«رضا حسین اسماعیلی » روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در صورت سازگاری کشت کینوا با شرایط آب و هوا و اقلیم منطقه، تولید این گیاه به صورت گسترده در دستور کار قرار می گیرد.
وی ادامه داد: کشت گیاه کینوا با هدف معرفی گونه‌ های جدید زراعی و اقتصادی به کشاورزان در شهرستان خنداب انجام شده و این ماده مغذی خوراکی خواص زیادی دارد که در صورت اشنایی مردم می تواند در سبد غذایی خانوار جای خود را بیابد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: گیاه کینوا از خانواده چغندریان است که از پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین B، آهن و پتاسیم برخوردار است و سرشار از کربوهیدرات های مفید برای تامین انرژی بدن می باشد.
رئیس جهاد کشاورزی خنداب گفت: کینوا از جمله گیاهانی است که دانه آن علاوه بر مصرف انسانی در حوزه علوفه دامی نیز کاربرد دارد و در صورت سازگاری با اقلیم این شهرستان از صرفه اقتصادی بالایی برای کشاورزان برخوردار است.
اسماعیلی، کشت گیاهان کم آب بر از جمله گیاهان دارویی، گل محمدی و زعفران را از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: گیاه کینوا به دلیل نیاز کم به آب می تواند به جایگزین مناسبی برای گیاهان پرآب در منطقه تبدیل شود.
وی ادامه داد: با توجه به خواص غذایی گیاه کینوا در صورت تولید این محصول در شهرستان خنداب بازار فروش آن در کشور فراهم است.
کیفیت کینوا که در رنگ های سفید، قرمز و سیاه وجود دارد، بالاتر از غلات دانه ای است و از نظر تعادل آمینواسیدها بسیار غنی است.
میزان لیزین دانه های کینوا بالاتر از گندم است و برای تعادل غذایی انسان مطلوب می باشد. کینوا از نظر سدیم فقیر بوده ولی از نظر کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، آهن، مس، منگنز نسبت به گندم و جو ذرت برتری دارد. از نظر چربی و کربوهیدرات و ویتامین نیز از گندم غنی تر می باشد.
کینوا برای تهیه کیک، سوپ، الکل، دسر صبحانه، بیسکویت و نان و گاهی به صورت سالاد و یا مخلوط با برنج نیز مصرف می شود.
برای کبدهای آسیب دیده و شکم های نفخ کرده کینوا انتخاب فوق العاده‌ای است و این دانه ها در کشورهای آمریکای جنوبی به دانه ی طلایی و خاویار گیاهی معروف هستند.
کینوا حاوی فیبرهای غیر محلول در آب است که آب را به خود جذب می کند. در نتیجه حجیم شده و باعث تحریک عملکرد روده ها می شود.
شهرستان خنداب ازجمله قطب های مهم کشاورزی استان مرکزی با 70 هزار نفر جمعیت در 90 کیلومتری جنوب غربی اراک واقع شده است.
55 هزار نفر جمعیت این شهرستان روستایی و 15 هزار نفر در شهر ساکن هستند.
1955/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.