«احمد طهرانی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: موضوع تجمیع پسماندهای شهرهای دلیجان، محلات، نیمهور و نراق در این شهرستان به مطالعات کارشناسی شده نیاز دارد و تا کنون کارگروه پسماند خمین در خواستی در این خصوص نداشته است.
وی اظهار داشت: پسماند عادی روستاهای این شهرستان باید به کارخانه بازیافت شهرداری منتقل و پس از بازیافت به محل دفن زباله واقع در اراضی حسن فلک منتقل و بصورت اصولی و فنی دفن شود.
طهرانی با اشاره به تولید ۳۵ تن پسماند روزانه در خمین افزود: مشارکت مرمی محور اساسی در موفقیت طرح تفکیک پسماند از مبداء است و متولیان این بخش باید نوک پیکان راهبردهای خود را بر فرهنگسازی لایههای مردمی با مشارکت رسانهها و نهادهای آموزشی بگذارند.
وی، تغییر رفتار در تولید پسماند را امری مهم دانست و گفت: نهادینه کردن فرهنگ تفکیک دورریزها و بهرهوری اقتصادی از مواد زاید زنجیره بازیافت مطلوب را کامل می کند چرا که بازیافت زمینه استفاده از طلای کثیف در اشتغالزایی و تولید ثروت را فراهم و از هدر رفت سرمایه ملی جلوگیری میکند.
طهرانی اضافه کرد: مفاهیمی نظیر جداسازی مواد زاید خشک و تر باید به گفتمان غالب تبدیل و نحوه نگرش به زمین و محیط زیست در بستههای آموزشی مدارس به صورت عمیق و کاربردی به دانش اموزان منتقل شود.
۷۰ هزار نفر از ۱۰۵ هزار نفر جمعیت شهرستان خمین در ۲ بخشن خمین و قورچیباشی شهرها زندگی میکنند.