به گزارش خبرگزاری خبرانلاین ازبابل،دکتر محسن حق شناس گفت: نوزاد پسر با وزن 650 گرم در 1 تیر ماه 96 در این مرکز بدنیا آمد که به دلیل نارسی و کم وزنی شدید در بخش مراقبت های ویژه نوزادان این مرکز بستری شد.
معاون آموزشی بیمارستان روحانی ادامه داد: این نوزاد که در هفته 26 بارداری بدنیا امد با مراقب و درمانهای به موقع و سریع در بخش مراقبت های ویژه نوزادان( nicu)به مدت تقریبی سه ماه با وزن یک هزار و 600 گرم از بخش مرخص شد.
دکتر حق شناس افزود: نوزادانی که با سن بارداری کمتر از 34 هفته و یا وزن کمتر از 1500 گرم بدنیا میآیند ضروری است دربخش مراقبت ویژه نوزادان بستری شوند زیرا این نوزادان نارس در عملکرد دستگاههای بدن با وجود شکلگیری کامل، دچار اختلال هستند.
فوق تخصص نوزادان بیمارستان روحانی بابل تصریح کرد: نخستین خطری که این نوزادان را در بدو تولد تهدید میکند نارسی ریهها و عدم تنفس موثر است که با پیشرفتهایی که طی دو دهه اخیر در درمان این نوزادان انجام شد، بطور پیشروندهای تولید ترکیب حیاتی بنام سورفکتانت گسترش یافته است، این ترکیب که ساخت آن در ریههای نوزادان نارس بطور ناقص صورت میگیرد با استفاده از لوله گذاری داخل نای در ساعات اولیه پس از تولد به داخل ریهها تزریق شده وبهبود تنفس و انتشار اکسیژن میشود .
مسئول بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان روحانی با اشاره به اینکه تغذیه در نوزادان نارسی که مشکل تنفسی را پشت سر میگذارند باید با احتیاط انجام شود، خاطرنشان کرد: تغذیه از پستان مادر در ابتدا مقدور نیست و باید از طریق لوله معده ای دهانی و یا با سرنگ با حوصله و دقت تغذیه شوند و افزایش حجم شیر باید با دقت و بر اساس تحمل دستگاه گوارش نوزاد انجام شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل یادآور شد: مراقبت در نگهداری و جابجایی این نوزادان بسیارحیاتی است، چرا که عروق نارس در داخل مغز به سبب نارسی و شکننده بودن مستعد خونریزی بوده و هر چه نوزاد نارستر باشد این خطر بیشتر خواهد بود.
وی در پایان گفت: کم وزنترین نوزادی که در این مرکز به دنیا آمد 450 گرم بود که با مراقب در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان به مدت تقریبا سه ماه با وزن یک هزار و 600 گرم از بخش مرخص شد و بعد از گذشت تقریبا چهار سال و نیم همچنان جهت کنترل رشد و تکامل به این مرکز مراجعه میکند که از لحاظ تکاملی و تکلم مشکلی ندارد.
46