مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی روز پنجشنبه در حاشیه دیدار با خبرنگاران ایرنا در اراک افزود: هدف از اجرای این طرح تولید گوشت مرغ عاری از بیماری، رعایت دوره پرهیز غذایی و دارو، پرورش مرغ با اندازه مطلوب و بدون استفاده از آنتی بیوتیک، بهینه سازی ناوگان حمل و نقل فرآورده های خام دامی، تجهیز و فعال نمودن کشتارگاه ها به تخلیه اتوماتیک اندرونه، حذف چیلر آبی، اعمال سامانه های بهداشتی HACCP و GMP در واحدها، افزایش عمر ماندگاری، کنترل آن در مراکز عرضه و کاهش ضایعات در زنجیره تولید برای ایمنی غذایی در استان است.
«محسن شانقی » افزود:: هفت کشتارگاه صنعتی طیور با ظرفیت ۲۶ هزار قطعه که ویژگی های اشاره شده را دارند با رتبه بندی A و A+ و تولیدات برچسب دار بسته بندی شده در این طرح مشارکت دارند و کشتارگاه هایی که فاقد شرایط تعیین شده باشند با رتبه بندی B محصولات را به صورت تازه عرضه کرده و اجازه ذخیره سازی مرغ منجمد و صادرات را ندارند.
شانقی افزود: کشتارگاه هایی که دارای رتبه B هستند می توانند با ارایه راهکارهای تشویقی و رقابتی و دریافت تسهیلات و تجهیز کردن کشتارگاه به رتبه A و A+ برسند.
وی از ایمن سازی ۴۹۶ هزار قطعه طیور استان علیه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال جاری خبر داد و گفت: این طیور در هنگام جوجه ریزی در هشت واحد پولت تخم گذار علیه بیماری فوق حاد پرندگان ایمن سازی شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۴۳ مورد بازدید و مراقبت از روستاها، مزارع، مرغداریهای صنعتی، تالاب و مراکز عرضه پرندگان در این مدت انجام شده است.
شانقی ادامه داد: ۲ هزار و ۶۵۷ نمونه برداری سرمی و بافتی و ۵ هزار و ۱۵۷ مورد آزمایش مولکولی و سلولوژیکی نیز در این مدت از مرغداری های استان انجام شد که در این آزمایش ها موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است.
وی افزود: ۳۸ مورد بازدید از واحدهای پرورش مرغ تخمگذار و پولت تخم گذار با هدف اصلاح ساختار واحدهای پرورش طیور انجام شد که به ۹ مورد این واحدها پس از رفع نواقص مجوز جوجه ریزی داده شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: اطلاع رسانی و آموزش مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به روستاییان و تولیدکنندگان طیور، کنترل تردد دام و طیور با همکاری نیروی انتظامی، پایش و مراقبت از تالابها و زیستگاههای پرندگان مهاجر با همکاری اداره کل محیط زیست استان، کنترل جوجه ریزی در واحدهای پرورش طیور گوشتی و تخم گذار و نمونه برداری از موارد مشکوک از جمله اقدامهای پیشگیرانه از این بیماری است.
شانقی خاطرنشان کرد: مواد ضد عفونی، لوازم و تجهیزات مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی به میزان کافی ذخیره سازی شده است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
۶۰۱۳/۱۹۵۵/