«احمد عروجی » روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: تولید گل شاخه بریده در این شهرستان نسبت به نیمه نخست پارسال ۲۰ درصد رشد دارد که علت آن بهبود منابع آبی و افزایش سطح زیر کشت به میزان ۹ هکتار است.
ویاظهار داشت: سطح زیر کشت گلزارهای خمین ۵۸ هکتار است درحالیکه سطح زیر کشت گلزارهای این شهرستان پارسال ۴۹ هکتار بود.
مسئول بهبود تولیدات باغی جهاد کشاورزی خمینتوضیح داد: از هر مترمربع گلزارها و گلخانههای خمین به طور میانگین ۶۰ تا ۷۰ شاخه گل حاصل میشود که ۹۵ درصد محصول تولیدی خمین مازاد بر مصرف بوده و به بازار گل تهران و کرج ارسال میشود.
عروجی گفت: بیشترین گلخانههای خمین در دهستان صالحان فعال است و ۸۰ نفر به طور مستقیم به حرفه گلکاری اشتغال دارند.
ویگفت: گلهای شاخه بریده تولیدی خمین اغلب گلایول با رنگهای مختلف است و علاوه بر آن رز، زنبق، شب بو، مریم، بنفشه و لیلیوم نیز در گلخانههای این شهرستان تولید میشود.
مسئول بهبود تولیدات باغی جهاد کشاورزی خمین بیان کرد: گلهای تولیدی این شهرستان بهدلیل ماندگاری بازار پسند است اما باید زیرساخت برای صادرات این محصول تکمیل شود تا سود حاصل از تولید نصیب دلالان و واسطهها نشود.
عروجی افزود: راهکار توسعه رونق اقتصادی در حوزه گل و گیاهان این شهرستان راهاندازی پایانه صادراتی است و با ایجاد این زیرساخت مهم هزینههای صادراتی کاهش یافته و دسترسی صادرکنندگان به بازارهای جهانی و افزایش رقابتپذیری محصولات تولیدی نیز تسهیل میشود.
وی تصریح کرد: خدمات صادراتی همچون حمل و نقل، گمرک و بیمه نیز با وجود پایانه صادراتی متمرکز میشود.
مسئول بهبود تولیدات باغی جهاد کشاورزی خمین اضافه کرد: ۲۵۹بهرهبردار در خمین بهصورت مستقیم به حرفه گلکاری اشتغال دارند و این شهرستان دومین تولید گننده گل شاخه بریده در استان مرکزی است.
۵۲ درصد از جمعیت ۱۰۵ هزار نفری خمین در قالب ۱۴ هزار خانوار کشاورز هستند.