رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) ساری از پیوند عضو موفق کودک ۱۱ ساله در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری خبر داد.

به گزارش ایلنا از ساری،میثاق شفیع زاد، رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) ساری با اشاره به اینکه در ماه گذشته یک کودک 11 ساله بر اثر حادثه‌ای در شالیزار دچار قطع و له شدگی اندام  فوقانی در ناحیه بازو شده بوده است، گفت: این کودک از یکی از شهرهای مجاور به این بیمارستان ارجاع داده شد تا دکتر رضوی پور و دکتر فرسویان بر روی بازوی او عمل پیوند را انجام دهند.

وی با بیان اینکه معمولا زخم در محل له شدگی عضو  شرایط آماده‌ای برای ابتلا به عفونت دارد، افزود: به همین دلیل امکان نگرفتن پیوند بسیار بالا است، از سویی پیوند عضو در کودکان به سبب عروق ریزی که دارند، بسیار سخت است.

رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) ساری در ادامه با اشاره به اینکه قطع عضو در ایبن کودک در ناحیه بازو بوده، آن را جزو موارد بسیار سخت و دشوار قلمداد کرد که ریسک عدم پیوند را بالا می برده است.

وی ضمن اینکه این جراحی را دومین عمل پیوند در بیمارستان امام خمینی اعلام کرد، گفت: سه سال قبل نیز چنین جراحی‌ای برای اولین بار در این بیمارستان انجام شد اما متاسفانه به دلیل عفونت بالای محل قطع عضو در دست فرد، امکان نگه داشتن پیوند وجود نداشت. خوشبختانه در این عمل محل زخم پس از گذشت سه هفته تمیز است و همکاران توانستند موفق شوند.

دکتر شفیع زاد با بیان اینکه اولین پیوند اندام فوقانی از ناحیه بازو در استان در بیمارستان امام خمینی(ره) ساری انجام شده است، یادآور شد: با توجه به تیم متخصص پزشکی و تجهیزات و امکانات لازم، بستر مناسب برای ارائه این خدمت در این بیمارستان وجود دارد.

دکتر حسین فرسویان، جراح عروق نیز در شرح این اتفاق گفت: عصر روز 26 اسفندماه از گلوگاه تماس گرفتند که عضو بالای بازوی یک پسر 11 ساله قطع شده و  اقدامات اولیه برای بیمار انجام گرفته است و سپس به بیمارستان امام خمینی(ره) ساری منتقل شد.

وی افزود: شرایط  بیمار به دلیل سن کم و مکان عضو قطع شده، له شدگی عضلات بسیار منحصر به فرد بود و عوارض ناشی از پیوند، ریسک عفونت و ... را افزایش می داد. پس از انتقال بیمار در مرحله نخست پیوند شریان اصلی بازو و دو ورید اصلی بازو انجام شد و سپس همکاران ارتوپدی اقدامات اولیه را انجام دادند.

دکتر فرسویان نخستین اقدام در قطع عضو را زنده نگه‌داشتن آن دانست و ادامه داد: پس از عمل نبض بازگشت و دست گرم و رنگ عضلات تغییر کرد  که این مسئله پیش بینی موفقیت آمیز پیوند عضو را نوید می‌داد.

این جراح عروق با بیان اینکه به دلیل ضایعه پیوند عصب و عضله در این مرحله انجام نشد، گفت: بیمار پس از عمل به I.C.U  منتقل و سرم تراپی و جایگزینی خون برای او انجام شد.

وی به شستشوی عضو پس از جراحی اشاره کرد و افزود: سپس با همکاری دکتر رضوی پور جراح دست استخوان ها ثابت و عضلات ترمیم شد. به دلیل کندگی امکان ترمیم عصب در آن زمان زمان میسر نبود به همین دلیل شستشوهای متعدد انجام گرفت و ان شاالله ترمیم عصب نیز به زودی انجام می شود.

دکتر فرسویان یکی از عوارض این عمل را عفونت دانست ضمن اظهار خشنودی از اینکه سه هفته از این عمل گذشته و بیمار دچار عوارض نشده است، گفت:  امیدواریم بیمار مرخص شود.

این جراح عروق با بیان اینکه این جراحی یک کار تیمی بوده است، تأکید کرد که بسیاری از زحمات بر عهده متخصصین بیهوشی بود.

او ادامه داد: ما مجبور بودیم روزانه دست بیمار را شستشو دهیم. در دو هفته اول بیمار در بخش I.C.U بود و در این مرحله مصرف دارو به ویژه داروهای ضد انعقاد بسیار مهم بود.

فرسویان گفت: دستیاران جراحی، ارتوپدی، متخصصین بیهوشی و کارکنان I.C.Uنقش بسزایی در این موفقیت دارند.

وی این نوع جراحی‌ها را به صورت جراحی‌های اورژانسی دانست و گفت: به همین دلیل باید ساختار لازم برای آن انجام شود. در چند نقطه کشور این کار انجام می شود اما این عمل با توجه به سن پایین بیمار و بالا بودن سطح قطع عضو این منحصر به فرد بود.

دکتر رضوی پور، جراح دست نیز با الشاره به شرایط بیمار گفت: دست بیمار به دلیل قرار گرفتن در دستگاه کشاورزی له شده بود و مطمئن نبودیم که این عمل چقدر دوام دارد.

وی ادامه داد: دکتر فرسویان در شرایط اورژانسی اقدامات اولیه را انجام دادند. در مرحله های مختلف نیز استخوان ها ترمیم شد.

رضوی پور با بیان اینکه له شدگی عصب در این مورد زیاد بوده، افزود: در مرحله بعدی از پاهای بیمار پیوند عصب به دست انجام می شود تا بتواند دست ها را به راحتی حرکت دهد.

دکتر رضوی ادامه داد: سه هفته از پیوند دست گذشته و دست زنده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.