به گزارش خبرنگارایرنا، ستار بابایی روز شنبه درآستانه هفته درختکاری درگفت و گو با خبرنگاران در ساری افزود : اگرچه احتمال می رود بار دیگر با افزایش روند گرما در نیمه اول سال جاری برگشت مجدد شب پره را برای درختان شمشاد داشته باشیم، ولی این بحران به طور موقت فروکش کرد.
وی اضافه کرد : برنامه کارشناسی طرح مبارزه با بحران شب پره شمشاد با نظارت محیط زیست در جنگل های مازندران اعم از منطقه ساری و نوشهر در دست اجراست و تا حدود زیادی نیز این برنامه ها موفقیت آمیز بود.
بابایی آسیب زا بودن برخی برنامه های مبارزه ای از جمله سمپاشی و مخالفت محیط زیست با اجرای این طرح را دلیل اصلی درکندی بحران شب پره بر درختان شمشاد دانست.
وی نظارت دقیق بر واردات چوب از خارج کشور را راهکار دیگری برای غلبه بر حشره شب پره بر روی این درختان هیرکانی دانست و اظهارداشت : اگرچه مبارزه با این بیماری در حیطه وظایف سازمانی منابع طبیعی قرار ندارد، ولی همچنان کارکرد مبارزه ای برای از بین بردن این بحران ادامه می یابد.
وی سطح زیر کشت درختان شمشاد در 2 حوزه منابع طبیعی مازندران شامل ساری و نوشهر را 16هزار هکتار اعلام کرد و افزود : در حال حاضر یکهزار و 600 هکتار از این سطح مورد حمله آفت شب پره قرار گرفته است.
بر اساس آمارهای رسمی ، حدود 40 هزار هکتار از جنگل های شمال از آستارا تا گلی داغی در گلستان را درختان شمشاد تشکیل می دهند.
این حشره شب پره از خرداد سال 95 در جنگل های شمال کشور مشاهده شد که به دلیل سرعت تکثیر زیاد و تغذیه از برگ و پوست درختان شمشاد آسیب جدی به این درختان کمیاب وارد می کند که در صورت عدم کنترل به مرگ تدریجی درختان منجر می شود.
/1899/6982
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.