به گزارش خبرآنلاین استان مرکزی ، زهرا امینی با تاکید به اینکه شهر اراک وضعیت مناسبی در این خصوص ندارد و مشکلات بسیاری در زمینه تردد و استفاده معلولان از وسایل حمل و نقل و همچنین دسترسی به فضاها و اماکن عمومی مشهود است ، ادامه داد: در ماده 4 قانون جامع حمایت از معلولان، شهرداری ها مکلفند صدور پروانه احداث و بازسازی و همچنین پایان کار برای تمام ساختمان ها و اماکن با کاربری عمومی را به رعایت ضوابط و استانداردهای شورای عالی شهرسازی مشروط کنند که متاسفانه به این موضوع کمتر توجه می شود.

وی با اشاره به قانون جدید حمایت از معلولان مصوب سال 96 بیان کرد : امسال فصل دوم قانون و آیین نامه اجرایی آن به استان ابلاغ شده است و براساس این آیین نامه شهرداری ها و دیگر سازمان های دولتی باید در احداث ساختمان ها، اماکن و معابر و ایجاد تجهیزات لازم امکانات لازم را فراهم کنند اما در حالی که قرار بود تا پایان برنامه پنجم اقدامات لازم در این خصوص به اتمام رسیده و انجام شود ، باید گفت در شهر اراک و استان هنوز بسیاری از این وظایف انجام نشده است.

امینی با تاکید به اینکه در شهر اراک افراد دارای انواع معلولیت با مشکلات زیادی در تردد و استفاده از وسایل حمل و نقل نیز مواجه هستند ، افزود : بر اساس مصوبه 23 اسفندماه سال گذشته ستاد مناسب سازی استان ، مقرر بود که شهرداری چندین دستگاه اتوبوس واحد را برای استفاده معلولان آماده سازی نماید ولی تا این لحظه هیچ گزارشی به دبیرخانه ستاد را به همراه نداشته است.

مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به آمار ٣٢ هزار معلول در استان که از این تعداد ١٧ هزار نفر مربوط به شهرستان اراک هستند ، متذکر شد : این آمار به نسبت جمعیت و استانداردهای تعریف شده ، بالا می باشد و از شهرداری اراک و دیگر شهرهای استان ، انتظار داریم که با اختصاص اعتبارات تملک سرمایه ای و دیگر منابع ، اهتمام ویژه ای در این ارتباط داشته باشند.

او بر این نکته که حضور شخص شهردار اراک در جلسات ستاد مناسب سازی ، مورد انتظار است تاکید کرد و گفت : حضور نماینده ای از طرف شهرداری ، ضمانتی برای اجرای مصوبات این ستاد به دنبال ندارد و پس از پیگیری برای انجام اقدامات ، معمولا اظهار بی اطلاعی می کنند ؛ از طرفی بهزیستی به عنوان دستگاه ناظر در زمینه مناسب سازی معابر و فضاهای عمومی شهری ، پیشنهاداتی دارد که بایست در انجام اقدامات مورد توجه قرار گیرد .

امینی افزود : در بحث مناسب سازی ها لازم است قبل از آغاز پروژه های عمرانی و ساخت و سازها در شهر از نظرات معلولان و کارشناسان سازمان که آشنا به این استانداردها می باشند ، استفاده شود .

مدیر کل بهزیستی استان مرکزی در بخش دیگری از صحبت های خود به بی نتیجه بودن پیگیری و مکاتبه های متعدد با شهرداری برای اختصاص فضایی جهت غربالگری معتادین متجاهر که لازم است قبل از ورود به کمپ ماده 16 انجام شود ، تاکید و اظهار داشت : با توجه به تاکید دستگاه قضایی و انتظامی استان ، سه ماه است که در حال پیگیری این موصوع هستیم ولی چند مکانی که تا امروز توسط شهرداری به ما معرفی شده ، به هیچ عنوان برای ایجاد این مرکز مناسب نبوده و این مسئله جای تعجب دارد.

امینی در پایان به این موضوع هم اشاره و تاکید کرد که متاسفانه شهرداری منطقه ٥ اراک سه روز است که آب ساختمان بهزیستی شهرستان را قطع کرده که دلیل آن مشخص نیست . طی ٣٠ سال اخیر این ساختمان در اختیار بهزیستی بوده و امروز شهرداری خواستار پس گرفتن این ساختمان است در حالی که طبق اطلاعات بنده ، هیچ سند مالکیتی در اختیار ندارد.بنده لازم دیدم قبل از اینکه موضوع را از طریق استاندار محترم ، پیگیری نمایم ابتدا در صحن شورا مطرح کنم.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی1

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1003772
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.