«علی اصغر زارعی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انتقال کشت سبزی و صیفی از محیط باز به محیطهای بسته و گلخانهای از برنامههای اولویتدار وزارتجهاد کشاورزی در سال جاری بوده و بر این اساس در راستای بهرهگیری از شیوههای نوین در کشتهای گلخانهای استان مرکزی ۱۴ نفر تولیدکنندگان بخش خصوصی و تعدادی از مدیران و کارشناسان جهادکشاورزی، استانداری، سازمان برنامه و بودجه، اتاق بازرگانی و سازمان نظام مهندسی جهاد کشاورزی استان به تبریز اعزام شدند.
وی ادامه داد: اعزام این افراد در راستای آشنایی تولیدکنندگان استان مرکزی با گلخانههای مدرن و به روز منطقه جلفای استان آذربایجان شرقی و سرمایه گذاری و انتقال تکنولوژی این گلخانهها به استان انجام شده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: اعزام این تیم در راستای به روزرسانی گلخانه های استان، افزایش تولید در واحد سطح، کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری انجام شده است.
زارعی خاطرنشان کرد: ایجاد گلخانههای پیشرفته و به روز در استان علاوه بر افزایش تولید و کاهش مصرف آب زمینه تولید محصول باکیفیت و صادرات محصولات کشاورزی از استان مرکزی به خارج از کشور را به همراه دارد.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.