طرح هادی شهری عبارت از طرحی است که در آن جهت گسترش آتی شهر و نحوه استفاده از زمین‌های شهری برای عملکردهای مختلف به منظور حل مشکلات حاد و فوری شهر و ارایه راه‌حل‌های کوتاه مدت و مناسب برای شهرهایی که دارای طرح جامع نمی‌باشند، تهیه می‌شود.
طرح هادی شهری بر اساس قوانین برای شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت اجرایی می شود.
منطقه هچیرود با بیش از 10 هزار نفر جمعیت ثابت از سال 1390 با تلفیقی از 13 روستا به شهر تبدیل شد اما با گذشت سال ها به علت نداشتن طرح هادی شهری و فراهم نبودن زیرساخت ها، ساکنان آن نمی دانند درشهر زندگی می کنند یا در روستا؟
منطقه هچیرود به علت برخورداری از موقعیت های ممتازی مانند دریا ، جنگل ، مجموعه گردشگری ، رفاهی و تفریحی نمک آبرود، تعداد زیادی هتل و دیگر مزیت ها در تمامی فصول بویژه نیمه نخست سال پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر است.
آمارهای رسمی نشان می دهد که در نوروز امسال منطقه هچیرود و مجموعه نمک آبرود با پذیرش دستکم 2 میلیون نفر اقامت در شب رتبه نخست را در میان دیگر شهرهای مازندران کسب کرد .
با این وجود جمعی از مردم هچیرود، شهر شدن این منطقه را اقدامی کاملا غیرکارشناسانه و شتابزده از سوی مسئولان وقت می دانند و دراین باره می گویند وقتی منطقه ای شهر می شود باید به تبع آن امکانات و زیرساخت های شهری نیز همراه آن باشد.
رضا کلهر از منطقه 'چاه خانی' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دلمان خوش است در شهر زندگی می کنیم ولی هیچ نوع امکانات تفریحی، رفاهی، خدماتی و بهداشتی که در شان یک شهروند باشد در این منطقه وجود ندارد.
وی اظهار داشت: هم اکنون شهروندان این منطقه از آب سالم بهداشتی بهره مند نیستند و ضمن اینکه امکانات دیگر جامعه شهری را در اختیار ندارند.
این شهروند گفت: تبدیل شدن روستاهای این منطقه به شهر سبب شده تا اغلب اهالی این منطقه که زمانی در حوزه کشاورزی و دامداری مشغول بودند، این حرفه را نیز از دست بدهند و بیکار شدند.
علی رضایی دیگر شهروند هچیرودی از منطقه 'هچیرود محله ' گفت:‌ با گذشت حدود 7 سال از شهر شدن این منطقه ، بسیاری از شهروندان برای دریافت خدمات اداری ناگزیرند مسیر حدود 10 کیلومتری تا چالوس را طی کنند و به این شهر بروند.
وی افزود: نکته دیگر آنکه دولت نیز باید از شهرداری هایی که سابقه تاسیس آن ها مدت زمان زیادی نگذشته حمایت کند تا این نهادهای عمومی غیردولتی بتوانند با ایجاد درآمد پایدار خدمات بهتری به شهروندان ارائه دهند.
اعضای شورای اسلامی شهر هچیرود نیز عمده مشکلات پیش پای توسعه زیرساخت های این شهر گردشگرپذیر را نداشتن طرح هادی شهری مطرح کردند.
امیر بیگلرنژاد یکی از اعضای شورای اسلامی شهر هچیرود به خبرنگار ایرنا گفت:‌ از سال 1390 ، هچیرود به شهر ارتقا یافت و شهروندان این منطقه همراه با چنین تحولی انتظار داشتند به آسانی به امکانات خدماتی، رفاهی، بهداشتی، فرهنگی، امنیتی و انتظامی دسترسی داشته باشند ولی نه تنها چنین اتفاقی رخ نداد بلکه اکنون حسرت دورانی که روستایی بودند می خورند.
وی افزود: پی گیری های فراوانی برای تحقق این خواسته در سطح شهرستان و استان انجام گرفت ولی این پی گیری ها تاکنون بی نتیجه ماند و در پاسخ به خواسته ها اعلام می کنند که توسعه بافت شهری بر مبنای شاخص جمعیتی آن است.
این عضو شورای اسلامی گفت: براساس طرح ملی سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395 ، جمعیت ثابت هچیرود 12 هزار نفر و بافت شهری آن نیز حدود 600 هکتار است و برابر قانون سرانه زمین برای هر نفر حدود 230 مترمربع است.
بیگلرنژاد افزود: درحالی که طبق اسناد موجود جمعیت غیربومی که در بیشتر ماههای سال در این منطقه سکونت دارند و شهرداری بدون دریافت عوارض به این خانوارها خدمات ارائه می دهد بیش از سه الی چهار برابر جمعیت بومی است.
وی اظهار داشت: نکته مهم تر انکه در منطقه شهری 'محمدحسین آباد ' هچیرود حدود 120 خانوار سکونت دارند درحالی که طبق اسناد موجود نزدیک به 700 ویلا ساخته شده است.
بیگلرنژاد قلمرو جغرافیایی منطقه هچیرود را حدود هزار و 800 هکتار اعلام کرد و گفت که با توجه به آنکه وسعت هچیرود بیش از شهر چالوس است ولی هم اکنون برای توسعه با محدودیت زیرساختی مواجه است ضمن آنکه بخش عمده ای از زمین های خارج از بافت نیز از سال ها پیش توسط افراد غیربومی متمول خریداری شده است.
این عضو شورای اسلامی گفت : براساس بررسی های انجام گرفته، سابقه طرح هادی 13 روستایی که هم اکنون به منطقه شهری تبدیل شده اند، به حدود 18 سال پیش برمی گردد.
بیگلرنژاد خواستار همکاری مسئولان جهادکشاورزی و استانداری مازندران برای رفع موانع موافقت اجرای طرح هادی در این شهر گردشگرپذیرغرب مازندران شد.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر هچیرود نیز گفت:‌ سرمایه گذاران زیادی به دفتر شورا یا شهرداری مراجعه و اقبال خوبی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف از خود نشان می دهند ولی به علت کمبود زمین و محدودیت زیرساخت نمی توان خدماتی در این بخش به آن ها ارائه داد.
مهدی طالبی بااشاره به پائین آمدن درآمد شهرداری از محل دریافت عوارض و پروانه ساخت وساز گفت:‌ با تصویب طرح هادی شهری بخش عمده ای از نگرانی ناشی از محدودیت های زیرساختی به منظور اجرای طرح های گردشگری ، خدماتی ، امنیتی ، انتظامی ، فرهنگی و بهداشتی در این شهرحل خواهد شد.
احمد بیگلریان دیگر عضو شورای شهر هچیرود هم به خبرنگار ایرنا گفت: اگر روستایی به شهر تبدیل می شود باید مورد حمایت قرار گیرد ضمن آنکه شهرداری این منطقه نیز درآمد پایدار ندارد تا بتواند شهر را به خوبی مدیریت کند.
وی افزود:‌ نکته دیگر آنکه نظام برنامه ریزی کشور نیز باید عادلانه و مردم محور باشد ضمن آنکه باید برای شهرهای تازه تاسیس اعتبارات قابل توجهی مدنظر قرار گیرد تا شهروندان حس زندگی کردن در شهر را لمس کنند.
این عضو شورا با اشاره به فرآیند اجرای طرح ملی آزاد راه تهران - شمال گفت:‌ اجرای کامل این طرح اگرچه مزیت های فراوانی دارد ولی برای شهرهایی مثل هچیرود که هنوز زیرساخت های آن به علت وجود موانع و مشکلات آماده نیست ، چنین اتفاقی یک تهدید است.
بیگلریان افزود :‌اکنون درشرائطی که آزاد راه مورد بهره برداری قرار نگرفته، شهروندان این شهر در ترافیک بغرنج ساعت ها باید معطل شوند حال چه بسا آن زمانی که این طرح ملی به طور کامل اجرایی شود.
وی فرسودگی شبکه های آبرسانی، کمبود اعتبار، امکانات و تجهیزات جمع آوری، حمل ودفن زباله را از دیگر مشکلات این شهر معرفی کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر هچیرود نیز گفت : بررسی ها نشان داده که درهر منطقه ای از این شهر ، حدود 200 واحد مسکونی خارج از بافت ساخته شده است و چنین وضعیتی یک آسیب و تهدید برای شهر است.
نظرعلی فقیه در گفت و گو با خبرنگار افزود: البته بخشی ازاین ساخت و سازها مربوط به دوره های گذشته بوده و مشکلات خود ساخته ای که توسعه زیرساخت های شهری را با بن بست مواجه کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر هچیرود بودجه امسال شهرداری را حدود 175 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت:‌ اقدامات خوبی هم دراین دوره از شورا و مدیریت شهری انجام گرفته و آن اینکه خریداری یک قطعه زمین برای ساخت ساختمان شهرداری، پیاده رو سازی ، آسفالت سطح گسترده ای از معابر اصلی و فرعی و اجرای رینگ شهری انجام شده است.
کارشناس مسئول دفتر فنی استانداری مازندران در این باره به ایرنا گفت که برای ساماندهی و پیشگیری از ساخت وسازهای غیرمجاز در هچیرود، امسال تصویب طرح هادی شهری در این منطقه دردستور کار قرار گرفته است.
حسین علیپور افزود: فرآیند تصویب این طرح هم اکنون در کمیته فنی، کمیسیون طرح هادی استان، کارگروه زیربنایی شهرسازی استان مورد موافقت قرارگرفته است.
وی اظهار داشت: البته جهاد کشاورزی خواستار تعیین تکلیف زمین های کشاورزی موجود در داخل محدوده منطقه هچیرود است و نسبت به تصویب طرح هادی شهری واکنش نشان داده است.
کارشناس مسئول دفتر فنی استانداری مازندران با اشاره به عملیاتی شدن طرح ملی آزاد راه تهران - شمال در آینده نزدیک گفت که چه بخواهیم و چه نخواهیم بزودی این آزاد راه به بهره برداری می رسد و اگر همزمان با فرآیند اجرای این طرح ملی زیرساخت های آن در شهرهای چالوس و هچیرود فراهم نشود به یقین این آزاد راه یک تهدید برای مردم غرب مازندران به شمار می آید.
علیپور ابراز امیدواری کرد که با تعیین هرچه زودتر محدوده منطقه هچیرود و همکاری جهادکشاورزی بتوان امسال طرح هادی شهری در این منطقه تصویب و اجرایی شود تا بتوان در پی چنین اتفاقی علاوه بر توسعه زیرساخت ها در بخش های مختلف همچنین از ساخت و سازهای غیرمجاز نیز دراین منطقه جلوگیری کرد.
پی گیریها و تماس های متعدد خبرنگار ایرنا با مدیر جهادکشاورزی منطقه هچیرود برای دریافت اطلاعات بیشتر نتیجه نداد.
/7078 /1602/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.