طاهر موهبتی روز چهارشنبه در جلسه اصحاب حوزه سلامت استان مازندران که در ساری برگزار شد ، افزود : بنا به تصمیم دولت و برای زیر پوشش قرار دادن افراد بی بضاعت و محروم جامعه برای برخورداری از بیمه ، طرح بیمه همگانی رایگان اجرا شد .
وی ادامه داد : اما در مراحل اجرای این طرح ، افرادی برغم برخورداری از تمکن مالی مبادرت به ثبت نام و استفاده از خدمات این بیمه یارانه ای کردند .
به گفته مدیر عامل سازمان بیمه سلامت کشور برای بستن راه سوءاستفاده در این زمینه ، افرادی که از کمیته امداد به عنوان نهاد متولی محرومان ، معرفی نامه داشتند بیمه می شوند .
طرح بیمه رایگان با هدف پوشش افراد محروم جامعه از سال 1393 آغاز شد که بیمه شده در این طرح هیچ هزینه ای برای حق بیمه پرداخت نمی کند و می تواند از خدمات رایگان بیمارستان های دولتی کشور برخوردار شود .
براساس اعلام سازمان بیمه سلامت ، این سازمان پنج صندوق بیمه ای به نام های صندوق کارکنان دولت با جمعیتی بیش از ٥ میلیون و ٦٠٠ هزار نفر، صندوق بیمه روستاییان با جمعیتی بیش از ٢٢ میلیون نفر ، صندوق سایر اقشار با جمعیت یک و نیم میلیون نفر، صندوق بیمه ایرانیان و صندوق بیمه همگانی رایگان با جمعیت ١١ میلیون نفر را تحت پوشش دارد.
مدیر عامل بیمه سلامت کشور از طرح پزشک خانواده به عنوان درگاه موثر و مفید برای دریافت خدمات سلامت به مردم نام برد و افزود : در این طرح با مشخص شدن نوع بیماری و نیاز واقعی افراد سیستم ارجاع برای دریافت خدمات درمانی آنها انجام می شود .
موهبتی اضافه کرد : با رفع نواقص موجود در طرح پزشک خانواده و اجرای درست و صحیح نظام ارجاع می توانیم امیدوار به ارائه خدمات درمانی به افراد باشیم .
* جلوی خدمات درمانی غیر ضروری و القایی گرفته شود
قائم مقام مدیر عامل بیمه سلامت در امور استان ها نیز در این جلسه گفت : با توجه به محدود بودن منابع مالی باید جلوی خدمات درمانی غیر ضروری والقایی به مراجعه کنندگان مراکز درمانی را بگیریم .
عزت الله گل علیزاده افزود : با انجام این سیاست می توانیم در ارائه خدمات درمانی اورژانسی به افراد نیازمند در ارائه این خدمات موفق تر عمل بکنیم .
وی با اشاره به اینکه پرداختی های سازمان بیمه سلامت مطلوب تر شده است ، ادامه داد : پارسال 12 هزار و 280 میلیارد تومان اعتبار جذب شد و تخصیص یافته است .
رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی کشور نیز در این نشست با اشاره به اینکه منابع مالی برای اجرای طرح پزشک خانواده دیده نشده است ، گفت که باید منابع مالی پایدار برای این طرح تعریف شود .
عباس آقازاده مسرور افزود : با گذشت چند سال از اجرای طرح پزشک خانواده در 2 استان فارس و مازندران ، اما و اگرهایی در این روند وجود دارد .
وی ادامه داد : در حالیکه 2 هزار و 200 پزشک خانواده و 6 و نیم میلیون نفر از جمعیت 2 استان در این طرح حضور دارند اما این طرح در هاله ای از ابهام قرار دارد .
رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی کشور از طرح پزشک خانواده به عنوان انقلابی در حوزه سلامت نام برد و گفت : با تغییر نگاه متولیان سلامت به این طرح می توانیم به اهداف مورد نظر برسیم .
وی افزود : طرح پزشک خانواده به نوعی سرمایه گذاری در حوزه سلامت و ساماندهی امور خدمات دادن در این عرصه به شمار می رود .
آقازاده مسرور با اشاره به حضور بی مورد و ویزیت های غیر ضروری افراد در مراکز درمانی و مطب پزشکان گفت : با تعمیم و فراگیر شدن پزشک خانواده جلوی انجام چنین موارد غیر ضرروی گرفته می شود .
وی پیشنهاد کرد تا با تامین منابع پایدار مالی از صندوق بیمه همگانی ضمن پشتیبانی طرح پزشک خانواده ، اجرای آن را تضمین بکنیم .
طرح پزشک خانواده از سال 1391 به عنوان پایلوت در استان های مازندران و فارس کلید خورد که اشکالاتی از سوی مردم در زمینه عدم اجرای صحیح طرح از جمله پیگیری نکردن پزشک در مورد عدم مراجعه دوره ای لازم بیمار، اتلاف وقت و زمان در کلینیک های تخصصی در سیستم ارجاع و زمان بربودن و دردسترس نبودن به موقع پزشک در زمان نیاز مطرح است .
در جلسه امروز مسئولان و دست اندرکاران حوزه سلامت مازندران محدود کردن خدمات پر هزینه درمانی در بیمارستان ها ، فعال کردن تخت های VIP ، حذف خدمات غیر ضروری درمانی ، تصفیه معوقات و تضمین پرداخت بموقع در سال جاری مسائلی بود که مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی بابل ، مازندران و نیز انجمن های علمی تخصصی پزشکی مطرح کردند .
جلسه مسئولان حوزه سلامت مازندران با حضور روسای دانشگاههای علوم پزشکی مازندران ، بابل ، پزشکان خانواده ، مدیران بیمه سلامت و روسای بیمارستان های استان در ساری برگزار شد .
در این جلسه علاوه بر تببین برنامه ها و سیاست های اجرایی بیمه سلامت ، مشکلات و نقطه نظرات بخش دولتی و خصوصی در عرصه فعالیت سلامت مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت .
2096/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.