به گزارش خبرنگار ایرنا ، ترمیم این پل که یکی از نمادهای هویتی شهر آمل محسوب می شود ، یکی از مطالبات آثار فرهنگی و تاریخی این شهرستان بود.
این پل در هسته مرکزی شهر آمل واقع است و به خاطر تردد روزانه وسایل نقلیه از روی آن در بخش هایی دچار آسیب شد.
معاون فنی وشهرسازی شهرداری آمل روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت که با ضرورت بازنگه داشتن این پل در طول روز برای تردد خودروها ، ترمیم و رنگ آمیزی آن شبانه و از ساعت 22 تا 5 بامداد انجام می شود.
محمدرضا عقیلی نژاد افزود : شهرداری از سال 91 تا 96 مطالعات و آزمایش های مربوط به سازه پل را با هدف شناسایی نقاط ضعف و قوت آن طبق آیین نامه های روز علم مقاوم سازی انجام داد و در مراحل ابتدایی پس از مطالعه هم نسبت به اجرای ژاکت بتنی برای تقویت فنداسیون و پایه ها با حفظ ظاهر اصلی پل اقدام کرد.
وی گفت که در این مرحله هم بهسازی و مقاوم سازی عرشه و قوس بتنی با الیاف پلیمری بدون تغییر در ساختار سنتی و بافت تاریخی انجام می شود.
پل قوسی آمل مربوط به دوره پهلوی اول است که در مرکز این شهر ، جنب پل دوازرده چشمه ساخته شده است و از جمله بناهایی است که کاربری گردشگری هم دارد.
این پل در سال 1315 تا 1318 توسط مهندسان آلمانی برای متصل کردن غرب و شرق شهر آمل بر روی رودخانه هراز بنا شد. این پل با توجه به اهمیت امنیت ساکنان شهر آمل در برابر سیلاب رودخانه هراز به گونه ای ساخته شده که حتی اگر سیلاب پایه های آن را تخریب کند ، کمان هایی که روی پل وجود دارد باعث می شود تا خود پل فرو نریزد و تخریب نشود.
از این پل تاریخی به عنوان یکی از نخستین نمونه پل های بزرگ و جدید ایران یاد می شود که در سوم اسفند ماه سال 1353 با شماره 1524 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
7327/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.