رئیس قوه قضائیه گفت: دغدغه دولت، مجلس و قوه قضائیه؛ حجم بالای قوانین است.
 به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، آیت الله ابراهیم رئیسی در دیدار با علما، روحانیون، نخبگان و اساتید دانشگاه ها با اشاره به ضرورت ارتباط قوه قضاییه با حوزه و دانشگاه، فقه پویا و اجتهاد تمدن ساز افزود: این ارتباط جایگاه مناسبی در کادر سازی برای قوه قضاییه دارد و در این راستا مدارس، حوزه، ائمه جمعه و اثرگذاران سنگرهای مسجد می توانند موثر باشند.
 وی با اشاره به ضرورت تنقیح قوانین که در برنامه پنجم و ششم توسعه مورد توجه قرار داشته و دارد گفت: دغدغه دولت مجلس و قوه قضاییه حجم بالای قوانین است.
 رئیسی افزود: بخش پژوهش قوه قضاییه در دوره قبل به عنوان پژوهشگاه فعال شد و قصد بر تقویت آن بعنوان محلی برای ارتباط با محققان و نخبگان است. جایگاه آن بهبود یافته و فعال شده و تصمیم بر این است که با تمامی دانشگاه ها مرتبط شود. 
وی در خصوص لایحه امنیت زنان که از سوی حقوقدانان مطرح شد، گفت: لوایح از سوی دولت تهیه می شود و این مهم قبل از حضور من در قوه در دستور کار قرار داشت. یکی از اقدامات انجام شده در این راستا نظرخواهی از دانشگاهیان سراسر کشور خاصه دانشگاه حقوق بود، همچنین نشست های تخصصی در حوزه و دانشگاه با حضور نخبگان و بانوان برگزار شد و در واقع کار بدیعی انجام و کار این لایحه در بخش حقوقی، نظرخواهی و فرهنگی تمام شد.
 رئیس قوه قضاییه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور افزود: باید به اقتصاد حتی اقتصاد مجازی توجه داشت. در حال حاضر در هند بیش از فروش نفت ایران برنامه نویسی و فعالیت اقتصادی مجازی صورت می گیرد و اشتغال فضای مجازی در این کشور ۴ برابر فعالیت در فضای دیگر است. 
وی به استفاده از اقتصاد دریا اشاره کرد و گفت: ما سه هزار کیلومتر ساحل داریم، اما سهم اقتصاد ما از دریا چقدر است؟ برخی از کشورها تا ۵۰ درصد تولید ناخالص ملی خود را از دریا تامین میکنند درحالی سهم ما ۳ تا ۴ درصد است.
 رئیسی با بیان اینکه استان مرکزی در کنار پرورش مفاخر و مشاهیر، قطب صنعتی و صنایع سنگین کشور است و در حوزه اقتصادی خرد و متوسط فعال است و البته در این حوزه مشکلاتی هم دارد، افزود: یکی از راه های برون رفت از مشکلات، ارتباط صنعت با دانشگاه است و بسیاری از مشکلات امروز با نگاه علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی قابل رفع است. 
وی در ادامه به موضوع آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات منطقه آلودگی هواست. آلودگی هوا با حیات انسان مرتبط است و جان افراد را خطر می اندازد و این آسیب با هیچ پولی قابل جبران نیست. قانون اساسی هر نوع توسعه اقتصادی را فرع بر حفظ محیط زیست می داند. برای ایجاد یک شرکت یا کارخانه باید عواقب زیست محیطی را مدنظر داشت.
 رئیسی با بیان اینکه جامعه ما رو به پیشرفت است، تصریح کرد: در گام اول علیرغم همه سختی ها و دشمنی ها ۴۰ سالگی انقلاب به بار نشست. انقلاب با طی مراحل خود (تاسیس نظام، تثبیت نظام و توسعه نظام و انتقال پیام به دگیر کشورها) وارد ۴۰ سالگی شد و سند بالادستی جامع و منشور حرکت گام دوم ابلاغ شد. جا دارد که حوزه و دانشگاه روی این سند کار کنند تا در بخش های مختلف برای علم و فناوری، اجرای عدالت و آینده کشور نقش آفرین باشند. 
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ، حوزه و نخبگان می توانند در گام دوم انقلاب نقش آفرین باشند، اظهار کرد: دشمن به دنبال ایجاد یاس است. دمیدن یاس از سوی امپراتوری رسانه ای دشمن به صورت فوق العاده دنبال می شود، در این شرایط باید همه بخش های کشور برای مردم امید آفرینی داشته باشند. امید با سخنرانی ایجاد نمی شود بلکه باید در عمل و اجرا امیدآفرینی صورت گیرد.
 رئیسی اضافه کرد: در حوزه علم و دانش، نوآوری، ابتکار، خلاقیت، نظریه پردازی و کرسی های نظریه پردازی، میدان دادن به دانشجو برای طرح نظریه هایی مبنی بر اصول و مبانی قطعی بسیار مهم است.  
وی تصریح کرد: پژوهش های امروز دانشگاه و حوزه و پایان نامه های سطح ۳ و ۴ حوزه و تحصیلات تکمیلی دانشگاه باید در حوزه اجرایی وارد شود نه اینکه در دانشگاه و حوزه بایگانی باشد . پژوهش ها باید با چند پیشنهاد اجرایی همراه باشد و دانشگاه متناسب با نیاز مجریان در حوزه علم و دانش کار کنند. 
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه علم و دانش می تواند برتری ما در همه حوزه ها در عالم را اثبات کند، افزود: پیشرفت های امروز دفاعی و نظامی کشور حاصل علم و دانش، فکر و خلاقیت نیروهای دانشمند است. این دانش ها بومی شده است. به دلیل پیمان شکنی امریکا و بی عملی اروپاییان، ایران اسلامی تصمیم اجماعی و ملی گرفت که تعهدات را کاهش داده و غنی سازی را افزایش دهد و این پیشرفت قابل توجهی است که دانشمندان هسته ای مجدد دانش بومی را راه اندازی کردند و می توانیم غنی سازی را به ۳ تا ۴ درصد به بالا برسانیم و البته محدودیت شرعی خود را نیز مدنظر داشته باشیم . 
رئیسی با اشاره به ضرورت رساندن پیام دین به جامعه گفت: امروز جامعه می طلبد که سخن حق، تبیین معارف دینی، راهکار چگونه زیستن و راه سعادتمندی را از لسان و منبر علما و نخبگان و روحانیون بشنود. باید از همه امکانات برای رساندن معارف دین استفاده کرد. امروز در بین جوانان شبهه افکنی می کنند و وظیفه حوزه و دانشگاه رساندن پیام دین به جوانان است.
 رئیس قوه قضائیه بیان کرد: افراد در هر جایگاهی می توانند پیام رسان باشند. برای همگان اجرای دین در جامعه ضرورت دارد و در این راستا پیگیری، صبر و تحمل و تامل و ظرفیت داشتن لازم است.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.