رئیس قوه قضائیه گفت:دستگاه قضایی باید در خط مقدم مقابله با قاچاق کالا باشند.

به گزارش ایلنا از ساری، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی در پانزدهمین همایش سراسری رؤسای کل دادگستری و دادستان‌های سراسر کشور در مجتمع فرهنگی-رفاهی قوه قضائیه در ساری با تبریک اعیاد شعبانیه و میلاد منجی عالم بشریت اظهار داشت: حضرت مهدی موعود(عج) قلوب همه ما را به انوار محب اهل‌ بیت(ع) منور می‌کند.

وی افزود: این گردهمایی فرصت مغتنمی است که بتوانیم با همکاری رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های کل سراسر کشور به تضارب آرا برای ارتقاء کیفی و کمی فعالیت‌ها در دستگاه قضایی بپردازیم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه این قوه مسئولیت‌ها و تکالیف بسیار مؤثری دارد که فهم و شناخت دقیق این وظایف سبب کاهش خلأها در دادرسی‌ها می‌شود وجود عزم راسخ در بین مدیران و کارکنان قضایی برای انجام تکالیف مهم و اثرگذار در کشور و بین‌الملل حائز اهمیت است.

آملی‌لاریجانی بیان کرد: امروز اگر ملاحظه می‌شود که دشمنان درصدد این هستند که قوه قضائیه را از انجام وظایف خود باز دارند و با کل نظام جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند هجمه‌های آنان علیه دستگاه‌ قضایی بسیار گسترده‌تر است.

وی با بیان اینکه دشمنان به دنبال تخریب جایگاه ولایت‌فقیه و دستگاه قضایی در کشور هستند گفت: رسیدگی‌ها و آرای دستگاه قضایی از سوی دشمنان به موضوعی برای تخریب قوه قضائیه تبدیل شده است چرا که برخی شبکه‌های اجتماعی در داخل کشور نیز به خدمت نظام سلطه، منافقان و ضد انقلاب برای تخریب نظام جمهوری اسلامی برآمدند.

رئیس قوه قضائیه یادآور شد: دشمنان دستگاه قضایی چشم خود را به واقعیت‌ها می‌بندند و رسیدگی‌های مهم در پرونده‌های عظیم توسط دستگاه قضایی نظیر فساد سه هزار میلیاردی و پرونده‌های بزرگ دیگر به چشم آنان نمی‌آید.

آملی‌لاریجانی با بیان اینکه سلطه جهانی بر این است که اراده‌ها را در کشور تضعیف کند و قوه قضائیه و مسئولان دستگاه قضایی باید در راه هدف ایستادگی مردانه داشته باشند تصریح کرد: باید قانونمند و ضابطه‌مند عمل کرده و قضات بر حق خود در دادرسی‌ها اصرار داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در درون کشور نیز عده‌ای کار دشمن را انجام می‌دهند و همان تخریب‌ها را با بهانه اصلاح دستگاه قضایی دامن می‌زنند گفت: این بهانه و هدف آنان چیزی جز تخریب دستگاه قضایی به دنبال نداشته و ندارد. عزم راسخ برای انجام تکالیف از سوی قضات باید طبق قانون اساسی انجام شود.

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر تقویت کار جهادی در بین قضات و رؤسای دادگستری‌ها و دادستانها گفت: به واسطه بالا بودن حجم پرونده‌های وارده در دستگاه قضایی و کمبود امکانات باید کار جهادی برای رفع مشکلات در دادرسی‌ها صورت گیرد. امروز بسیاری از قضات ما فراتر از وظیفه خود تلاش می‌کنند که آن مصداق کار جهادی است.

آملی‌لاریجانی با بیان اینکه نباید بگذاریم نگاه مردم به نظام نگاه ناکارآمدی باشد و انجام تکالیف و وظایف در دستگاه قضایی مصداق بارز مدیریت جهادی قرار گیرد، افزود: بسیاری از وظایف در دستگاه قضایی و قضات باید با مدیرت جهادی و کار مستمر به سرانجام برسد.

وی در ادامه با اشاره به ایجاد معاونت نظارت در دادگستری‌های استان‌ها و ساختار تشکیلاتی قوه قضائیه گفت: نظارت بر زیرمجموعه دستگاه قضایی توسط رؤسای کل استان‌ها به صورت سرزده و نامحسوس باید تقویت شود چرا که نظارت رکن اساسی چرخیدن دستگاه قضایی بوده و نظارت دیوان عالی کشور یک نظارت مستمر و لازم بوده که در برهه کنونی در دیوان عالی کشور به وضوح دیده می‌شود.

رئیس قوه قضائیه با اشاره با اینکه نظارت دادستانی کل بر دادسرا و دادستان‌ها مهم است که در آیین دادرسی جدید بر آن تأکید شده است گفت: رؤسای کل دادگستری‌‌ها باید حساسیت نسبت به زیرمجموعه خود داشته باشند تا نظارت‌ها تقویت شود.

آملی‌لاریجانی بر تأکید بر برخورد جدی بر جرائم در دادستانی‌ها گفت: قاچاق کالا وضعیت اقتصادی کشور را زیر سوال برده است و همه نهادهای اداری و دستگاه قضایی نیز در این بخش کم‌کاری کرده‌اند. ظرفیت دستگاه قضایی برای مقابله با قاچاق کالا باید مضاعف شود چرا که بسیاری از کارگاه‌های تولیدی در کشور به دلیل ورود غیرمجاز و قاچاق کالاها رو به تعطیلی رفته و جمعیت بیکاران کشور را اضافه کرده است.

وی با بیان اینکه دادستانی کل کشور حساسیت بیشتری در حوزه قاچاق کالا باید داشته باشد، تصریح کرد: دستگاه قضایی باید در خط مقدم مقابله با قاچاق کالا بوده چرا که با برخورد قاطع در این حوزه بخشی از مشکلات قاچاق کالا حق خواهد شد.

رئیس قوه قضائیه افزود: پدیده قاچاق صرفاً برخوردی قابل رفع نبوده و موضوعات دیگر اقتصادی نظیر نابه‌سامانی بازار ارز نیز موجبات افزایش قاچاق کالا را نیز فراهم کرده است.

آملی‌لاریجانی با بیان اینکه مبارزه با اشرار که امنیت اجتماعی افراد را بر هم می‌زنند باید توسط قضات بیشتر جدی گرفته شود، بیان کرد: فردی که با سلاح و ابزار به مردم حمله می‌کند مصداق محارب است و حکم آن اعدام بوده و باید اجرایی شود.

وی با بیان اینکه امنیت اقتصادی از حیث تولید و ارتقاء اشتغال امری بسیار مهم بوده که سبب تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در جامعه خواهد شد گفت: دستگاه قضایی میدان‌داری برای برطرف کردن مشکلات اقتصادی فعالان تولید صورت دهد تا کار و تولید در کشور نخوابد. اگر چه عده‌ای از فضای سالم سرمایه‌گذاری دنبال ویژه‌خواری و رانت‌خواری خود هستند بستر باید برای کار و اشتغال در کشور فراهم شود.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه در همه استان‌های کشور عزم برای اجرای احکام کیفری و حقوق در دادستانی‌ها و دادگستری‌ها فراهم شده است، افزود: تکریم ارباب‌ رجوع در دستگاه قضایی باید تقویت شود. تأکید بر عمل اخلاقی و تهذیب نفس وظیفه فردی و حرفه‌ای کارکنان دستگاه قضایی باید قلمداد شود.

آملی‌لاریجانی در ادامه با اشاره به اینکه برخی از ظرفیت‌های قانون اساسی نظیر پیشگیری از وقوع جرم در دستگاه قضایی باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد گفت: نظارت صحیح بر قانون در دادگاه‌ها باید تقویت شود. قوه قضائیه باید پرچم‌دار دفاع از آزادی‌های مشروع باشد و قوه قضائیه مسئول اصلی این موضوع نیز است.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های فوق زمانی مغفول افتاده و باید موضوع احیای حقوق عامه در دستگاه قضایی ایران توجه ویژه‌تری شود، بیان کرد: مصادیق اجرای حقوق عامه توسط دادستانی‌های کشور باید در جامعه به صورت فرهنگ درآید و دادستانی کل کشور به دنبال لایحه و طرحی برای احیا و حفظ حقوق عامه باشد.

 پانزدهیم همایش رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های سراسر کشور به مدت 2 روز در ساری ادامه دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.