یک عضو هیات علمی دانشگاه وین اتریش نسبت به جدی شدن خطرات زیست محیطی در استان مازندران هشدار داد و خواستار تشکیل بنیاد ملی نجات سرزمین شد.

به گزارش ایلنا ، پروفسور عطاالله قبادیان در اولین همایش زیست وران بوم ایران در ساری با تاکید بر این که ایران به سمت کویری شدن در حرکت است ، افزود: تجاوز به عرصه‌های طبیعی ، تخریب آب خیزها و کاهش سفره‌های زیرزمینی آب از جمله خطرات زیست محیطی و منابع طبیعی است که به شکل جدی‌تری استان مازندران را تهدید می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: آلودگی کشتزارهای برنج ، هجوم آب شور به سفره‌های آب زیرزمینی ، هجوم ویلاسازی در ارتفاعات و نابودی اراضی دیم ، ساخت هتل‌های 5 ستاره و تجاوز به سواحل دریا که پای صاحبان ثروت‌های بادآورده را به این استان گشوده ، از تهدیدات جدی طبیعت مازندران است.

قبادیان از آنچه که ' نابودی گلوگاه سوادکوه ' نامید به عنوان یک خطر جدی دیگر برای محیط زیست مازندران نام برد و افزود: گلوگاه سوادکوه به عنوان یک گلوگاه ارزشمند زیست محیطی بدون توجه به نظر کارشناسان مورد هجوم قرار گرفت.

وی بر ضرورت توجه به نظرات کارشناسان در حفاظت از عرصه‌های طبیعی و جلوگیری از هجمه تجاوزات به محیط زیست تاکید کرد و گفت: تشکیل بنیاد ملی نجات سرزمین با هدف مدیریت منابع و مقابله با چالش‌های زیست محیطی و منابع طبیعی و افزایش سمن‌های فعال در این زمینه از جمله راهکارهای نجات سرزمین است.

نگاه سیاسی مدیران ؛ آفت محیط زیست

این فعال زیست‌محیطی در عین حال یکی از آفت‌های زیست محیطی را نگاه سیاسی مدیران به این موضوع دانست و بر ضرورت فاصله گرفتن مدیرانی از نگاه سیاسی به مخاطرات زیست محیطی تاکید کرد.

وی گفت: باید به حال مدیرانی که منافع و مصالح ملی را فدای جاه طلبی‌های سیاسی می‌کنند، تاسف خورد.

قبادیان افزود : مدیران به جای چاره اندیشی برای حفاظت از منابع طبیعی به عنوان مثال مردم را به تغذیه ریشه‌های گون هدایت می‌کنند بدون اینکه به آسیب‌های نابودی این عرصه‌های طبیعی بیندیشند.

اولین همایش علمی زیست وران بوم ایران با محوریت تجلیل از فعالان حامی محیط زیست با حضور علاقه‌مندان به طبیعت و حفظ آن برگزار شد.

در این همایش از پروفسور قبادیان ، ' الن وسالو ' بانوی محقق جانورشناسی و روزنامه‌نگار فنلاندی ساکن مازندران که مادر درناها لقب گرفت ، بانوی قاضی آملی که مجازات قضایی را به فرهنگی و حکم باغبانی تبدیل کرد ، مخترع دستگاه ساحل روب و فردی که 10 کیلومتر نهال انجیر را در طول جاده شهر گلوگاه کاشت ، تقدیر شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.