شهرستان نور در مرکز مازندران واقع شده است که شامل 2 بخش جلگه ای دریای خزر و کوهستانی البرز مرکزی است . وجود تنوع آب و هوایی و پوشش گیاهی از ساحل دریا تا ارتفاعات البرز مرکزی ، رودخانه‌ها و آبشارهای طبیعی همراه با آثار تاریخی و باستانی، نگاه هر گردشگر داخلی و خارجی را به خود معطوف می کند.
وجود بزرگ ترین پارک جنگلی خاورمیانه ، ساحل ماسه ای زیبا که نور را به عنوان پایتخت ساحلی ایران مطرح کرده است ، آبشارهای زیبا همچون آب پری ، تپه‌های سرسبز ، آبگرم معدنی لاویج ، مجسمه‌های سنگی ، خانه و موزه نیما یوشیج شاعر نام آور ایران و جاذبه های تاریخی چشم هر بیننده‌ای را در این شهرستان به خود خیره می‌کند.
* پارک جنگلی نور
پارک جنگلی نور به عنوان بزرگ ترین پارک خاورمیانه به لحاظ وسعت با چهار هزار هکتار ، در پنج کیلومتری شهر نور به محمودآباد و در شرق نور قرار دارد.
رستوران مجهز و زیبا ، آلاچیق‌های متعدد چوبی ، پارک بازی کودکان ، مسجد ، سرویس بهداشتی و زمین ورزش از جمله امکاناتی است که این منطقه را به یکی از تفرجگاهها و اتراقگاههای مهم شمال ایران مبدل کرده است.
طول ساحل شهر نور حدود ‎ 23کیلومتر است که به علت دارا بودن ساحل ماسه‌ای ، عمق کم، حرارت مطلوب، آب با املاح پایین، ساحل‌سازی مناسب، ایجاد طرح‌های مناطق شنا برای مردان و زنان و امکانات رفاهی همه ساله در فصل تابستان مسافران زیادی را به خود جلب می‌کند.
* آبشار آب پری
برای رسیدن به آبشار آب پری باید فاصله پنج کیلومتر شهر نور تا شهر رویان را پیمود ، یک خیابان در وسط شهر کوچک رویان در حاشیه ‌غربی پل و رودخانه به طرف جنوب از مسیر اصلی نور به نوشهر جدا می‌شود که پس از آسفالت هشت کیلومتری در کنار رودخانه، کوه و دره جنگلی به آبشارآب پری می‌رسد.
این مسیر به ' گلندرود ' یا ' سوردار' معروف بوده و جریان آب در شیب سنگی به ‎ 60درجه کوه منظره زیبایی را ایجاد کرده و وجود دانه‌های سنگی در پایین جاده به طرف دره و وجود درختان جنگلی منظره رویایی را پدید آورده است.
* یوش و زادگاه نیما یوشیج
یوش در فاصله پنج کیلومتری غرب بلده و در مسیر منتهی به جاده کندوان واقع است که علاوه بر جذابیت‌های طبیعی فراوان به دلیل وجود زادگاه زیبای نیما یوشیج شاعر معروف و نوپرداز معاصر و مقبره پدر شعر نو ، همواره مورد استقبال ادب دوستان ایران و جهان بوده است .
خانه نیما که آرامگاه وی نیز است ، از بناهای اواخر دوره صفویه محسوب می شود که‌ با ویژگیهای سنتی منطقه کوهستانی نور ساخته شده و با پلان مربع شکل دارای یک حیاط مرکزی و اتاقهای متعدد در اطراف حیاط است.
عناصر تزیینی آن شامل آجرکاری، گچ بری، رنگ کاری، خراطی، ارسی‌های زیبا و آیینه کاری از زمره آثار مهم کشور است .
* سد الیمالات
سد الیمالات در هشت کیلومتری مسیر نور به چمستان در جنوب دو راهی منتهی به روستای کارگرکلا قرار دارد و فاصله دریاچه با خود جاده حدود سه کیلومتر است.
این دریاچه به دلیل قرار گرفتن در میان جنگل ، مناطق استوایی را برایتان تداعی می‌کند . بخشی از مسیر دسترسی به دریاچه‌ سد خاکی الیمالات از میان درختان سر به فلک کشیده می‌گذرد و چشم‌اندازهایی بی‌نظیر را ارایه می‌دهد.
طبیعت زیبای اطراف دریاچه، درختانی که تا نزدیکی لبه‌ ساحل رشد کرده‌ و دریاچه را در آغوش کشیده‌اند، خالق چشم‌اندازی به واقع دیدنی خلق هستند که در کمتر دریاچه‌ای می‌توان مشابه آن را پیدا کرد.
* فیل سنگی
در مرز روستای لاویج قطعه سنگ بزرگی وجود دارد که بر اثر عوامل و فرسایش طبیعی به شکل یک فیل نشسته بر زمین خودنمایی می‌کند که مسافران زیادی از آب و هوای خوب و از این منظره طبیعی منحصر به فرد دیدن می‌کنند.
* بقعه آقاشاه بالو زاهد
این بقعه در سه کیلومتری شرق چمستان در ‎ 15کیلومتری شرق نور قرار دارد.
آقاشاه بالو از عرفای قرن هفتم و اوایل قرن هشتم هجری قمری بوده و مرشد شیخ حسن جوری عامل اصلی نهضت سربداران خراسان در زمان حکومت مغولان است.
بنای آجری با گنبدی مخروطی و تزیینات کاشی کاری برروی مرقد آقاشیخ بالو ساخته شده که از آثار مهم تاریخی مازندران به شمار می‌رود.
بقعه شیخ شاهبالو زاهد که در فهرست میراث ملی ثبت شده و از آثار مهم تاریخی مازندران به شمار می رود ، بنائی هشت وجهی است و هر ضلع آن با طاق نماهای بلند و کشیده تزئین شده و بر روی بقعه گنبدی دو پوش تعبیه شده که نمای بیرونی آن هشت وجهی و پوشش داخلی آن گنبد عرقچین است.
* آبگرم معدنی لاویج
این آبگرم در روستای لاویج در ‎ 25کیلومتری جنوب چمستان در میان دره‌های جنگلی و زیبای البرز قرار دارد. این آبگرم به دلیل خواص بالای درمانی برای دردهای استخوان و مفاصل و بیماریهای پوستی همواره گردشگران زیادی را در تمام فصول به خود اختصاص داده است.
* بوستان جنگلی کشپل
این بوستان در ابتدای جاده آسفالته لاویج در محور چمستان به آمل قرار دارد، حاشیه زیبای ساحل رودخانه لاویج رود، وجود چشمه‌های پرآب با گوارایی ویژه،امکانات نسبی اقامت و پارک بازی کودکان این بوستان را به تفرجگاه مردم منطقه و مسافران غیربومی تبدیل کرده است.
* قلعه پولاد بلده
بر روی ارتفاعات شمالی مشرف برشهر بلده یک قلعه بزرگ به چشم می‌خورد که از معروف ترین و بزرگ ترین قلعه‌های بر جای مانده در شمال ایران است.
این قلعه تا اوایل دوره صفویه دایر بوده و مرکز یکی از مقتدرترین قدرتهای محلی آن روز ایران بوده است.
دسترسی به این قلعه چندان مشکل نبوده و تنها با صعود ازیک ارتفاع درکنار شهر بلده این کار امکان پذیر است.
* بقعه سلطان احمد بلده
این بقعه در داخل شهر بلده در دامنه کوه واقع شده و دومین بنای مرتفع شهرستان‌نور است. گنبد آن مخروطی و مصالح آن از آجر و روکش گچ است و در حد فاصل گنبد و بدنه نیز نورگیرهایی تعبیه شده و طاق نماهای اطراف آن را تزیین کرده‌اند.
گنبد از داخل با مرکب سیاه زینت یافته وگچ بریهای زیبایی نیز درآن دیده می شود و در دو قسمت نقش شیری را کشیده‌اند که ماری به دور کمر آنها حلقه زده است.
در این بقعه کتیبه‌ای به خط کوفی وجود دارد که دوبار نام حضرت محمد (ص) و نام حضرت علی (ع) را نقش کرده‌اند و کتیبه چوبی بروی صندوق نام شیخ احمد نوری و تاریخ ‎ 1102هجری قمری را دارد.
* آبشارحرام او
در 25 کیلومتری جاده ییلاقی نور- بلده که به نام جاده آبپری شناخته می­شود این آبشار در کنار جاده قرار گرفته و ارتفاعی در حدود 15 متر دارد.
هرچند آبی که از آن فرو می­ریزد ناچیز است، اما گلسنگ های زیبایی که روی سنگهای آن روئیده، زیبایی خاصی به این آبشار داده است بیشتر اهالی منطقه و روستاهای اطراف را در حال پر کردن قمقمه­ های آب در اطراف این منطقه می توان مشاهده کرد.
ساکنین این مناطق معتقدند این آب خواص درمانی دارد و کلمه حرام از حرم و به معنای مقدس گرفته شده است.
1295/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.