به گزارش خبرنگار ایرنا ، مجموع رویشگاه‌های شمشاد جنگلی در شمال کشور با احتساب پارک‌ها و بوستان‌های شهری و روستایی، زمین‌های شخصی، باغ گیاه‌شناسی ، مکان‌های مذهبی و وقفی، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی، طرح‌های جنگل‌داری و مناطق خارج از طرح، 72 هزار و 500 هکتار است که از این مقدار در حدود 52 هزار هکتار در جنگل و تحت مدیریت سازمان جنگل‌ها است.
آفت برگ‌خوار شب‌پرهٔ شمشاد در مناطق جلگه‌ای و پایین‌بند وجود دارد که بنا به آمار و اطلاعات، مجموع مساحت عرصه‌های آلوده، پنج هزار و 500 هکتار است.
بهمن افراسیابی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه بررسی و ارزیابی عملکرد ادارات کل منابع طبیعی چهارگانه شمال در خصوص آفت شب پره شمشاد در نوشهر به ایرنا گفت: در حال حاضر 15 میلیارد ریال اعتبار به 2 استانی شمال کشور مازندران و گیلان اختصاص یافت .
وی گفت : از این مقدار اعتبار 10 میلیارد ریال آن به اداره کل منابع طبیعی نوشهر برای مبارزه با این آفت تخصیص داده شد.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در نوشهر در خصوص میزان آلودگی این بیماری گفت : بین 20 تا 30 درصد از سطح 52 هزار هکتار از رویشگاه های شمشاد شمال کشور به وسیله آفت شب پره خسارت جدی دیده است و مابقی نیز به بیماری قارچ بلایت شمشاد مبتلا شدند.
افراسیابی خاطر نشان کرد : بیماری بلایت شمشاد نیز خسارت زیادی به جنگل های هیرکانی شمال کشور وارد کرده است .
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-نوشهر هم گفت : از مبلغ 10 میلیارد ریال اعتبار تخصصی امسال تاکنون 4 میلیارد ریال برای مبارزه با آفت شمشاد از طریق محلول پاشی و خرید و نصب تله های فرمونی- قیفی و نوری هزینه شده است .
عبدالرضا سنگاری افزود : تاکنون 1000 دستگاه تله های فرمونی خریداری شده است که 880 دستگاه آن در مناطق آلوده و بحرانی شمشادستانهای غرب مازندران نصب شده است .
جنگل‌های هیرکانی یا جنگل‌های شمال با مساحت 1.9 میلیون هکتار، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلیداغ در شرق استان گلستان امتداد دارد.
خبرنگار: مهدی ابراهیم پور **انتشار دهنده: محسن حسن نیا
/1602/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.