به گزارش ایرنا، سید «مهدی مقدسی» روز شنبه در نشست با تعاونگران استان مرکزی که به مناسبت هفته تعاون در اراک برگزار شد، افزود: توجه و تقویت تعاونی ها یکی از شرط های مهم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رای اعتماد به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی ادامه داد: توجه به ایجاد اشتغال در دوره های فنی و حرفه ای، برنامه ریزی در راستای فعال کردن تعاونی های های نیمه فعال و افزایش سهم این بخش در اقتصاد کشور از جمله مهمترین شرط ها در رای اعتماد به وزیر پیشنهادی دولت برای وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
مقدسی گفت: وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تصدی این وزارتخانه باید برنامه های عملیاتی و روشن برای رفع مشکلات تعاونی ها و ایجاد اشتغال در جامعه داشته باشد و برنامه های خود را به صورت شفاف برای آگاهی جامعه به مجلس ارائه کند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی توجه به تعاونی ها را مهم ارزیابی کرد و افزود: نیاز است مشکلات تعاونی ها توسط مسئولان مربوطه جمع بندی و زمینه رفع آنها برای افزایش سهم این بخش در اقتصاد و ایجاد اشتغال در جامعه، تلاش شود.
مقدسی یاد آور شد: اکنون برخی فضاهای دانشگاهی در استان مرکزی به دلیل کاهش تعداد دانشجو با کاهش بهره وری مواجه است که با انعقاد تفاهم نامه بین سازمان فنی و حرفه ای و دانشگاه های آزاد و پیام نور می توان، استمرار آموزش های فنی و حرفه ای و ایجاد اشتغال را رونق بخشید.
وی با یادآوری اختصاص یک و نیم میلیارد دلار اعتبارات تسهیلات اشتغال روستایی در کشور افزود: میزان اعتبارات مصوب و پرداخت شده این تسهیلات در استان مرکزی به ترتیب 70 و 39 درصد و متناسب با میزان کشوری این اعتبارات است که در صورت موفقیت این طرح، پرداخت این تسهیلات در روستاها استمرار می یابد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: با هزینه کرد صحیح این اعتبارات در سایه نظارت مسئولان در روستاها و ایجاد اشتغال در این مناطق می توان زمینه مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها را فراهم کرد.
وی از تهیه مصوبه ای توسط مجلس شورای اسلامی برای بهره گیری از افراد با تجربه در اتاق های فکر دولت خبر داد و افزود: بر اساس این مصوبه که به زودی به دولت ابلاغ می شود از نیروهای جوان و با انرژی در فعالیت های اجرایی و از تجربه افراد با تجربه در اتاق های فکر بهره گیری می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: 30 تعاونی با 946 عضو از هفته تعاون سال گذشته تا کنون در این استان تشکیل شده است و با تشکیل این تعاونی ها برای یک هزار و 100 نفر اشتغال ایجاد شده است.
«محمدتقی آبایی هزاوه» افزود: پنج میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد اشتغال به صورت انفرادی در کشور نیاز است که در صورتی که این مهم در قالب تعاونی ها انجام شود، به 400 تا 500 میلیون ریال کاهش می یابد.
وی ادامه داد: یک هزار مورد نظارت مالی و مجامع تعاونی ها در این مدت انجام شده است که 600 مورد این نظارت ها مربوط به مجامع تعاونی ها و بقیه نظارت های مالی بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی یاد آور شد: هشت میلیون و 400 هزار دلار از محصولات تولیدی تعاونی های این استان از سال گذشته تا کنون به خارج از کشور صادر شده است.
آبایی گفت: 17 هزار ساعت آموزش عمومی و اختصاص در این مدت برای تعاونی های استان مرکزی برگزار شده و برگزاری نمایشگاه توانمندی های این بخش در سال جاری از برنامه های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان است.
وی از انتخاب شهرستان محلات به عنوان تعاون شهر در استان مرکزی خبر یاد کرد و افزود: انجام 45 درصد فعالیت های اقتصادی این شهرستان به صورت تعاونی، یکی از مهمترین عوامل معرفی این شهرستان به عنوان تعاون شهر است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی یاد آور شد: بازار یابی یکی از مهمترین مشکلات تعاونی ها در فروش محصولات و درآمدهای اقتصادی به شمار می رود که بر این اساس، سامانه تعاون بازار سال گذشته برای برقراری ارتباط بین تعاونی ها و فروش محصولات تعاونی ها در این استان تشکیل شده است.
آبایی یاد آور شد: یک هزار و 309 متقاضی با اعتباری بالغ بر سه هزار و 810 میلیارد ریال در قالب تسهیلات اشتغال روستایی توسط این اداره کل به بانک های عامل معرفی شده است که 715 طرح با اعتباری بالغ بر 2 هزار و 580 میلیارد ریال در دست بررسی و 594 طرح با اعتباری بالغ بر یک هزار و 160 میلیارد ریال مصوب شده است.
وی ادامه داد: 18 طرح با اعتباری بالغ به 720 میلیارد ریال به مرحله انعقاد قرارداد رسیده و با پرداخت این اعتبارات، برای 266 نفر اشتغال ایجاد شده است.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان مرکزی نیز در این نشست گفت: 20 هزار نفر از ابتدای سال جاری تا کنون آموزش های مهارتی را فرا گرفته اند که 13 هزار نفر این افراد را مردان و هفت هزار نفر آنان را زنان تشکیل می دهند.
سعید رضا شاه محمدی افزود: 124 درصد تعهدات آموزشی اداره کل فنی و حرفه ای در حوزه صنعت و 111 درصد تعهدات این اداره کل در حوزه دانشگاه ها در سال جاری محقق شده است.
وی ادامه داد: طرح کارورزی در محیط های واقعی از سال گذشته در استان مرکزی آغاز شد که به دلیل برخی مشکلات اقتصادی، استقبال مناسبی از این طرح انجام نشده است.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان مرکزی ثبت نام یک هزار و 515 نفر در طرح کارورزی در محیط های واقعی را از برنامه های این اداره کل عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیت این طرح و فعالیت های اداره کل فنی و حرفه ای این استان از یک ماه گذشته تا کنون، 100 نفر در این طرح ثبت نام کرده اند.
شاه محمدی افزود: طرح ایران مهارت همزمان با هشت استان کشور امسال برای آموزش دانش آموزان پایه هفتم، هشتم و نهم در استان مرکزی آغاز و از ابتدای مهرماه مقرر شده تا 10 درصد دانش آموزان این آموزش ها را فراگیرند.
مدیرصندوق کارآفرینی امید استان مرکزی نیز در این نشست گفت: 456 فقره تسهیلات در راستای تثبیت و ایجاد شغل در شهرها و روستاهای استان توسط این صندوق پرداخت شده است.
سید« عمادالدین هزاوه ای » افزود: این اعتبارات در قالب 266 میلیارد و 827 میلیون ریال تسهیلات اشتغال روستایی، امسال در قالب 217 طرح به صندوق کارآفرینی امید استان مرکزی معرفی شده که 156 طرح به مبلغ 104 میلیارد و 580میلیون ریال مصوب شده است.
وی ادامه داد: 118 طرح با رقم تسهیلات 71 میلیارد و 850 میلیون ریال اشتغال روستایی در مرحله انعقاد قرارداد و 90 طرح به رقم تسهیلات 25 میلیارد و 800 میلیون ریال به متقاضیان پرداخت شده است.
هزاوه ای افزود: 11 فقره از طرح های پرداخت شده به متقاضیان تسهیلات اشتغال روستایی در حوزه کشاورزی، 72 طرح در حوزه صنعت و هفت طرح در حوزه خدمات بوده است.
وی ادامه داد: با پرداخت این تسهیلات برای 135 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
مدیرصندوق کارآفرینی امید استان مرکزی گفت: امید است با تامین ضامن ها توسط متقاضیان میزان تسهیلات پرداختی اشتغال روستایی این صندوق تا پایان شهریور ماه تا 40 درصد افزایش یابد.
هزاوه ای پرداخت تسهیلات اشتغال داخلی را از دیگر برنامه های صندوق کارآفرینی امید برای ایجاد اشتغال در شهر و روستاهای استان مرکزی عنوان کرد و افزود: 24 میلیارد و 195 میلیون ریال امسال در قالب 80 طرح در حوزه های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات پرداخت شده است.
وی ادامه داد: 11 مورد از تسهیلات پرداختی در طرح های کشاورزی، 15 مورد صنعت و 54 طرح در حوزه فعالیت های خدماتی بوده است.
2 هزار و 167 شرکت تعاونی فعال با 967 هزار و 981 نفر عضو و ایجاد 19 هزار و 955 اشتغال در استان مرکزی وجود دارد.
1955/3075
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.