منبع :سایت خانه ملت
رئیس فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه قانون اساسی وظایف همه قوا را به صورت روشن مشخص کرده است، خاطرنشان کرد: نباید از سخنان امام (ره) تفسیرهای دلخواه کنیم.
"محمد تقی رهبر" در گفت وگو با خانه ملت، با اشاره به سخنان رییس جمهور مبنی بر اینکه مجلس دیگر در راس امور نیست، گفت: آن چه امام(ره) درباره مجلس و دیگر امور کشور گفته اند به قوت خود باقی است و با این حرفها جایگاه سخنان ایشان تغییر نمی کند.
نماینده اصفهان در پاسخ به این بخش از سخنان رئیس جمهور که گفته بود: "رئیس جمهور مجری قانون اساسی هم هست، این دیگر به استقلال قوا ربطی ندارد. مردم رأی مستقیم میدهند، رئیسجمهور که انتخاب میشود، رئیس دولت است، رئیس قوه مجریه است، این یک قوه مستقل است"، گفت: نمایندگان مجلس هم بر اساس رای ملت به صورت مستقیم انتخاب شده و اقدام به قانونگذاری و نظارت می کنند.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی با اظهار اینکه در راس امور بودن مجلس، به معنای فراموشی وظایف قوه مجریه نیست، خاطرنشان کرد: قانون اساسی وظایف هر یک از قوا را مشخص کرده و دولت موظف به اجرای مصوبات مجلس و قانون بوده و باید مصوبات خود را برای تطبیق با قوانین به مجلس بفرستد.
رئیس فراکسیون روحانیون مجلس، تصریح کرد: برفرض که فرمایش امام(ره) مربوط به گذشته باشد که اعتقاد دارم چنین نیست؛ اما همین قانون اساسی که پیش روی ما است، وظایف هر یک از قوا را به خوبی مشخص کرده و براساس این میثاق ملی اجرای مصوبات مجلس برای دولت لازمالاجرا است.
وی با تاکید بر اصلاح برخی از برداشتهایی که درباره جایگاه مجلس شورای اسلامی از سوی برخی مسئولان میشود، خاطرنشان کرد: فرمایشات امام راحل درباره مجلس تغییرناپذیر است و تنها ایشان به یک جمله "مجلس در راس امور است" اشاره نکرده و درجایی دیگر فرمودهاند؛ " مجلس عصاره فضایل ملت است" که اگر آن جمله امام را مربوط به گذشته بدانیم این جمله ایشان را هم باید مربوط به گذشته تلقی کنیم که چنین چیزی درست نیست.
عضو فراکسیون اصولگرایان در ادامه با اظهار اینکه اگر فرمایشات امام را مربوط به زمان خاصی بدانیم مثلا باید حکم ایشان درباره سلمان رشدی مرتد را نیز مربوط به گذشته بدانیم، خاطرنشان ساخت: در حالی که در واقعیت چنین نیست و حکم امام درباره سلمان رشدی پابرجا و تغییرناپذیر است و بنابراین باید کلمات امام را زنده نگه داریم و از اظهارات ایشان در جایی که باب میل ما نیست، تفسیرهای دلخواه نکنیم.
رهبر با تصریح براینکه امام(ره) در زمانهای مختلف درباره مسائل مختلف سخن گفتهاند و به غیر از مواردی که برای آنها قید زمانی در نظر گرفتهاند، بقیه سخنان ایشان برای همه زمانها است، اظهار کرد: خط امام و سخنان گهربار ایشان درباره مسائل مختلف همواره پایدار بوده و خواهد بود.
رئیس فراکسیون روحانیون مجلس در پایان با تاکید بر اینکه تفسیر اظهارات امام راحل را درست نداسته و سخنان ایشان را متعلق به زمان خاصی نمی دانم، خاطرنشان کرد: قانون اساسی براساس اصل تفکیک قوا وظایف همه قوا روشن کرده و نباید جدا از آن وظایفی برای خود تعریف کنیم.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور اخیرا درگفت وگو با روزنامه ایران با اشاره به بحث استقلال قوا از یکدیگر، گفته است: بعضیها استقلال قوا را فقط برای قوه مقننه و قوه قضائیه میخواهند. اتفاقاً قوه مجریه، قوه اول کشور است، بعضیها یک جمله حضرت امام(ره) را متعلق به زمانی که نظام ما پارلمانی بوده برجسته میکنند، آنزمان رئیسجمهور مسئول اداره کشور نبوده بلکه نخستوزیر مسئول اداره کشور بوده که از طریق مجلس انتخاب میشده است. آن موقع مجلس بالاترین بود. اکنون در قانون اساسی قوه مجریه بار اصلی اداره کشور را بر دوش دارد و قوای دیگر باید کمکش کنند.
ضمن اینکه در قوه مجریه، جایگاهی است بهنام ریاست جمهوری. رئیس جمهوری علاوه بر اینکه رئیس جمهور هست، رئیس دولت هم هست. رئیس جمهور بعد از رهبری بالاترین مقام کشور است، رئیس جمهور مجری قانون اساسی هم هست، این دیگر به استقلال قوا ربطی ندارد. مردم رأی مستقیم میدهند، رئیسجمهور که انتخاب میشود، رئیس دولت است، رئیس قوه مجریه است، این یک قوه مستقل است. علاوه بر اینها رئیسجمهور مجری قانون اساسی هم است، مسئول امور اداری، برنامه، بودجه و استخدامی کشور شخص رئیس جمهور است. یعنی سایر قوا هم اگر بخواهند کار برنامه، بودجه، استخدامی و اداری داشته باشند مسئولش رئیسجمهور است. معنای این موضوع، دخالت در قوا و نقض استقلال قوا نیست.