به گزارش ایرنا، آیت الله سید «رضا تقوی» روز سه شنبه در همایش زکات استان مرکزی در اراک، افزود: هفت قلم از9 مورد کالای مشمول زکات در حوزه کشاورزی است و می توان با رونق این بخش، زکات را در جامعه گسترش داد.
وی ادامه داد: رسیدگی به زندگی و رونق سفره فقرا وظیفه اصلی حاکمیت اسلامی است که بخش قابل توجهی از هزینه ها باید از محل جمع آوری زکات تامین شود.
رئیس شورای عالی زکات کشور و نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: توانمندسازی قشر ضعیف جامعه و رسیدگی به فقرا از دغدغه های اصلی رهبر معظم انقلاب است و معظم له همواره در این خصوص تاکید ویژه دارد.
آیت الله تقوی بیان کرد: توسعه بخش کشاورزی و تنظیم بودجه بر این اساس علاوه بر گسترش فرهنگ زکات، توانمندی و قطع وابستگی کشور به نفت را به دنبال دارد و مسئولان رده بالای کشورباید نسبت به آن اهتمام ویژه داشته باشند.
وی گفت: احکام دین مبین اسلام به مثابه مجموعه ای کامل و هدایتگر است و باید تمام این احکام به یک اندازه در جامعه جاری و ساری شود.
رئیس شورای عالی زکات کشور افزود: نمی توان احکام معنوی دین مبین اسلام را اجرا کرد و به احکام اقتصادی از جمله زکات بی تفاوت بود چرا که فرایض الهی همگام با یکدیگر موضوعات به پیش می رود.
آیت الله تقوی بیان کرد: زکات به عنوان یکی از فرایض و فروع دین، نقش بسیار مهمی در رشد اقتصادی کشور دارد و ترویج فرهنگ آن گام مهمی در راستای محرومیت زدایی در جامعه است.
وی مشکلات اقتصادی کشور را به 2 بخش تقسیم کرد و گفت: بخشی از این معضلات مربوط به تحریم های ظالمانه دشمنان است که چاره ای جز تحمل و مقاومت در برابر آن وجود ندارد.
رئیس شورای عالی زکات کشور و نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ملت ایران در جنگ تحمیلی، جریان ترورها و هجمه های فرهنگی با مقاومت و ایستادگی توطئه های دشمنان را خنثی کردند و امروز نیز استقامت در راه آرمان های انقلاب اسلامی را سرلوحه خود دارند.
آیت الله تقوی عنوان کرد: بخش دیگری از مشکلات اقتصادی کشور در نتیجه تصمیم گیری ها و مدیریت های ناکارآمد دوره های مختلف است که باید با اصلاح امور، بهره گیری از نیروهای توانمند و برنامه ریزی های مدون نسبت به حل آن هاگام های اساسی برداشت.
رئیس شورای عالی زکات استان مرکزی نیز در این همایش گفت: مردم این استان امسال بیش از 90 میلیارد ریال زکات پرداخت کردند که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» افزود: بیش از 70 درصد از زکات جمع آوری شده استان به توانمندسازی نیازمندان اختصاص داده شده است.
وی ادامه داد: پرداخت زکات یک حکم الهی و از واجبات دینی ماست و می توان با پرداخت آن زمینه رشد اقتصادی و اجتماعی را در جامعه فراهم کرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ادامه داد: فضای فرهنگی ناشی از اجرای زکات در جامعه تقویت بنیه اعتقادی را در بین آحاد مردم جامعه موجب می شود و باید برای گسترش این فرهنگ برنامه ریزی کرد.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: اساس حمایت از نیازمندان باید در راستای توانمندسازی باشد و نهادهای حمایتی به خصوص کمیته امداد امام خمینی(ره) باید برنامه های خود را بر این اساس تدوین کنند.
وی افزود: روحیه توانمندی و مفید بودن را باید در وجود مددجویان نهادهای حمایتی احیا کرد تا این قشر نیز در بالندگی اقتصاد کشور سهیم باشند.
استاندار مرکزی نیز در این همایش گفت: اگر چه پرداخت زکات در همه ادیان الهی رایج است اما ملت ایران و پیروان دین مبین اسلام و مذهب مقدس تشیع در این امور از تمام پیروان دیگر ادیان الهی گوی سبقت را بوده اند.
سید «علی آقازاده» افزود: زکات به عنوان یکی از فرایض الهی فرصتی ارزشمند در راستای حل مشکلات نیازمندان جامعه است که این افتخار بزرگ، اخلاقی و انسانی نصیب کشاورزان شده و این قشر از جامعه باید شکر گزار این نعمت الهی باشند.
وی ادامه داد: میلیون ها نفر در کشور ایران از درآمدهای حاصل از زکات امرار معاش می کنند که باید با فرهنگ سازی گرایش مردم را به این فریضه الهی افزایش داد.
استاندار مرکزی اظهار داشت: پرداخت زکات کشور امسال نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش داشته اما رشد زکات در استان مرکزی بیش از 45 درصد است که این مهم نشان از گرایش کشاورزان پاک دل به فرائض دینی است.
آقازاده ادامه داد: گرفتن زکات واجب مردم به منظور محرومیت زدایی، برقراری عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی ضروری است بنابراین فرهنگ این فریضه الهی باید در جامعه نهادینه شود.
استان مرکزی 12 شهرستان، 33 شهر، 23 بخش و 795 روستای دارای دهیاری دارد.
3017/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.