«مهدی زندیهوکیلی» روز شنبه در کارگروه مرمت بازار اراک افزود: استحکام این بنای ارزشمند باید با استفاده از شیوههای نوین و مصالح جدید و نانو تثبیت شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: هدف از اجرای طرح جامع بازار اراک احیا این بنای ارزشمند است که هویت شهری اراک را در خود دارد.
زندیهوکیلی افزود: کاروانسراهای بازار اراک ظرفیت مهم فرهنگی و اقتصادی است که بخش قابل ملاحظهای از آنها متروکه شدهاند و باید با برنامهای هدفمند در تغییر کاربری برای احیای این اماکن اقدام شود.
وی توضیح داد: بازار تاریخی اراک نمونه ارزشمند از معماری ایرانی و اسلامی است که مشاور باید به منظور مرمت یکپارچه این اثر تمامی جوانب را بسنجد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: هدف از انتخاب مشاور احیا منسجم این اثر تاریخی است و باید با تغییر کاربری در کاروانسراها، الگو برداری کرده و طرح را توسعه داد.
زندیهوکیلی گفت: مالکان خانههای تاریخی در محدوده بازار باید تشویق به کاربری جدید مثل هنرکده و رستوران شوند چراکه میراث فرهنگی و شهرداری توان خرید خانههای تاریخی را ندارد و امکان تخریب این آثار هم ممکن نیست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: اجرای کفسازی بازار اراک اولویت این طرح است که با طولانی شدن مرمت و اعتراض کسبه از سنگهای بزرگ استفاده شد.
«علیرضا ایزدی» افزود: اجرای طرح جامع بازار اراک کامل اجرا نشده و انجام این طرح مهم به تعامل بین بخشی دستگاهها نیاز است.
وی اظهارداشت : بازار اراک هویت تاریخی این کلانشهر است و این مجموعه در تقابل با توسعه شهر نیست و از تخریب آن جلوگیری میکند.
شهردار بافت تاریخی اراک گفت: انتهای سرای زندیهوکیلی در بازار اراک در حال ریزش است و چون در انتها مدرسه قرار دارد برای کاهش خطر نوار زرد رنگ و هشدار دهنده در محل نصب شده است.
«نگین شاه کرمی» افزود: بیشترین انتقاد مردم در مشکلات بازار از مجموعه شهرداری است و باید برای کاهش خطر اقدام کرد.
وی اظهارداشت: کف فرش گذر سلاخها و سپهدار بازار اراک وضعیت خوبی ندارد و کسبه در انتظار تعیین تکلیف هستند.
مسئول اجرایی هیات امنای بازار اراک نیز در این نشست گفت: کسبه از سنگ فرش۱۵۰ متری در کف بازار شاکی هستند و این انتخاب مصالح با دیوارها سنتی تناسب ندارد.
«علی عسگری» افزود: برای ۸۵۰ متر مساحت کف بازار باید از مصالح همگن با تاریخ اثر استفاده شود.
وی اظهارداشت: ۲۰ کاروانسرای با بازار اراک کاربری خود ار از دست داده اند و سرای کاشانی ها به مرمت فوری نیاز دارد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: بازاریان اراک در مرمت کف این مجموعه صبوری نشان دادند و به خاطر طولانی شدن از آنان عذرخواهی میشود.
«حمید نوازنی» افزود: ظرف ۲ هفته کمیتهای ذیل کارگروه مرمت بازار اراک تشکیل خواهد شد تا ادعای مشاور مبنی بر پیشرفت ۹۸ درصدی طرح بازار اراک بررسی شود.