«حسین میرزایی» روز پنجشنبه در همایش تقدیر از فعالان عرصه سوادآموزی استان مرکزی در بیت امام راحل در خمین، افزود: این امر یکی از افتخارات نظام سواد آموزی است که با اجرای عدالت آموزشی  برای کلیه افرادی که به نوعی از نهضت سواد محروم بودند به‌ویژه بانوانتوانسته اختلاف سوادآموزی جنسی را کاهش دهد.

وی ادامه داد: امسال چهلمین سالگرد تاسیس نهضت سوادآموزی به فرمان تاریخی امام خمینی(ره)  است که در هفتم دی ماه ۵۸ پایه این نهاد را گذاشت و با توجه به شناختی که از وضعیت اجتماعی و فرهنگی و سطح سواد و دانش مردم ایران در آن زمان داشت راهی پر ثمر را در عرصه دانایی کشور و استان مرکزی رقم زد.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی اظهارداشت: نرخ با سوادی اوایل انقلاب اسلامی در استان مرکزی  ودر گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال که جامعه هدف محسوب می‌شد، ۴۱ درصد بود و بر مبنای سرشماری سال ۹۵ نرخ با سوادی ۶ سال به بالا  در این خطه به ۸۷ رسیده که رشدی معادل ۴۶ درصد نشان می‌دهد.

میرزایی افزود:در گروه سنی ۱۰ تا تا ۴۹ سال نرخ باسوادی در سال ۹۵ در استان ۹۶ و نیم دهم درصد بود که ۴۲ و نیم درصد رشد نشان می‌دهد  و پیش‌بینی می‌شود که در سه سال آینده از این آمار بگذرد و میانگین باسوادی استان از ۹۷ درصد عبور کند.

وی بیان کرد: در این استان بیش از ۶۲۰ هزار نفر تاکنون زیرپوشش آموزش‌های نهضت سواد آموزی قرار گرفتند و بیش از ۱۵۰ چهره موفق سوادموزی به جامعه ارایه شده است .

 معاون سواد اموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی افزود: در سال‌های اخیر این استان در زمره مناطق  پیشرو و فعال در سوادآموزی بوده است به‌طوری که در جذب سوادآموز بر اساس سهمیه ابلاغی هر سه سال در زمره استان‌های اول و دوم کشور بوده است و بیش از حجم ابلاغی موفقیت کسب کرده است.

میرزایی افزود :  در ارزیابی عملکرد  محو بیسوادی بر اساس شاخص‌های شانزده گانه نهضت سواد آموزی استان رتبه قابل تقدیر را به خود اختصاص داده است و در سال ۹۸ نیزدر دوره انتقال و تحکیم بیش ازحجم ابلاغی عمل کرده است.

وی بیان کرد:در دوره سوادآموزی که تا پایان دی ماه فرصت ثبت نام وجود دارد و تاکنون ۶۱ درصد زیرپوشش رفته است که تا پایان زمان ثبت‌نام این دوره با موفقیت بیشتر از حجم ابلاغی ثبت نام می‌شود .

معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی ادامه داد: بر اساس سرشماری سال ۹۵ ، ۳۲ هزار و ۶۸ نفر در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بیسواد در استان مرکزی وجود دارد.

وی تاکید کرد:با توجه به  چالش‌های متعدد سوادآموزی از جمله شناسایی افراد بیسواد که هیچ آماری از این افراد در دسترس نیست و بی انگیزگی  افراد همه دستگاه‌های اجرایی باید در جدب این افراد  همکاری کنند تا جشن پایان بیسوادی برگزار و هیچ کودکی از تحصیل بازنماند.

همزمان با پنجمین روز از هفته سوادآموزی و در پایان این همایش فعالان عرصه سوادآموزی استان مرکزی با بازدید از بیت تاریخی امام خمینی با معمار کبیر انقلاب تجدید میثاق کردند به منظور تکریم و تجلیل از مقام شامخ شهدا فعالان عرصه سوادآموزی استان مرکزی از مناطق پانزده گانه گلزار شهدای خمین را عطر افشانی کردند و با حظورسر مزار شهید عبدالعلی ابراهیمی و قرائت فاتحه و اهدای شاخه گل به مقام این شهید والا مقام ادای احترام کردند.

شهید«عبدالعلی ابراهیمی» در سال ۶۲ به سمت رییس ادره سوادآموزی شهرستان خمین منصوب و در سال ۶۲به صورت داوطلبانه به جبهه اعزام شد و در کربلای پنج به شهادت رسید .

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.