به گزارش ایرنا،با توجه به اینکه امروزه بخش دولتی به تنهایی قادر به جذب نیروهای بیکار نیست لذا ایجاد اشتغال خانگی و اشتغال خرد از جمله تاکیدات دولت برای کاهش بیکاری است که در این بخش با استفاده از توانمندسازی مددجویان امداد و بهزیستی با تسهیلات تبصره 16، ارائه تسهیلات به مشاغل مختلف در قالب تبصره 18 و همچنین ثبت نام در سایت رصد و استفاده از تسهیلات به افراد جویای شغل و ارائه تسهیلات بهین یاب به صنایع و بخشی از صنایع کشاورزی از جمله راهکارهای کاهش بیکاری اعلام شد.
در این بین، ایجاد مشاغل خانگی برای مددجویان امداد و بهزیستی از جمله تاکیدات مهم برای توانمندسازی این افراد است که در قالب اشتغال خرد مورد توجه است و وام هایی از 5 تا 50 میلیون تومان در برخی از موارد براساس طرح برای توانمندسازی این افراد ارائه می شود.
* تامین ضامن دغدغه همیشگی مددجویان
رئیس کمیته امداد بهشهر در جلسه کارگروه اشتغال بهشهر، با اعلام اینکه تامین ضامن دغدغه همیشگی مددجویان است، گفت: برخی از بانکها در پذیرفتن ضامن برای ضمانت شرایطی را اعلام می کنند که باید با توجه به شرایط مددجویان این شرایط تسهیل شود.
ابراهیم اسدی افزود: برای اشتغال مددجویان امداد در سال جاری 91 پرونده برای دریافت 15 میلیارد و 440 میلیون ریال تسهیلات به بانکهای عامل ارائه شد که تنها 29 نفر 4 میلیارد و 850 میلیون ریال تسهیلات دریافت کردند.
* تخصیص 69 میلیارد تومان اعتبارات امداد
معاون اشتغال کمیته امداد استان مازندران هم در این جلسه گفت: از 87 میلیارد تومان کل اعتبارات کمیته امداد مازندران تاکنون 69 میلیارد تومان توسط بانکها تخصیص یافته است که از این مقدار سهم کمیته امداد شهرستان بهشهر 3 میلیارد و 800 میلیون تومان است.
سید علی اصغر رضایی افزود: تلاش داریم تا اشتغال زایی مناسبی را برای گروه هدف امداد و مددجویان با اشتغال خانگی و خرد ایجاد و روند توانمندسازی را تسریع بخشیم.
فرماندار بهشهر هم در این جلسه ، همچنان اشتغال را مهمترین مشکل این شهرستان دانست و یادآور شد: با توجه به رشد بالای بیکاری در جامعه اکنون در هر منزلی یک فرد بیکار وجود دارد لذا همه ما باید در این بخش احساس مسوولیت کرده و برای رفع بیکاری وارد عمل شوند.
سید خالق سجادی اضافه کرد: دستگاههای اجرایی شهرستان براساس آنچه از سوی اداره کل ابلاغ شده است، طرح ارائه دهند و برای دریافت تسهیلات اقدام کنند.
معاون توانمندسازی بهزیستی مازندران هم در سخنانی گفت: با توجه به اینکه بهزیستی با جامعه هدف و افراد آسیب دیده، مواجه است و لذا نقطه امید همه این افراد، تسهیلات برای اشتغال زایی است.
نورالدین علاء الدینی بیان داشت: در شهرستان بهشهر در سال گذشته از رشد مناسب 98 درصدی در جذب اعتبارات اشتغال زایی بهزیستی روبرو بوده ایم و امسال هم 117 طرح با اعتبار 18 میلیارد ریال برای این شهرستان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: تاکنون برای 50 طرح از طرح های ارائه شده به بانکها مبلغ 7 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است و مابقی طرح ها باقیمانده است.
* همه دستگاههای اداری ملزم به ایجاد اشتغال هستند
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استان مازندران گفت: تا آخرمهرماه پرونده های اشتغال تبصره 16 به بانکهای عامل ارائه شود.
لیلا واثقی در جلسه کارگروه اشتغال فرمانداری بهشهر افزود: آخرین مهلت ارائه پرونده طرح ها به بانکها برای دریافت تسهیلات آخر مهر ماه اعلام شده است و این دستور استانی و شخص استاندار است.
وی با بیان اینکه سامانه رصد مهمترین سامانه برای رصد اشتغال است، ادامه داد: در این بخش همه شرکت های خدماتی و پیمانکاری که با دستگاههای اجرایی در حال کار هستند می توانند در این سامانه ثبت نام و از تسهیلات برخوردار شوند.
وی با اعلام اینکه همه دستگاههای اداری باید برای ایجاد اشتغال وارد عمل شوند، افزود: 40 دستگاه اجرایی جدید به سامانه رصد اضافه می شود و تلاش شده است تا سامانه رصد برای همه دستگاهها تکمیل شود.
* هیچ وام اشتغال خانگی در 2سال گذشته به فنی و حرفه ای ارائه نشده است
رییس فنی و حرفه ای شهرستان بهشهر هم با اعلام اینکه هیچ وام اشتغال خانگی در دوسال گذشته به فنی و حرفه ای ارائه نشده است؛ گفت: برخی از طرح های ما شامل اشتغال خانگی است که برای توسعه و ایجاد اشتغال نیازمند تسهیلات ویژه است.
رامین کیانی افزود: مراقبت و زیبایی و طراحی دوخت بیشترین و بالاترین رشته های فنی و حرفه ای برای مراجعین است که با اختصاص و ارائه 50 میلیون ریال تسهیلات می تواند اشتغال مناسب ایجاد کند که امیدواریم در قالب طرح های اشتغال خانگی مورد توجه قرار گیرد و افراد از این تسهیلات برای توانمندسازی بهره مند شوند.
خبرنگار: مریم نظری**انتشار دهنده: محسن حسن نیا
/ 7332/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.