در کوچه های کهنه وقدیمی سقندیکلا یاد مردانی که سالها با دستانی پینه بسته و پاهای ترک برداشته کول بار زندگی را به دوش می کشیدند و زنانی که با پاهای برهنه قدم در قدم مردهایشان دشت و مزارع را می پیمودند.

روستای سقندیکلا 180 خانوار دارد که در حال حاضر به صورت ثابت در آن زندگی می‌کنند.روستایی دردل طبیعت مازندران و در 21 کیلومتری شهرستان ساری که شغل صددرصد اهالی آن کشاورزی است و ارتزاق مردم این روستا از راه کشاورزی می‌گذرد.مردمانی بی آلایش و ساده که با توجه به نبودن تمکن مالی مناسب و امکانات رفاهی اما فرزندانی با تحصیلات عالیه در سبد علمی خود دارد که نشات گرفته از تلاش و پشتکار آنان برای رسیدن به هدفی متعالی و کمک به هموطنان و مردم روستایشان است.و سال‌هایی متمادی است که افرادزیادی از دل این روستا در مقاطع مختلف علمی ، فرهنگی و هنری در جای جای ایران اسلامی و حتی خارج از کشور برگ زرینی براین افتخارات افزوده اند.

در کوچه های کهنه وقدیمی سقندیکلا یاد مردانی که سالها با دستانی پینه بسته و پاهای ترک برداشته کول بار زندگی را به دوش می کشیدند و زنانی که با پاهای برهنه قدم در قدم مردهایشان دشت و مزارع را می پیمودند.

روستایی است که هیچ یک از دلنوازی های خود را از دست نداده است و همیشه با آغوشی باز و لبخند میهمانان خود را به آغوش می کشد و پذیرای قدمهایشان است .

***گامی بلند برای حفظ میراث گذشتگان

روستای روشنی که مردان و زنان نیکو دست در دست هم و با یاری ایزد منان خانه ها و کوچه پس کوچه های این روستارا بنا نهادند و اکنون که سالها می گذرد ، آن بنیان الهی همچنان بر آستان شرافت و قداست روستا جای دارد و بازتاب آن ، روح بلند و بی پروایی است که در مردمانش جاری است و در محیطی آرام دست در دست هم برای سرافرازی خودشان و فرزندانشان در تلاشند ؛ نیکو سرشتانی که از درونشان انسانهای واقع بینی پدید آمدند که حافظ میراث این روستای با فرهنگ هستند و در واقع " هیچگاه چیزی را تنها برای خودشان آرزو نمی کنند بلکه آرمان نهایی آنها سربلندی سرزمین مادریشان است .

روستایی که پیش از جاده سازی و دسترسی به امکانات فرزندانش به دور از خانواده مسافت های طولانی را برای کسب و علم دانش طی می کردند تا به آرزوهای خود که همان ترقی و پیشرفت علمی بوده دست پیدا کنند.اگر چه در این راه با مشکلات فراوانی مواجه بودند اما ماحصل آن افتخاراتی بود که هنوز بر تارک این روستا به خوبی می‌درخشد.

فرزندانی که به گفته ی خودشان برای رسیدن به آنچه که اهدافشان بود رنج و مرارت های زیادی را متحمل شدند دوران ابتدایی را در مدرسه روستا تحصیل می کردند و برای ادامه ی تحصیل به شهر رفته و همزمان با تعلیم به کارهای مختلف مشغول می ‌شدند تا مخارج تحصیل و اندک زندگی خود را تامین کنند.

اگرچه این روستا کوچک بود و چندان از امکانات رفاهی برخوردار نبود اما نام سقندیکلا بواسطه مدارج علمی فرزندان همین زادبوم در کشورو استان خوب درخشید واکنون نیز فرزندان امروز راه پدران و مادران دیروز را ادامه داده و با پشتکار و همت بی نظیر باری دیگر نام این روستا را بر فرازعرصه های ورزشی، علمی ، فرهنگی و هنری و... به اهتزاز در آوردند که جای بسی خوشحالی است .

این افتخارآفرینی در حالی حاصل شده است که ادامه تحصیل برای دانش‌آموزان این روستا تا پایه سوم راهنمایی در مدرسه‌ی این روستا فراهم است اما مقاطع بعدی تحصیلات دوران مدرسه را باید در نزدیک‌ترین دبیرستان به روستا، یا یکی از دبیرستان‌های شهرستان ساری بگذرانند.

بسیاری از دانش‌آموزان سقندیکلا و نیز بخشی از دانش‌آموزانی که به اقتضای شغل والدینشان و یا دلایلی دیگر، روستا را ترک کرده و در شهرهای اطراف ساکن شده‌‌اند، پس از اتمام تحصیلات مدرسه، پله پله مدارج ترقی را پیموده و در رشته‌های مختلف تخصص کسب کرده‌اند. ادامه تحصیل داده‌اند، در جایگاهی تأثیرگذار مشغول کار شده‌اند و در حال خدمت‌رسانی به اجتماع هستند.

امروز این این روستای سبزبا درختانی سر به فلک کشیده افتخار می کند که در دامن خود شمارزیادی پزشک ومهندس ، وکیل ، معلم، استاد ، دکترا در رشته های مختلف ومدیران ملی و استانی پرورش و تحویل جامعه داده است تا در ارتقا و پیشرفت جامعه و رفاه حال مردم این سرزمین نقش آفرینی کنند.

روستای سقندیکلا همچنین در به ثمر نشستن پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نقش موثری داشته است بطوریکه 4 شهید گرانقدرو شمار زیادی جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و همچنین تعدادی زیادی از مردان همین خطه سالیان زیادی است که در لباس ارتش، سپاه و نیروی انتظامی وبسیج از ارزشهای نظام جمهوری اسلامی دفاع می کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.