصادی روستاها ازموضوعات مورد تاکید در سطوح کلان تصمیمسازی کشور است که در این طرح به صورت محوری دنبال میشود.
وی با بیان اینکه اقتصاد و معیشت مهمترین نیاز روستاییان است، اظهار داشت: با تامین این نیازها بستر ماندگاری روستاییان در روستا فراهم شده و از مهاجرت و معضلات حاشیه نشینی در کانونهای جمعیت شهری نیز کاسته میشود.
توسلی افزود: مشاور برای جمعآوری اطلاعات میدانی در مناطق روستایی منتخب حضور پیدا کرده و براساس اطلاعات سرشماری جمعیتی، جهادکشاورزی، بانک اصناف استان، سامانه کارا با اطلاعات مشاورین تطبیق شده و برنامه های پیشنهادی از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارایه میشود.
استان مرکزی ۱۲ شهرستان، ۳۳ شهر، ۲۳ بخش و ۷۹۵ روستای دارای دهیاری دارد که در قلب کشور قرار گرفته و جمعیت آن بالغ بر یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر است.