به گزارش خبرنگار ایرنا، ورود حدود یکصد نوع پرنده مهاجر از مناطق سردسیر به مازندران همه ساله از اوایل شهریور ماه به تدریج آغاز می شود و پیشقراول آنها هم پرنده ' خوتکا ' است که این روزها در بیشتر تالاب ها و آبگیرهای حاشیه جنوبی دریای خزر مشاهده می شود.
مدیرکل محیط زیست مازندران در این باره گفت که با فرود خوتکاها به تالاب ها و آبگیرهای این خطه شمال کشور نخستین گروه از زمستان گذران وارد منطقه شدند.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از باکلان، حواصیل، کاکایی و کلیل به عنوان پیشقراولان زمستان گذران به مازندران نام برد و افزود که بزودی سایر گونه ها نیز کوچ زمستانی را به این خطه شمال کشور شروع خواهند کرد.
وی پیش بینی کرد تا فرارسیدن فصل زمستان حدود یکصد گونه از پرندگان زمستان گذران از مناطق سردسیر داخل کشور و دیگر نقاط جهان به ذخیرگاههای آبی مازندران کوچ کنند.
** زمستان متفاوت
مدیرکل محیطزیست مازندران گفت که نیروهای یگان حفاظت با همکاری سایر دستگاهها بخصوص نیروهای انتظامی و امنیتی به دنبال ایجاد زمستانی امن برای میهمانان زمستان گذران هستند.
ابراهیمی کارنامی افزود: با برچیده شدن بساط بازار خرید و فروش پرندگان در فریدونکنار و تداوم این وضعیت با دستور قضایی، زمستان متفاوتی برای پرندگان زمستان گذران در سال جاری رقم خواهد خورد.
وی گفت: بر اساس دستور مرجع قضایی، تنها شیوه شکار پرندگان در سال جاری روش سنتی ' دوما ' است و با اخذ پروانه شکار امکان پذیر خواهد بود و با افرادی که به شیوه های دیگر و یا بدون مجوز شکار کنند، برخورد خواهد شد.
دوما یا ' دوماچال ' از شیوه های سنتی شکار پرندگان در مازندران است که در سال های اخیر منفعت طلبی غیراخلاقی شکارچیان غیرمجاز شیوه های شکار و کشتار جمعی را جایگزین آن کرده است.
در روش دوما ، شکارچیان با استفاده از پرنده دست آموز پرندگان دیگر از جمله غازهای گردن سبز را در دام چال های فرود می آوردند و شکارچیان هم آنها را زنده شکار می کنند.
پرنده گیری به روش گذر ، کرس ، دام هوایی و شب دام هم از دیگر شیوه هایی است که در سال های اخیر برای شکار پرندگان مهاجر رواج یافته و به قتل عام این میهمانان زمستان گذران در مازندران انجامید.
سازمان حفاظت محیط زیست کشور از سال 95 با ابلاغ دستورالعملی تمامی شیوه های شکار پرندگان مهاجر را ممنوع و تنها روش دوما را مجاز شمرده بود ولی به علت نبود حمایت قضایی ، این دستورالعمل به مرحله اجرا نرسیده بود.
مازندران دارای 2 تالاب بین المللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون ، لپو و پلنگان ، ولشت ، استخرپشت ، گل پل ، خضر نبی ، شورمست ، دریوک ، سراندون و بالندون ، گز و کندوچال است و همچنین افزون بر 800 قطعه آببندان به مساحت 17 هزار هکتار دارد.
بر اساس آمار محیط زیست، همه ساله حدود یک میلیون بال پرنده زمستان گذران از گونه های مختلف به مازندران مهاجرت می کنند.
6982/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.