به گزارش خبرنگارایرنا ، براساس گزارش هواشناسی مازندران میزان بارندگی در این استان از فروردین تا مرداد ماه امسال نسبت به دوره بلند مدت حدود 30 درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود 50 درصد کاهش داشته است.
کاهش میزان بارندگی در مازندران تعداد زیادی از تالاب ها و آبنبدان های این استان را به عنوان زیستگاه اصلی پرندگان مهاجر زمستان گذران خشکاند یا با کمبود آب مواجه کرد و سبب شد تا امکان زمستان گذرانی در شرایط کنونی برای گونه های مختلف از پرندگان مهاجر از بین برود.
همه ساله مهاجرت پرندگان زمستان گذران از داخل و خارج کشور به خصوص سیبری به تالاب ها و آبگیرهای مازندران از اواسط شهریور ماه آغاز می شود و تا اواخر آبان ماه ادامه می یابد و در این مدت افزون بر 150 گونه از پرندگان با یک میلیون و 500 هزار بال به این استان مهاجرت می کنند.
** ورود طلایه داران و نگرانی از تراکم زیستی
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران گفت که درسال جاری به دنبال کاهش بارندگی و برداشت بی رویه آب از تالاب ها و آبنبدان های این استان به خصوص برای کشت دوم برنج ، این منابع با کمبود آب مواجه شدند.
کوروس ربیعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : پرندگان مهاجر زمستان گذران که همه ساله در این تالاب ها و آبگیرها فرود می آمدند ، در شرایط فعلی برای یافتن مکان جدید سرگردانند.
وی هرگونه تاخیر و یا انجام نشدن مهاجرت پرندگان زمستان گذران به تالاب ها و آبنبدان های این استان به دلیل خشکسالی و کمبود آب را رد کرد و اظهار داشت : مهاجرت این پرندگان در زمان مقرر انجام می شود ولی ممکن است به علت خشکیدن تعدادی از تالاب ها و آب بندان ها ، تراکم زمستان گذرانی در تعداد باقی مانده از این زیستگاهها افزایش یابد.
ربیعی افزود : افزایش تراکم پرندگان زمستان گذران در تالاب ها و آبنبدان های استان می تواند مشکلاتی را برای این گونه ها ایجاد کند که از جمله آن کمبود غذا و شدت گرفتن شکار توسط شکارچیان متخلف باشد.
ربیعی از آب چلیک ها، اردک، اباصیل و خوتکا به عنوان پرندگان زمستان گذرانی نام برده که تاکنون در تالاب ها و آبنبدان های مازندران فرود آمده اند.
مازندران افزون بر 800 تالاب و آبنبدان با 17 هزار هکتار وسعت و 400 میلیون مترمکعب ظرفیت آبگیری دارد. بیشترین جمعیت پرندگان زمستان گذران در تالاب بین المللی میانکاله به عنوان یکی از ذخیرگاه های مهم زیست کره اسکان می گیرند.
بر اساس مشاهدات خبرنگاران ایرنا و اعلام محیط زیست مازندران ، تابستان امسال تالاب ' لپو ' متشکل از سه تالاب کنار هم شامل لپو ، شیرخان لپو و پلنگان در یک کیلومتری جنوب دریای خزر و غرب تالاب بین المللی میانکاله خشکید.
این تالاب های کوچک در کنار تالاب اصلی میانکاله ، زیستگاه بخش بزرگی از پرندگان مهاجر زمستان گذران بودند که با خشک آنها ، تراکم مهاجران زمستانی را در تالاب میانکاله افزایش خواهد داد.
براساس آمارهای رسمی ، تاکنون بیش از 490 گونه جانوری از رده های مختلف مهره داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها در زیست بوم مازندران شناسایی شده اند.
پرندگان با 317 گونه از 58 خانواده ، پستانداران با 63 گونه و 19 خانواده ، دوزیستان با 9 گونه از 6 جنس و 6خانواده ، خزندگان با 26 گونه از 21 جنس و 11 خانواده و ماهی ها با 75 گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می دهند.
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6982/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.