به گزارش خبرنگار ایرنا ،‌ همه ساله در نیمه نخست سال یعنی از اوایل خرداد تا پایان پائیز عده ای از دامداران برای چرا دام هایشان را به این منطقه کوهستانی می آورند این در حالی است که عده ای از دامداران به بهانه حفاظت از دام ها در ماههای گرم سال به جای آنکه از دامسراها سنتی بهره ببرند با استفاده از مصالح جدید اقدام به ساخت دامسرا کرده اند.
عده ای از حامیان محیط زیست و روستائیان زانوس در تماس با خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز نوشهر این اقدام دامداران را غیرقانونی دانستند.
آنان همچنین ضمن انتقاد از کم توجهی مسئولان ذیربط نسبت به این اقدام غیرقانونی دامداران خواستار برچیده شدن این دامسراها و برخورد قانونی با این تخلفات در این منطقه شدند.
رئیس شورای اسلامی روستای زانوس در این باره به خبرنگار ایرنا گفت :‌ آنچه که در قانون واگذاری اراضی ملی دیده شده اینکه ساخت دامسرا باید با استفاده از مصالح سنتی منطبق با محیط طبیعی باشد ولی متاسفانه در منطقه مرتعی نیرکلام به این قانون توجه نشده است.
حسن پاشا افزود :‌ چینن وضعیتی بنوعی بیشتر روستائیان زانوس را نگران کرده و برای تخریب این بنای غیرمجاز از شورای اسلامی و دهیار این روستا درخواست همکاری کرده اند.
وی با اشاره به اجازه ساخت بنا در مرتع از سوی ادامه کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر اظهار داشت : جالب اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر در استعلام فرد متقاضی برای ساخت بهاربند به منظور ایجاد سرپناه دام ها در فصل تعلیف نوشته که متقاضی مجاز است برای ساخت دامداری از مصالح سنگ و گل با ارتفاع محدود برای ساخت دیوار استفاده کند.
پاشا افزود :‌ مهم ترین نکته ای که در نامه مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر بر آن تاکید شده اینکه متقاضی باید در دفتر اسناد رسمی تعهدی مبنی بر عدم مالکیت و سلب هرگونه اعتراض در صورت تخریب این بنا از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه امضا کند.
وی مدعی شد که در حقیقت چنین نکاتی برای خیلی از اهالی این روستا و حتی مسئولان این منطقه شبهه انگیز شده که چرا چنین اقدامی که خلاف موازین زیست محیطی و منابع طبیعی است با انجام آن موافقت شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نوشهر نیز گفت :‌ این دامسر به مساحت حدود 400 متر که از مصالح آهن ،‌ ماسه ، سیمان و حلب ساخته شده در ارتفاع حدود سه هزار متری از سطح دریا در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی قرار دارد.
کامبیز محسن سلطانی افزود :‌ این دامدار در پیرامون این دامسرا به علت عدم برخورد جدی مسئولان ذیربط متاسفانه یک بنای مسکونی نیز ساخته است و هم اکنون بابت منزل او پرونده ای در دادگاه دارد.
وی اظهار داشت :‌ طبق ماده 690 قانون منطقه حفاظت شده هیچ فردی تحت هیچ شرائطی نمی تواند ساخت و سازی که هیچ سنخیتی با طبیعت ومحیط زیست ندارد در این منطقه انجام دهد و درصورت ارتکاب به چنین تخلفی دستگاه قضا باید با صدور حکم نسبت به تخریب آن اقدام کند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر گفت :‌ نکته جالب توجه اینجاست ساختمانی که پیرامون این دامسرا ساخته شده به مکانی برای اطراق شکارچیان غیرمجاز تبدیل شده است.
محسن سلطانی افزود :‌ ‌اداره محیط زیست شکوائیه ای سال گذشته تنظیم برای تخریب این بنای مسکونی به دادگاه کجور ارائه داده است و برای تخریب این دامسرا نیز از سوی کارشناسان ذیربط پی گیری های لازم انجام داده است.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران نیز گفت :‌ تاجایی که اطلاع دارم فردی که در این منطقه مرتعی مبادرت به ساخت دامسرا کرده برای جلوگیری از سوزاندن چوب های دامسرا توسط افراد ناشناس از جمله شکارچیان این بهاربند را احداث کرده است.
قربانعلی حدادی افزود :‌ برای آنکه این دامدار هر سال برای دریافت مجوز از چوب های جنگلی برای ایجاد بهاربند ‌استفاده نکند این نهاد برابر قانون و با شروطی با ساخت این دامسرا در منطقه مورد نظر موافقت کرده است.
بخش کوهستانی و تاریخی کجور نوشهربا برخورداری از موقعیت های ممتاز طبیعی مانند آب و هوای معتدل ، جنگل ، کوه ، دامنه ، چشمه سارها ، رودخانه ها و نیز قلل به هم تنیده البرز شرایط خوبی برای زیستگاه جانواران وحشی و حیوانات حمایت شده ای نظیر پلنگ ، شوکا ، مرال ، خرس قهوه ای ، بزکوهی ، مرال ، خوک ، گوزن ، کل بز، آهو و انواع پرندگان دارد.
دردهه 40 شمسی بدلیل برخورداری از چنین موقعیت هایی این منطقه از سوی شورایعالی حفاظت محیط زیست تحت عنوان منطقه حفاظت شده البرز مرکزی یا به عبارتی شکارممنوع تعیین شد.
بخش تاریخی و کوهستانی کجور نوشهر با جمعیتی دست کم 12 هزار نفر 61 روستا و 2 شهر در فاصله حدود 75 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر قرار دارد.
خبرنگار :‌ مهراب زکی پور کینجی**انتشار دهنده:محسن حسن نیا
7078 /1602/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.