«علی امیریخورهه» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این کالاها در قالب بیش از ۸۵۰ هزار سفر حمل شده و بیشترین کالابه ترتیب شامل انواع سیمان با ۱۷ درصد از کل، نفت کوره و گازوئیل ۱۶ درصد و انواع سنگ معدنی با هشت درصد بوده است.
وی اظهار داشت: بر اساس آمار بارنامههای صادره، به طور متوسط در چهار سال اخیر ماهانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا در قالب ۱۰۰ هزار سفر باری از مبدأ این استان به سایر نقاط کشور حمل شدهاست.
وی گفت: ۸۰ درصد بار جابه جا شده از مبداء استان مرکزی از سه شهرستان اراک، دلیجان و ساوه بارگیری شده و استانهای تهران، خوزستان، اصفهان و قم مقصد بیشترین حجم کالاهای جابه جا شده بودهاند.
معاون اداره کل راهداری وحمل و نقل استان مرکزی افزود: این استان با این حجم جابه جایی کالا، پنج درصد از حمل بار در کشور را به خود اختصاص داده و در رتبه نهم کشور قرار دارد.
امیری اظهار داشت: ۱۰ درصد از کل بار جا به جا شده در استان به صورت درون استانی و ۹۰ درصد برون استانی است.
وی از جابه جایی ۱۸۱ هزار و ۵۱۶ مسافر به وسیله ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای استان مرکزی در این مدت خبر داد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد کاهش یافته است.
معاون حمل ونقل اداره کل راهداری و حمل و نقل استان مرکزی گفت: استفاده از خودروی شخصی در مسافرتها از جمله مهمترین عوامل کاهش تعداد مسافران ناوگان عمومی در سال جاری بوده است.
امیری افزود: این مسافرتوسط ۱۷ هزار و ۱۰۱ سفر از مقصد استان مرکزی به سایر نقاط کشور جا به جا شدهاند که تعداد این سفرها نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه درصد کاهش یافته است.
۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع آزاد راه، راه اصلی و راه روستایی در استان مرکزی وجود دارد و روزانه حدود ۴۹۰ هزار وسیله نقلیه از جادههای این استان تردد میکنند.