به گزارش ایرنا، «علی اکبر کریمی» روز چهارشنبه در نشست شورای امور بانوان و خانواده استان مرکزی افزود: یک میلیارد و 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایر کشور تخصیص شده که تاکنون 20 درصد آن جذب شده و باید آهنگ برنامه ها در مناطق مختلف کشور از جمله استان مرکزی تندتر شود.
وی ادامه داد: جامعه زنان استان مرکزی برای اشتغالزایی نیازمند توسعه مهارت آموزی و چتر حمایت مالی هستند که در این راستا تسهیلات اشتغال پایدار فرصتی مطلوب است که باید به درستی از آن بهره برد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حرکت جمعیت کشور به سمت سالمندی افزود: مرکزی سومین رتبه سالمندی کشور را دارد و نیاز است که در تصمیمات کلان اجرایی و رفاهی و تقویت زیرساخت های شهری مقوله سالمندی به ویژه برای زنان با مطالعه و به صورت حساب شده در دستور کار باشد تا در سال های پیش رو با طرح ها حفظ و حفاظت از سالمندان درون خانواده آسیب ها و مشکلات به حداقل برسد.
کریمی ایجاد بیمارستان تخصصی زنان در اراک را نیازهای جدی استان مرکزی عنوان کرد و گفت: عملیات اجرایی بیمارستان 124 تختخوابه تخصصی زنان با کمک خیران و حمایت های دولتی در بیمارستان امیرکبیر اراک آغاز شده که روند اجرایی آن کند است و با توجه به نقش و اهمیتش در خدمات سلامت باید تکمیل آن با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی با یادآوری برگزاری انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر ها و روستاها کشور در سال 96 ،افزود: سه درصد نامزدها در مرحله هیات نظارت و چهار درصد آنان در مرحله هیات نظارت رد صلاحیت شدند و حضور 2 نفر از زنان در شورای اسلامی کلانشهر اراک نشان از مشارکت این قشر از جامعه در این انتخابات دارد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت خاطرنشان کرد: آسیب های اجتماعی از چالش های مهم جامعه است و برای سامان این معضلات به ویژه در حوزه زنان و خانواده نیاز است که الگوی های کارآمد مبتنی بر قوانین و شرع مبین اسلام به کار گرفته شود.
کریمی اظهار داشت: کشور ایران در حال گذار از شرایط سنتی به مدرن است و برنامه ریزان در این شرایط باید امور را به گونه ای راهبری کنند که قشر زنان، کودکان و نهاد خانواده آسیب کمتری ببینند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: 703 هزار و 724 نفر از جمعیت استان مرکزی معادل 49 درصد را زنان تشکیل می دهند که 21 و هفت دهم درصد آنان در گروه سنی تا 14 سال و 72 و چهار دهم درصد در گروه سنی 15 تا 64 و پنج و 9 دهم درصد بالای 65 سال قرار دارند.
«زهرا فرجی»افزود: 12 و پنج دهم درصد خانوارهای استان مرکزی دارای سرپرست زن است درحالیکه این شاخص در کشور 12 و هشت دهم درصد خانوارها را شامل می شود.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: سن متولیان 57 درصد خانوارهای زن سرپرست این استان بالای 60 سال است که این مهم نیازمند برنامه ریزی و برنامه های حمایتی موثر از سوی مسئولان است.
فرجی افزود: نرخ مشارکت زنان بالای 10 سال استان مرکزی در فعالیت های اقتصادی 10 و پنج دهم درصد است و که نسبت به متوسط کشوری آن کمتر است.
وی ادامه داد: نرخ مشارکت اقتصادی دختران استان مرکزی نیز در فعالیت های اقتصادی 11 و سه دهم درصد است که نسبت به متوسط کشوری آن که 14 درصد می باشد رقم کمتری به خود اختصاص داده است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی نرخ اشتغال زنان شاغل کشور را 77 و چهار دهم درصد عنوان کرد و گفت: این شاخص در استان مرکزی 80 و هشت دهم درصد است.
فرجی ادامه داد: نرخ اشتغال دختران جوان استان مرکزی 60 درصد است که در قیاس با رقم 57 و هشت دهم درصدی میانگین کشوری بیشتر است.
وی نرخ بیکاری زنان استان مرکزی را 19 و 2 دهم درصد عنوان کرد و گفت: متوسط نرخ بیکاری زنان کشور 22 و 6 دهم درصد است که بالا بودن نرخ اشتغال استان به دلیل وضعیت مطلوب اشتغال زنان در استان نبوده بلکه نرخ مشکارکت زنان در فعالیت های اقتصادی استان پایین است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی افزود: 20 درصد زنان بیکار استان مرکزی را افرادی با سطح سواد دیپلم و 68 درصد آنان دارای تحصیلات عالیه هستند.
فرجی گفت: 68 درصد بیکاران دانشگاهی استان مرکزی را زنان و 28 و هشت دهم درصد آنان را مردان تشکیل می دهند که این مهم نیازمند برنامه ریزی و توجه خاص مسئولان به این مهم دارد.
وی، نرخ طلاق در استان مرکزی را چهار و یک دهم درصد در هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: این رقم در سطح کشور در هر هزار نفر جمعیت حدود چهار و سه دهم درصد است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: پوشش تحصیلی دختران در مقطع ابتدای استان 87 و سه دهم درصد، متوسطه اول 95 و متوسطه دوم 93 و 6 دهم درصد است و پوشش تحصیلی دختران استان نسبت به کشور از وضعیت مطلوبتری برخوردار است.
فرجی افزود: نسبت طلاق به ازدواج استان مرکزی نیز به ازای هر 100 ازدواج 29 و 2 دهم درصد است که این رقم در سطح کشور 16 و سه دهم درصد بوده و از سال گذشته این مهم روند کاهشی به خود گرفته است.
49 درصد از جمعیت یک میلیون و 414 هزار نفری استان مرکزی را زنان تشکیل می دهند.
1955/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.