«محمد رضا حاجی پور» روز پنجشنبه در حاشیه همایش آموزشی ویژه مدیران تحقیق و توسعه منابع استان مرکزی افزود: حجم این میزان سرمایه‌گذاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۴ درصد و تعداد طرح‌ها سه درصد افزایش یافته است.

وی تکمیل طرح‌های بالای ۶۰ درصد را از برنامه‌های اولویت‌دار این سازمان عنوان کرد و گفت: مجوز سرمایه گذاری تکمیل طرح‌های بالای ۶۰ درصد برای ۲۱۱ طرح تولیدی و صنعتی با اعتباری بالغ بر پنج هزار و ۷۰۶ میلیارد ریال نیز امسال توسط این سازمان صادر شده است.

حاجی‌پور با بیان اینکه بهره‌برداری از این طرح‌ها برای یک هزار و ۹۶۰ نفر اشتغال در استان مرکزی به همراه دارد، اظهار داشت: استان مرکزی با تجهیز ۱۸۰ واحد صنعتی و تولید به واحدهای تحقیق و توسعه، رتبه نخست را امسال در این زمینه در کشور به خود اختصاص داده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی یادآور شد: در ارزیابی‌های وزارت صمت این استان با تجهیز ۲۸ واحد صنعتی به واحدهای تحقیق و توسعه رتبه بیست و هشتم را در سطح کشور داشت که با تلاش و همت صنعتگران و مسئولان استان رتبه نخست را در کشور از سال ۹۵ تا کنون به خود اختصاص داده است.
وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده افزایش تعداد واحدهای صنعتی مجهز به تحقیق و توسعه به ۴۰۰ واحد صنعتی تا پایان سال جاری در دستور کار این سازمان قرار دارد.
وی ادامه داد: بر این اساس با همکاری دانشگاه اراک امسال ۲۲۰ نفر از مدیران و کارشناسان صنایع استان مرکزی تحت آموزش‌های تحقیق و توسعه قرار گرفته اند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی از کسب رتبه نخست استان در زمینه فعال سازی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل در سال گذشته خبرداد و گفت: کسب این رتبه با وجود افزایش قیمت ارز و با تلاش و کوشش مسوولان برای رفع موانع تولید و مدیران واحدهای صنعتی استان کسب شده است.

حاجی پور گفت: یک میلیارد دلار انواع کالا سال گذشته از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد که تحقق این میزان صادرات در سال جاری در دستور کار مسئولان استانی قرار دارد.

وی گردش مالی تجارت ۱۵ کشور  منطقه با ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت را ۲ هزار میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: میزان تجارت کشور به این کشورها سالانه حدود ۳۷ میلیون دلار است که افزایش  سه درصدی صادرات به این کشورها، ۶ میلیون اشتغال در کشور را به همراه دارد.

 رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اجرای طرح توانمند سازی تولید و شغل پایدار (طرح تاپ) را از برنامه های وزارت صمت عنوان کرد و خاطرنشان کرد:طرح سرباز تاپ، استاد تاپ و دانشجو تاپ در این طرح اجرایی می شود.

حاجی پور افزود: در طرح سرباز تاپ از دانش آموختگان دانشگاه‌ها و واحدهای آموزش عالی برای توسعه و پیشرفت و رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی بهره‌گیری شده و این بنگاه‌ها بدون پرداخت بیمه و مالیات می‌توانند از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: در اجرای طرح استاد تاپ اساتید دانشگاه‌ها به مدت سه تا ۶ ماه برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در این واحدها حضور یافته و حقوق و مزایای آنان توسط دولت پرداخت می‌شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: در طرح دانشجو تاپ نیز امکانات تحقیقاتی و پژوهشی برای دانشجویان فراهم می‌شود.

فعالیت ۴۰ مرکز مشاوره صنعتی در استان مرکزی

 معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: اکنون ۴۰ مرکز مشاوره و ۳۷ کلینیک سیار در بخش های مختلف شهرستان های استان برای ارایه خدمات مشاوره‌ای به واحدهای صنعتی فعالیت دارند.

«مرتضی ذوالفقاری» حمایت از فروش و صادرات محصولات تولیدی استان را از برنامه‌های اولویت‌دار این شرکت دانست و افزود: ۱۰۰ دوره آموزشی در راستای حمایت از فروش و صادرات محصولات تولیدی استان در این شرکت برگزار شده است.

وی از ایجاد کلینیک‌های صنعت در استان مرکزی خبرداد و گفت: این کلینیک‌ها با همکاری کشور کره جنوبی و با هدف به روز رسانی دانش واحدهای صنعتی استان راه اندازی شده است.

 ذوالفقاری گفت: ۳۵ بازدید در مدت ۲ سال گذشته در این کلینیک‌ها انجام و مشاوره‌های صنعتی به تولیدکنندگان ارایه شده است.

ظرفیت‌های دانشگاه اراک برای رفع مشکلات صنایع

رییس دانشگاه اراک نیز در این نشست گفت: این دانشگاه با سابقه حدود ۵۰ سال جزء ۱۷ تا ۱۸ دانشگاه قدیمی کشور است و با دارابودن ظرفیت‌های مختلف آزمایشگاهی، تجهیزات به روز و هیات علمی مجرب از آمادگی کامل برای همکاری و رفع مشکلات صنایع استان برخوردار است.

«سعید حمیدی» افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده موضوع ۲۰ تا ۳۰ درصد پایان‌نامه‌های دکتری دانشگاه اراک در راستای رفع مشکلات و نیاز استان و کشور است.

۶ هزار و ۷۰۰ دانشجو در ۱۲۶ رشته تحصیلی زیر نظر ۲۶۱ استاد و دانشیار در دانشگاه اراک به تحصیل علم و دانش اشتغال دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.