«علیرضا موسوی» روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: ۱۴ هزار تن کود فسفاته و چهار هزار تن کود پتاسه به استان مرکزی اختصاص یافته است که این سهمیه بین شهرستانها توزیع میشود.
وی ادامه داد: یکهزار و ۵۰۰ تن ذخیره کود پتاسه در انبارهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی وجود دارد که عملیات کیسهگیری برای ارسال آن به شهرستانها در حال انجام است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی با یادآوری ورود ۲ کشتی کود فسفاته به بنادر جنوبی کشور خاطرنشان کرد: با رفع مشکلات گمرکی و توزیع آن در استانها مشکل کمبود این کود در استان رفع میشود.
موسوی افزود: با ورود سهمیه کود شیمیایی استان مرکزی، توزیع آن بر اساس اولویتبندی صورت میگیرد و ابتدا در شهرستانهای سردسیر و سپس در شهرستان های گرمسیر به بهرهبرداران متقاضی تحویل میشود.
وی تهیه و توزیع کود شیمیایی و بذرهای اصلاح شده را از جمله مهمترین وظایف شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد و گفت: ارایه خدمت و توزیع این نهادهها توسط ۸۰ کارگزاری و سه گروه شرکت های تعاونی روستایی، اتحادیه های تولید و بخش خصوصی در نقاط مختلف استان انجام میشود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: سهمیه امسال استان ۶۳ هزار تن کود اوره، ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن کود فسفاته و چهار هزار تن کود پتاسه است و سهمیه استانها سالانه بر اساس سطح زیر کشت و نوع خاک و آب استان ها مشخص و اختصاص داده میشود.
موسوی گفت: این کودهای شیمیایی بهتدریج در فصل زراعی بهاره، پاییزه و اواسط بهمن ماه در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.