دادستان کل کشور گفت: مبارزه با فساد انحصار به قوه قضائیه ندارد و همگان باید در این مسیر همکاری کرده و قوه قضائیه را یاری کنند.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمدجعفر منتظری در جلسه شورای اداری شهرستان ساوه به بیان شاخص های مدیریتی از کلام حضرت علی علیه السلام پرداخت و افزود: در دوران حکومت پنج ساله مولای متقیان شاخص های مدیریتی به خوبی تبیین شد.
وی با بیان اینکه قبل از اینکه حقوق بشر بخواهد تصویری از حکومت داری ارائه دهد، مولای متقیان در ۱۴۰۰ سال پیش شاخصه های کشورداری را به خوبی تبیین کرده است، افزود: برنامه ریزی خوب و پرهیز از زیاده روی ها دو شاخصه مهم مدیریتی است که در کلام حضرت علی(ع) مورد توجه قرار گرفته و باید سرلوحه کار مدیران باشد و حسن تدبیر مورد توجه بسیار قرار بگیرد.
منتظری اظهار کرد: نظام اسلامی به برکت خون بیش از ۲۰۰ هزار شهید و ۵۰۰ هزار جانباز و آزاده شکل گرفته و باید مدیران قدر فرصت خدمتی که به برکت جانفشانی جوانان این کشور بدست آوردند را بدانند و با بکارگیری همه توان و ظرفیت های خود از لحظه لحظه مسئولیت جهت خدمت صادقانه به مردم استفاده کنند.
وی با بیان اینکه کار برای رضای خدا ارزش دارد و کار غیر خدایی هیچ ارزشی ندارد، اظهار کرد: اگر در چرایی افزایش آمار جرایم و تنزل اخلاق در جامعه را آسیب شناسی کنیم خواهیم دید عدم اعتقاد قوی به مبدا و معاد موجب کوتاهی مدیران در انجام وظایف است. اگر مدیر به مبدا و معاد معتقد باشد قطعا از فساد، اختلاس، بی قانونی و ... پرهیز خواهد بود.
منتظری با تاکید بر اینکه آسیب شناسی در حوزه مدیریتی ضرورت دارد تا بتوان از تمامی ظرفیت ها استفاده کرد، بر لزوم برخورداری مدیران از شایستگی لازم برای تصدی یک پست نیز تاکید کرد و با اشاره به انتخابات پیش رو افزود: کار مجلس ریل گذاری برای امورات کشور است و باید نمایندگان فهیم، کاردان و متعهد را در انتخابات سالجاری انتخاب کرد.
وی افزود: اگر مجموعه زیردستی یک مدیر از عدم نظارت و دقت و عدم اهتمام مدیر بر نظارت سوء استفاده کنند و بخواهند تخلف کنند، مدیر بالادستی نیز در این عمل شریک است.
وی با بیان اینکه نظام ما اسلامی است و بر مبنای اسلام و ارزش های اسلامی پایه ریزی شده است، گفت: مدیران نباید به دنبال فساد، اختلاس، اجحاف در بیت المال باشند، آنها باید از حکومت علوی الگوبرداری کنند.
وی با بیان اینکه تعداد اندک مدیران ناسالم و ناپاک هم در جمهوری اسلامی زیاد محسوب می شود، اظهار کرد: باید مدیران سالم و پاکدست و صالح را به کار گرفت. بسیاری از مشکلات کشور به نحوه مدیریت برمیگردد. اگر مدیر اهتمام لازم بر سلامت دستگاه اجرایی داشته باشد به گونه ای برنامه ریزی میکند که هیچ کس جرئت فساد در محیط کاری نداشته باشد.
وی دلیل اختلاس و دست درازی به بیت المال را نبود نظارت لازم و ضعف مدیریتی دانست و گفت: باید تلاش کنیم که محیط کاری در تمامی بخش های کشور سالم بماند و با بکارگیری افراد پاکدست از بروز هرگونه خطایی جلوگیری کنیم و اگر کسی دچار فساد شد و خطا کرد، اغماض نکنیم.
وی افزود: دستگاه قضایی موظف است هم با فساد در درون دستگاه قضا و هم بیرون مبارزه کند و با افراد مفسد و مجرم مبارزه کرده و آنها را مجازات کند. البته مبارزه با فساد انحصار به قوه قضائیه ندارد و همگان باید در این مسیر همکاری کرده و قوه قضائیه را یاری کنند. مدیران باید به گونه ای فعالیت کنند که عمل آنها نوعی مبارزه با فساد باشد و افراد بدطینت نتوانند از فرصت های موجود سوء استفاده کنند. باید بدنه اجرایی کشور نیز به کمک دستگاه قضایی بیاید تا فساد با عزم عمومی و اراده ملی ریشه کن شود.
منتظری تکریم ارباب رجوع و تلاش برای ارتقاء رضایتمندی مردم را وظیفه اصلی مدیران و کارکنان دولت عنوان کرد و با بیان اینکه معطل کردن ارباب رجوع شایسته نیست، افزود: تقویت اعتقادات به مبدا و معاد موجب خواهد شد که انسان هیچگاه در برابر فساد نلغزد و از مسیر حق منحرف نشود، ما مدیران باید به این سرمایه ها مجهز شویم.
وی اظهار کرد: توان دستگاه قضایی محدود است، اما در حد توان و مقتدرانه با فساد مبارزه خواهد کرد و از مواضع دشمن هراس ندارد.
منتظری با بیان اینکه در نظام اسلامی خطوطی تخت عنوان خطوط قرمز تعیین شده است و هرکس بخواهد از خطوط قرمز عبور کند، حکومت و نظام موظف است با او برخورد کند و چنانچه برخورد حکیمانه و با رأفت، موثر واقع نشود برخورد قاطع خواهد شد، افزود: حق نداریم با تندی با مردم برخورد کنیم. بسیاری از اختلافات محلی نباید منجر به تشکیل پرونده شود، بلکه باید با برخورد مسالمت آمیز ختم به صلح و سازش شود.
وی اظهار کرد: باید تلاش شود موارد، منجر به ایجاد پرونده کیفری و مجازات و زندان و شلاق و مجازات های دیگر نشود، اما در عین حال نباید به افراد فاسد و کسانی که به امنیت جامعه آسیب وارد میکنند، رحم کرد.
منتظری با بیان اینکه دستگاه قضایی مصمم بوده و هست که با عناصر فاسد و مفسد برخورد کند و هیچگونه رودربایستی هم با کسی ندارد، گفت: از منظر عدالت، افراد تفاوتی با هم ندارند و هر فردی که از خطوط قرمز عبور کند با برخورد عادلانه قضایی مواجه خواهد شد.
وی افزود: در سفر به ساوه مشکلات شهرستان را بررسی خواهیم کرد تا تصمیمات لازم اتخاذ شود. ساوه بعنوان قطب صنعتی مشکلات اقتصادی زیادی دارد و در هفته آینده با اعزام نماینده ای از سوی دادستانی کل کشور مسائل و مشکلات بررسی می شود تا با راه حل هایی در استان یا در سطح ملی گره های اقتصادی و صنعتی باز شود.
منتظری اظهار کرد: در سال رونق تولید بی انصافی است که مسئولان کم کاری یا کوتاهی کنند. تحریم تهدید نیست بلکه فرصتی است که باید از آن استفاده کنیم. باید در تحریم و جنگ اقتصادی از فرصت استفاده کنیم تا رونق واقعی تولید شکل گیرد. ظرفیت نیروی انسانی، طبیعی، فکری و منطقی و علمی در کشور بسیار است و باید حداکثر استفاده را از آنها برده و از این فرصتی که دشمن برای ما ایجاد کرده برای رونق کشور استفاده کنیم.
در پایان این جلسه با اهدای لوحی از سوی امام جمعه و فرماندار ساوه از خدمات و زحمات هادی ملکی رییس دادگستری و مجید علیپور دادستان عمومی و انقلاب اسلامی ساوه قدردانی شد.
انتهای پیام