به گزارش ایرنا، مردم ولایتمدار و مومن استان مرکزی با حضور در مساجد، تکایا، حسینیه ها و برخی آستان مقدس امامزادگان استان به قرائت این دعای روح بخش عرفه پرداختند.

در آیین معنوی روز عرفه مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و واعظان، دعای عرفه را در فضایی آکنده از معنویت قرائت و حاضران نیز با چشم های اشک آلود، دعای عرفانی را زمزمه کردند.

اقشار مختلف مردم مومن و ولایت مدار استان مرکزی، مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی، خانواده های معظم شهدا، جانبازان و آزادگان و روحانیون در این آیین معنوی حضور داشتند.

استقبال از آیین دعای روز عرفه در برخی از مساجد و تکایای اراک از جمله مسجد حاج آقاصابر، الزهرا(س)، مصلی بیت المقدس، مسجد آقاضیاالدین و آستان مقدس امامزاده عابد مشهد میقان اراک در حدی بود که به دلیل کثرت جمعیت خیابان های منتهی به میدان شهدای اراک از ساعت ۱۴ مسدود شده بود.

همچنین با توجه به اینکه (نهم ذی الحجه) سالروز شهادت مسلم ابن عقیل نیز هست مداحان و شبیه خوانان استان نیز در تکایای شهرستان تفرش، فراهان و اراک برای سفیر امام حسین(ع) به سوگ نشستند.

دعای عرفه دعایی منسوب به امام حسین(ع) سومین پیشوای شیعیان است که بنابر روایات، آن حضرت در روز ۹ ذی الحجه (روز عرفه) در صحرای عرفات خوانده است.

امام حسین (ع) ابتدا در مقدمه دعای عرفه خلقت انسان را مطرح می‌کند، قلب انسان را متوجه خالق و سازنده انسان می‌کند، سپس سازنده و خالق را با صفاتش توضیح می‌دهد و لطف، احسان، رزق و عنایات خداوند به انسان را بیان می‌کند.

امام حسین(ع) با رعایت این سلسله رده‌بندی در دعای عرفه، انسان گناهکار و قدرنشناس را به گردونه حق شناسی وارد می‌کند تا شکر نعمت‌های خداوند که عبارت است از ایمان، عمل صالح و اخلاق حسنه را به جای بیاورد و به عبارت دیگر امام حسین(ع) در دعای عرفه به دنبال ثبوت باور و متخلف شدن به اخلاق و انجام عمل

صالح بود که این مجموعه از نظر قرآن و روایات شکر خداوند حق است.

امام حسین (ع) در روز عرفه سال ۶۰ هجری قمری پس از قرائت دعای عرفه با نیمه تمام گذاشتن حج و تبدیل آن به عمره مفرده به سمت کوفه حرکت کردند.

۳۰۱۷/۳۰۷۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.