علی اکبریداللهی دوشنبه درگفت وگوبا خبرنگارایرنا دلیل مخالفت محیط زیست با کشت دوم برنج را بهره وری پایین تولید،مصرف 2 برابری آب و مصرف زیاد سموم برای ازبین بردن آفات اعلام کرده است.
وی گفت که درشرایط فعلی به دلیل آگاهی نداشتن کشاورزان از مضرات کشت دوم برنج و تشویق متولیان این بخش برای افزایش تولید بدون توجه به معضلات این کشت، باعث شده تا صدای محیط زیست برای مخالفت به جایی نرسد.
معاون محیط زیست مازندران افزود : دراین استان حدود 80 هزارچاه آب غیرمجاز وجود دارد که بهره گیری از آب این چاه ها برای کشت دوم سطح آب را در تالاب و اب بندانهای ما با مشکل مواجه کرده است.
یداللهی اضافه کرد : محیط زیست به دنبال آگاهی سازی کشاورزان نسبت به عواقب ناگوار کشت دوم برنج بر اراضی و منابع آبی است تا بتواند از این برنامه که بیشتر سود آنی را به دنبال دارد، جلوگیری کند.
بر اساس پیش بینی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، امسال حدود 40 هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان زیر کشت نشای مجدد قرار می گیرد و در سطحی حدود 60 هزار هکتار نیز پرورش ساقه انجام خواهد شد.
بر اساس آمارهای آب منطقه ای نیز ذخیره آب پشت سدها و آببندان های استان برای تامین آب کشت اول برنج مصرف شده و با توجه به بالا رفتن دمای هوا و نباریدن باران ،سطح آب سفره های زیر زمینی نیز در مازندران پایین رفته است.
مازندران با تولید بیش از 950 هزار تن برنج سفید ،42درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
خبرنگار: حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
6982/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.