هما رضایی قلعه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : عدم آشنایی و غریبه بودن کودکان و نوجوانان از جمله دغدغه های مسئولان محیط زیست مازندران است، استانی که سالانه میزبان پرندگان مهاجر و مقیم زیادی است و به همین منظور آموزش شناخت و نگهداری پرندگان توسط دانش آموزان در دستور کار قرار گرفت .
وی افزود : سالانه یک و نیم میلیون بال پرنده زمستان گذر و همچنین 35 گونه پرنده تابستان گذر به مازندران می آیند و علاوه بر تالاب ، آببندان و آبگیرها در مناطق جلگه ای و جنگل ها ساکن می شوند .
رئیس بخش آموزش حفاظت از محیط زیست مازندران گفت : زندگی شهرنشینی و با از بین رفتن سبک معماری سنتی ایوان و پشت بامی در مازندران باعث شده تا محیطی برای لانه سازی پرندگان مهاجر و مقیم در خانه ها فراهم نباشد این در حالیست سالهای قبل حضور پرندگان در منازل باعث می شد تا کودکان از نزدیک با این پرندگان آشنا شوند .
وی گفت: در آنزمان حضور و لانه سازی پرندگان در منازل مردم مازندران باعث می شد تا کودکان با این موجودات از نزدیک آشنا شوند و همچنین چگونگی نگهداری آنها را یاد بگیرند .
وی بی مهری کنونی برخی مردم استان نسبت به پرندگان را ناشی از همین فاصله ایجاد شده میان جامعه انسانی و پرندگان دانست و ادامه داد : تلاش برای استمرار حضور پرندگان مهاجر و مقیم در مازندران منوط به فراهم کردن زیر ساخت هایی از نوع فرهنگی آن است .
رئیس اداره آموزش محیط زیست مازندران از اجرای طرح آموزش معرفی پرندگان و اهمیت حضورشان در سلامت محیط پیرامون ، چگونگی نگهداری و هدف از مهاجرت پرندگان را بخشی از این طرح اعلام کرد .
وی گفت که با حضور کارشناسان آموزش اداره کل محیط زیست و تشکل های مردم نهاد در مدارس مازندران این مباحث به کودکان و نوجوانان آموزش داده می شود .
رضایی که دانش آموزان مدارس ابتدایی را گام نخست این طرح آموزشی حفاظت از پرندگان در مازندران ذکر کرد ، افزود : در راستای تداوم این برنامه آموزشی ، دانش آموزان دیگر مقاطع تحصیلی نیز زیر پوشش قرار می گیرند .
مازندران حدود 530 هزار دانش آموز دارد که در بیشتر از چهار هزار مدرسه مشغول به تحصیل هستند .
به گفته رضایی فرهنگ سازی همواه مقوله زمان بری است که بازتاب و نتیجه این اقدامات در سال های آینده مشخص می شود و نتیجه اجرای این طرح باعث می شود تا نسل آینده جامعه با شناختی که از پرندگان پیدا می کنند دوستداران و حامیان پرندگان خواهند شد .
محیط زیست مازندران تعداد پرندگان مقیم و مهاجر در این استان را 370 گونه اعلام کرد .
علاوه بر حضور و اقامت پرندگان مقیم و مهاجر در تالاب ها ، آببندان و مناطق جنگل و ارتفاعات در مازندران ، باغ ویژه پرندگان در شهرستان فریدونکنار نیز فضایی را برای به نمایش گذاشتن انواع پرنده مهاجر و زینتی در این استان فراهم کرده است .
این باغ ویژه پرندگان یک دهه است که فعالیت خود را آغاز کرده است .
براساس اعلام سازمان جهانی حفاظت از طبیعت 16 گونه از پرندگان مقیم و مهاجر مازندران در فهرست قرمز تهدید قرار دارند .
در این فهرست ، پرندگان براساس میزان تهدید نابودی و انقراضشان به بحرانی ، در خطر انقراض و آسیب پذیر تقسیم می شوند .
در میان 16 گونه پرندگان بومی و مهاجر مازندران 2 نوع پرنده ، آینده اشان در مرحله بحرانی قرار دارد ، پنج گونه پرنده در معرض انقراض محسوب می شوند و 9 گونه هم آسیب پذیر ارزیابی شده اند.
2096/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.