«مجتبی مومن» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: عملیات بیولوژیک، کپه کاری و کشت گیاه باریحه در این اراضی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال در محدوده جغرافیایی کوه امجک تفرش انجام شد.

وی توضیح داد: ۱۶ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع صندوق توسعه ملی در سال جاری برای اجرای عملیات بیولوژیک، بیومکانیک، مکانیکی و مدیریتی در شهرستان تفرش اختصاص یافته که ۱۲ میلیارد ریال آن برای عملیات بیومکانیک و عملیات آبخیزداری در ۲ حوزه آبخیز شهری و حریم استحفاظی شهری این شهرستان  است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش گفت: پیشرفت فیزیکی عملیات آبخیزداری در حوزه استحفاظی این شهرستان ۵۰ و حوزه شهری ۸۰ درصد است و این طرح‌ها تا پایان سال بهره‌برداری می‌شوند.

مومن ادامه داد: عملیات آبخیزداری با هدف استفاده بهینه از منابع آبی در زمان خشکسالی و پیشگیری از وقوع سیلاب، کنترل روان‌آب‌ها و تغذیه سفره‌های زیرزمینی، احیای پوشش گیاهی، کنترل فرسایش و رسوب در اراضی ملی و مراتع شهرستان تفرش انجام شده است.

وی یادآور شد: ۲۱ میلیارد ریال اعتبار نیز سال گذشته از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری به شهرستان تفرش اختصاص یافت و با اختصاص آن عملیات آبخیزداری در سه حوزه آبخیز حوزه شهری ۲ و سه و فرسمانه این شهرستان اجرا شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش مساحت حوزه آبخیز شهری سه این شهرستان را هشت هزار هکتار عنوان کرد و ادامه داد: با اختصاص این اعتبارات ۱۲ هزار متر مکعب عملیات خاکی، هشت هزار متر مکعب عملیات دایک و ۲۷۵ هکتار عملیات اجرای کپه‌کاری و چاله‌های فلسی هم‌زمان با بذرکاری  در این حوزه آبخیز انجام شد.

مومن افزود: با اختصاص این اعتبارات یک‌هزار و ۵۰۰ متر مکعب عملیات گابیون‌بندی، ۱۰۰ هکتار عملیات مرمتی سنگ و ملات، ۲۰۰ هکتار عملیات بانکت‌بندی و ۱۳۵ هکتار عملیات بیومکانیک در حوزه آبخیز شهری ۲ انجام شد.

شهرستان تفرش با جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر در ۸۵ کیلومتری شمال شرقی اراک  قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.