به گزارش خبرنگار ایرنا ، کارشناسان و مسئولان شرکت کننده در این نشست دو روزه قرار است ضمن تبادل نظر در ارتباط با ساخت و سازهای ساحلی و دریایی استان های مازندران، گیلان و گلستان ، موانع و مشکلات تالاب میانکاله را هم مورد بررسی قرار دهند.
این نشست به منظور بررسی میزان همکاری سازمان های دولتی، مراجع قضایی ، نیروهای مسلح ، شهرداری ها با سازمان بنادر و دریانوردی،‌ بررسی تحقق مصوبه کارویژه مرز شورای امنیت ملی مبنی بر ایجاد شعب تخصصی از سوی قوه قضائیه به منظور تسریع در رسیدگی به جرائم دریایی و جلوگیری از اطاله دادرسی ، ساخت و بهره برداری از سازه ها و تاسیسات دریایی از سوی دستگاههای دولتی ، نظامی ، انتظامی ، مناطق آزاد تجاری ، صنعتی و ویژه اقتصادی ، شهرداری ها و بخش خصوصی برپا شده است .
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران که دبیری کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان را در این نشست بر عهده دارد ، گفت : ساماندهی سواحل دریا جزو وظایف بین دستگاهی بوده و همه باید در این حوزه همکاری ، همراهی و هم افزایی داشته باشند تا منابع طبیعی و محیط زیست حفظ شود.
محمدتقی انزانپور افزود : امروز عدم دسترسی به سواحل جهت پایش منطقه ای ، تامین ماشین الات برای آزاد سازی و قلع و قمع سازه ها و ارائه اسناد مالکیت ناشی از پیشروی آب دریا توسط برخی افراد از جمله مشکلات سواحل مازندران است که باید برای انها چاره اندیشی کرد.
وی گفت : اسنادی که این افراد در گذشته به علت پیشروی آب دریا دریافت کرده اند امروز بهانه ای شده تا بتوانند به حریم ساحلی دست اندازی کنند که تکلیف این امر باید بر اساس قانون مشخص شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران اظهار داشت : برای این منظور باید به دنبال راهکارهای کارشناسی و اصلاح قوانین باشیم تا بتوانیم با یک وحدت رویه ، در تمام شهرستان های ساحلی از هرگونه تجاوز و ساخت و ساز در حریم ساحلی جلوگیری کرد.
انزانپور افزود : طبق قانون برای صیانت از سواحل دریا و آزاد سازی حریم 60 متری باید ادارتی مانند منابع طبیعی و آبخیزداری ، شرکت آب منطقه ای ، جهاد کشاورزی با سازمان بنادر و دریانوردی همکاری کنند.
وی تعداد پرونده با موضوع ساخت و ساز ساحلی در استان مازندران را حدود 330 فقره اعلام کرد و گفت : با توجه به محدودیت نیروی انسانی این تعداد پرونده ها خیلی زیاد است ضمن آنکه این نهاد مسئولیت حفظ سواحل و حمل و نقل دریایی ، تجارت دریایی را نیز برعهده دارد.
دریای خزر حدود 905 کیلومتر طول دارد که از این میزان حدود 287 کیلومتر آن مربوط به استان گیلان با 9شهرستان ساحلی ، 487 کیلومتر با 15 شهرستان ساحلی مربوط به مازندران و 131 کیلومتر با 2 شهرستان ساحلی متعلق به استان گلستان است .
7078/ 1602/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.