به گزارش خبرنگار ایرنا ،سواحل 338کیلومتری دریای خزر در مازندران این روزها با جنب و جوش چهار هزارو 200ماهیگیر در قالب 54شرکت تعاونی صیادی پره دیدنی و حال و هوای دیگری پیدا کرده است.
همه ساله صیادان مازندرانی با نزدیک شدن به فصل صید ماهیان استخوانی از دریای خزر ادوات صید و تورهای ماهیگیری خود را آماده می کنند، تا از بیستم مهرماه وارد دریا شوند.
بر اساس اعلام رسمی شیلات ایران فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر در استان های شمالی از نیمه دوم مهر آغاز می شود و تا اواخر فروردین سال آینده ادامه می یابد.
صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش ' پره ' است به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا 10 متر و به طول یک هزار و 200 متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( 14 متری عمق دریا ) ریخته و پس از انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می‎شود.
سر صیاد ، فوکا پوش ( صیادان باچکمه های بلند) تور ریز ، چینت چی ( مرمت کار تور ) قایقران و تراکتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.
** فعالیت شبانه روزی چینت چی ها صیادی پره در سواحل مازندران
رضا بابایی مدیر عامل شرکت تعاونی صیادی پره ' شاهد' مستقر در ساحل فریدونکنار در گفت گو با خبرنگار ایرنا گفت :تهیه تور و پاره گیری تورها به عنوان اصلی ترین ادوات صیادی به روش پره این روز ها کار چینت چی ها است که سخت در حال فعالیت هستند.
وی نیاز تور برای هر شرکت تعاونی در فصل ماهیگیری را سه تن اعلام کرد و افزود: هر ساله در اثر توفان های ناگهانی و غیر قابل پیش بینی دریا ، وجود لنگرهای غیر مجاز و همچنین وضعیت نامناسب کف دریا به لحاظ وجود نخاله و اشغال ها با پارگی تورها مواجه می شویم.
وی تهیه تور را مهمترین هزینه صیادی به روش پره دانست و گفت: امسال قیمت هر کیلو تور ماهیگیری از310 هزار ریال سال گذشته به 400هزار ریال رسیده است که باید خریداری شود.
بابایی تامین سوخت و تعمیرات تراکتور و قایق ها را از دیگر فعالیت های شرکت های تعاونی صیادی پره عنوان کرد و بیان داشت: خوشبختانه با حمایت دولت در تخصیص و تامین سوخت یارانه ای مشکلی وجود ندارد و سهمیه به موقع و مورد نیاز تحویل می شود.
مدیر عامل این شرکت تعاونی صیادی پره استان مازندران یکی از دیگر مشکلات دریای خزر برای صید را وجود قاچاقچیان سازمان یافته اعلام کرد و گفت: ادوات، تجهیزات و امکانات صیادی قاچاقچیان به مراتب بالاتر و پیشرفته تر از صیادان مجاز و حتی یگان حفاظت منابع آبزیان استان است.
وی خاطر نشان کرد: به نظر می رسد صیادان غیر مجاز بیشتر از ماهیگیران شرکت های تعاونی پره در سواحل دریای خزر فعالیت و صید داشته باشند.
وی تصریح کرد: شرکت های تعاونی های صیادی بر اساس مقررات و با تکلیف صید مسئولانه در انتخاب چشمه تورها ، رها سازی بچه ماهیان خاویاری و رعایت زمان و مکان صید ، صیادی می کنند.
تسهیلات 600میلیارد ریالی شیلات به شرکت های تعاونی صیادی پره مازندران
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات ماندران با بیان این نکته که بر اساس اعلام کمیته صید سازمان شیلات ایران بیستم مهرماه زمان آغاز و پهن کردن تور ماهیگیران در سواحل دریای خزر استان در فصل صید امسال است، گفت : حمایت و پشتیبانی از 54شرکت تعاونی صیادی پره استان نیز انجام شده است.
عباسعلی شیخ تبار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از اختصاص600میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش ، توسعه فعالیت های آبزی پروری در کنار ساحل و مکانیزاسیون صیادی خبر داد و افزود : ماهیگیران در حال کنترل و تعمیرات تور ، تراکتور و پاکسازی محل صید هستند.
وی اضافه کرد: همچنین شیلات مازندران تا کنون چندین برنامه آموزشی و توجیهی برای انجام صید مسئولانه ، حفاظت و کنترل صیادی برگزار کرده است.
**تکثیر و رها سازی 90میلیون قطعه بچه ماهی در سواحل مازندرانی دریای خزر
معاون شیلات مازندران یکی از حمایت های جدی شیلات ایران از جامعه صیادی شمال را تکثیر مصنوعی ماهیان استخوانی کپور و سفید اعلام کرد و گفت: امسال 65میلیون قطعه بچه ماهی به صورت مصنوعی و 25میلیون قطعه نیز به صورت طبیعی رها سازی شده است.
شیخ تبار توضیح داد: امسال با همکاری شرکت های تعاونی صیادی پره استان تکثیر طبیعی 25میلیون ماهی کپور به روش شیل گذاری (رها کردن ماهیان مولد در مناطق مشخصی از رودخانه های شیلاتی) انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به آلودگی برخی از رودخانه ها مهاجرت ماهی ها به سختی صورت می گیرد که با اجرای این پروژه می توان به جبران تکثیر طبیعی انواع ماهیان استخوانی دریای خزر کمک کرد.
استان مازندران بیش از 120رودخانه بزرگ و کوچک دارد که 20 رودخانه آن شیلاتی محسوب می شود اما در چند سال اخیر به دلیل آلودگی بیش از حد رودخانه ها و برداشت های غیر مجاز و بیش از اندازه شن و ماسه از بستر ، مسیر رودخانه ها برای مهاجرات ماهیان استخوانی از جمله کفال و سفید از بین رفته است به طوریکه بر اساس آمار شیلات ، اکنون کمتر از 10 درصد تکثیر آبزیان دریای خزر به صورت طبیعی صورت می گیرد.
معاون شیلات مازندران از آمادگی یگان حفاظت شیلات استان برای ایجاد امنیت برای ماهیگیران و برخورد با صیادان غیر مجاز و قاچاقچیان خبر داد و بیان داشت: وجود قاچاقچیان حرفه ای همراه با ادوات و تجهیزات صیادی پیشرفته همواره از دغدغه های جدی شیلات در دریای خزر است که یگان حفاظت با تمام قدرت در حال مبارزه با این قاچاقچیان است.
صید ماهیان استخوانی در بخش مازندرانی دریای خزر طی یک دهه گذشته به مرور کم شده بطوریکه از حدود هشت هزار تن در اوایل دهه 80به کمتر از 2 هزار و 500 تن در سال 94 رسید.
بر اساس آمار شیلات مازندران پارسال نیز 2هزارو300 تن انواع ماهی در سواحل مازندران در دریای خزر صید شد که یکهزارو 42تن از ماهیان صید شده از گونه سفید و 982تن کفال و مابقی کپور و دیگر گونه ها بوده است.
خبرنگار : رضا هاشمی : انتشار دهنده: محسن حسن نیا
1899/6092
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.