سید«علی آقازاده» روز چهارشنبه در همایش فرش دست‌بافت استان مرکزی در اراک با بیان اینکه تقویت ارتباط بخش خصوصی با دولتی و حل چالش‌های داخلی راه غلبه بر تحریم‌های ظالمانه است، افزود: اصالت فرش استان مرکزی در جهان شناخته شده است و نباید اجازه داد تحریم‌ها به صادرات این هنرصنعتلطمه وارد کند.
وی ادامه داد: دولت با وجود محدودیت منابع مالی از هیچ کمکی به حوزه فرش دریغ ندارد و تنها در سال گذشته بیش از ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات به فعالان این حوزه پرداخت شد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: همچنین بیش از سهم یلیون دلار فرش دست‌بافت پارسال از این استان به نقاط مختلف جهان صادر شد و باید زیرساخت‌های صادرات هر چه بیشتر این کالا را فراهم شود.
آقازاده بیان کرد: ۶۴ کارگاه تولید فرش دست‌بافت در استان مرکزی فعال است و در مجموع بیش از ۳۰ هزار بافنده در این استان فعالیت می‌کنند که شمار قابل توجهی از آنان زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
وی بیان کرد: صنعت فرش از دیرباز در استان مرکزی منبع درآمد ارزشمندی برای مردم بوده اما، این هنر صنعت در سال‌های اخیر با مشکلاتی مواجه شده که بخش دولتی و خصوصی باید دست در دست یکدیگر داده و مشکلات را گره‌گشایی کنند. 
استاندار مرکزی گفت: در گذشته‌ای نه چندان دور صنعت فرش دست‌بافت ایران به‌خصوص استان مرکزی در همه نقاط دنیا شناخته شده بود و صادرات این هنرصنعت نقش موثری در بالا بردن تولید ناخالص ملی داشت و اکنون نیز مسوولان صنعتی و فرهنگی باید نسبت به احیای موقعیت فرش ایرانی بیش از پیش بکوشند. 
وی افزود: احیای فرش دست‌بافت استان مرکزی با نقش‌آفرینی بیشتر و تربیت هنرمندان ماهرو قوی‌تر  این هنر شناخته شده ایرانی  که ریشه در تمدن ایران زمین دارد حاصل می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان‌مرکزی نیز گفت: توجه ویژه به سلایق ملت‌های مختلف جهان می‌تواند بازار این کالا را در جهان احیا کند.
«علیرضا ایزدی» افزود: اینکه امروز فرش دست‌بافت ویتنام جای فرش ایران را گرفته تنها به‌دلیل نبود نگاه غیرمنطقی و اصولی به سلایق خریداران فرش است که باید این مهم اصلاح شود.
وی ادامه داد:  فرش ساروق در سال‌های گذشته به سفارش تجار ایالات متحده در ساروق و جیریا تولید می‌شد، اما امروز این طرح‌ها دیگر جایی در جهان ندارد و باید برای جذب و بازگرداندن بازارهای از این رفته نسبت به طراحی‌های جدید بر اساس سلایق ملل مختلف جهان اقدام شود.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار داشت: امیدبخشی و تدابیر حکیمانه و نگاه دقیق و منطقی به سلایق بازارهای هدف راه نجات فرش استان مرکزی است.
ایزدی اضافه کرد: صنعت فرش دست‌بافت در سال ۸۳ از حوزه صنایع دستی جدا و وزارت صنعت، معدن و تجارت ملحق شد اما برگزاری همایش ملی فرش دست‌بافت استان با حمایت استاندار و تعامل رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان واگذار و برای هر چه باشکوه‌تر این همایش از تمام ظرفیت ها استفاده شده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: صنعت فرش دست‌بافت در سطح ملی و استانی مظلوم واقع شده که باید برای احیای آن تمام بخش‌های جامعه را به‌کار گرفت.
«منوچهر توسطی» افزود: صنعت فرش استان مرکزی از قبیل ساروق، جیریا، لیلیان و ورچه بدون هیچ تلاش مضاعفی به یک نشان تجاری بین‌المللی تبدیل شده و باید از این ظرفیت استفاده کرد.‌
وی اضافه کرد: صنعت فرش بهترین راهبرد اشتغال خانگی با درآمد بالا است که باید با ارایه آموزش های لازم به متقاضیان و حمایت ویژه از فعالان این حوزه با زیر پوشش بیمه قراردادن و ارایه تسهیلات لازم در راستای توسعه اشتغال پایدار و در احیای فرش دست‌بافت اراک و استان گام‌ برداشت. 

۳۰ هزار بافنده قالی دست‌بافت در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.