به گزارش خبرنگار ایرنا، اعضای این انجمن که امروز پنجشنبه در قالب نشست تخصصی میز کشوری توسعه صادرات لبنیات در محل سالن هتل بادله ساری گردهم آمده اند، گفتند: در حالی که سیاست های حمایتی ایران از کشور عراق بسیار پر رنگ مطرح می شود و از سویی 80 درصد صادرات لبنی ایران به کشور عراق صورت می گیرد ،اما شاهد تعرفه سنگین گمرگی و تبعیض تعرفه ای هستیم.
به گفته انان این درحالی است که کشور ترکیه بر اساس تعرفه سال قبل و عربستان با تعرفه صفر ،محصولات لبنی را به کشور عراق صادرات می کنند.
آنان گفتند: توقع داریم اگر جمهوری اسلامی ایران این همه نقش اساسی در بازسازی و ایجاد امنیت عراق به ویژه در حوزه مبارزه با تروریست ها دارد، چگونه این چنین در حوزه اقتصادی علیه ایران اقدام به تعرفه سنگین گمرگی می کند و تبعیض شدیدی را نسبت به دیگر کشورهای منطقه قایل می شوند.
اعضای انجمن صنایع لبنیات ایران مقوله حمل و نقل را از دیگر مشکلات صادرات عنوان کردند و بیان داشتند: در حالی که لبنیات از محصولات فساد پذیر است ،بسیاری از ماشین های حمل و نقل محصولات صادراتی ایران در مرزهای عراق با مشکلات جدی مواجه می شوند.
آنان خاطر نشان کردند: معتقدیم باید کارگروه تخصصی صادرات لبنی برای حل مشکلات گمرگی و بازار عراق با همکاری انجمن صنایع لبنیات و دولت شکل بگیرد.
اعضای انجمن صنایع لبنیات ایران تصریح کردند: در حالی مقوله توسعه صادرات محصولات لبنیات که 1.7درصد از سهم صادرات غیر نفتی کشور دارد را مطرح می کنیم که بر اساس سند بالا دستی سرانه مصرف شیر از70تا 80 کیلو گرم باید به 120 کیلو گرم افزایش بیابد.
اعضای انجمن صنایع لبنی ایران گفتند:اکنون وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید شیر که ماده اولیه تولیدات صنایع لبنی است در تامین شیر، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در مقوله سلامت و اهمیت آموزش مصرف سرانه شیر و وزارت صنعت، معدن و تجارت در حل مشکلات و موانع گمرگی ، حمل و نقل و بازار هدف همگرا و هم افزایی ندارند.
اعضای انجمن صنایع لبنی ایران در این گردهمایی بر لزوم نشست های تخصصی میز صادرات لبنیات با حضور مسئوولان این وزارتخانه ها با اختیارات ویژه تاکید کردند و گفتند: امروز واحد های لبنی کشور با کمتر از 30 تا 40 درصد ظرفیت کار می کنند.
بر اساس آمار رسمی از انجمن صنایع لبنیات ایران ، پارسال 438هزار تن انواع محصولات لبنی به ارزش 771میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است.
**محور اقتصادی در روابط بین الملل ایران صفر است
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران گفت: محور مذاکرات ایران با کشورهای دنیا مقوله اقتصادی نیست.
رضا باکری افزود: دولت های ایران پس از انقلاب اسلامی به ویژه در دهه اخیر حامی نخست کشورهای سوریه ، عراق و لبنان و دیگر کشورهای منطقه هستند اما این کشورها هیچ گونه همکاری اقتصادی با ایران ندارند.
وی تصریح کرد: بیشترین هزینه در بخش های امنیت و نظامی این کشور توسط ایران صورت گرفته است آنان مدیون کمک های بی دریغ ایران هستند ، اما عربستان بدون تعرفه و ترکیه با کمترین نرخ تعرفه ای در بازار این کشورها حضور دارند.
دبیر انجمن لبنی ایران پیشنهاد کرد که وزیران جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت باید معاونان صادرات را از بین افراد موفق صادر کننده در بخش های مختلف بگمارند تا مشکلات به درستی تبیین و حل و فصل شود.
وی گفت: ایران باید با هر کشوری تعرفه های ترجیحی را در یک رقابت سالم برای صادرات و واردات لبنیات منعقد کند .
باکری با اشاره به اینکه صنعت لبنیات به رشد خوبی رسیده است ، گفت: در تولید شیر خشک سرمایه گذاری سنگینی شده است.
وی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید تولید شیر را در داخل کشور توسعه بدهد، گفت: اکنون حدود نیمی از هشت میلیون تن شیر تولیدی کشور از دامداری های سنتی است که می تواند به دامداری صنعتی تبدیل شود.
** کارخانجات لبنی فرصت مناسب برای ایجاد اشتغال جدید
اسماعیل خاتمی مقدم رییس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران در این نشست گفت : حرف و حدیث و اظهارات شعارگونه برای اهمیت مصرف شیر و بالا بردن سرانه مصرف لبنیات در داخل زیاد گفته می شود اما در عمل اتفاقی نمی افتد.
وی با بیان اینکه هر چند امروز شاهد افزایش رقم صادرات لبنیات به لحاظ وزنی و ارزشی کشور را شاهد هستیم، افزود: باور کنیم که توسعه صادرات با همه مشکلات در حالی مورد توجه است که هنوز به اهداف افزایش سرانه مصرف شیر از 70 کیلو گرم به 120کیلوگرم در داخل کشور درجا زده ایم.
وی در عین حال بیان داشت: صد البته اگر مشکلات و موانع صادرات و تامین شیر به عنوان اصلی ترین ماده اولیه در تولیدات صنایع لبنی حل و فصل شود، ظرفیت کارخانجات صنایع لبنی به اندازه ای است که به اهداف سرانه مصرف و صادرات آن برسیم.
وی به وجود 71واحد لبنی دارای پروانه با ظرفیت اسمی 2میلیون 500هزار تن در سال در استان مازندران اشاره کرد و ادامه داد: ظرفیت جذب شیر در صنعت لبنیات ایران پنج میلیون تن است که صنایع استان مازندران به تنهایی ظرفیت جذب نیمی ازآن را دارد.
وی با اشاره به اینکه اکنون 24واحدلبنی مازندران از خیلی ضعیف تا خیلی خوب با ظرفیت جذب یک میلیون و 700هزار تن شیر فعال هستند، بیان داشت:فقط 20 درصد شیر مورد نیاز این واحد ها در داخل استان تامین می شود و باقی خارج از استان وارد شود.
وی وابستگی 80 درصدی صنایع لبنی مازندران به تامین شیر از خارج استان اشاره کرد و گفت: هزینه حمل و نقل شیر از استان های مختلف به مازندران در سال جاری 60میلیارد تومان برآورد شده است.
وی با بیان اینکه از 20 هزار شغلی که در صنایع غذایی مازندران وجود دارد نیمی در صنعت لبنیات مشغول هستند، گفت: سرانه تولید به ازای هر شغل در صنایع غذایی استان مازندران 140 تن است ولی این سرانه در صنایع لبنی 96تن است.
وی ارزش سالانه تولیدات صنایع لبنی استان مازندران را 2هزارو 400میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: 11درصد تولیدات صنایع لبنی استان در داخل مصرف و مابقی به خارج استان صادر می شود.
اکنون یک هزار و 200 برند لبنی توسط 400 کارخانه در کشور تولید و به بازارهای داخلی و جهانی عرضه می شود.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
6990/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.