به گزارش خبرآنلاین منطقه مازندران- از مولفه های اساسی پویایی اندیشه شهری، رشد بیش از پیش شهروندان ، فعال و منسجم بودن ذهن آنان است. هویت بخشی به اندیشه و نگرش شهروندان و نیز آماده سازی زمینه های واقعی خروج از انفعال ، مستلزم تدوین برنامه و اجرای پروژه هایی است که خلأ آن احساس می شود. از این رهگذر، تیم مدیریت شهری با بررسی دقیق کاستی های شهر و برنامه ریزی در خصوص رفع آن، کمر همت به احقاق حقوق شهر و شهروند بسته و وجهه تلاش خود را بر پویایی فکر، تعالی اندیشه و ایجاد فضاهای شهری مبتنی بر انسان محوری گمارده است.
با نگاه به آنچه گفته شد، یکی از خلأهایی که همواره مورد دغدغه شهروندان ساروی بوده، داشتن فضای فرهنگی-تفریحی مناسبی است که اهداف مطروحه را تأمین نماید. در این راستا، تیم مدیریت شهری، اقدام به تملک زمین پادگان سابق ارتش در مرکز شهر نموده تا از این ظرفیت جهت رفاه حال شهروندی و حفظ و پاسداشت فرهنگ غنی ساری بهره جوید. برنامه ریزی، زمینه سازی فرهنگی و اقدام عملی برای اجرای پروژه بوستان ولایت با پیگیری مجدانه تیم مدیریت شهری انجام شده و درحال تکمیل و نهایی شدن جهت بهره برداری است.
بوستان ولایت با نگاهی جامع، با هدف ایجاد زیرساخت های دانش محور طراحی شده است؛ فضاسازی و استفاده بهینه از امکانات موجود در جهت رفع نیازهای شهروندان، تقویت بینش و زمینه سازی رشد و تعالی منش شهروندی با در نظر گرفتن واحدهای گوناگون نظیر: آمفی تئاتر روباز، خانه دانشوران استان، سینمای کوچک، موزه مردم شناسی، گنجینه آثار تاریخی، امکانات ورزشی و مسیر دوچرخه سواری، محیط بازی کودکان، کتابخانه دیجیتال، مسجد و... محقق شده است؛
* موزه مردم شناسی و گنجینه آثار تاریخی:
گذشته فاخر بومی مازندران و به خصوص تاریخ چندهزار ساله ساری، چنانچه درست معرفی نشود، اولین معضلی که گریبانگیر جامعه شهری خواهد شد، "بحران هویت" و به تبع آن دورشدن از نشاط اجتماعی و پویایی شهر خواهد بود. از این رو، تأسیس موزه های مردم شناسی و آثار تاریخی، ضمن هویت بخشی به اندیشه شهروندان، یکی از بهترین روش های حمایت از آنان در مسیر شناخت فرهنگ غنی بومی و تعمیق اندیشه شهری خواهد بود.
* خانه دانشوران استان:
پر واضح است، آشنایی با مفاخر علمی و زندگی های فعال آنان، ذهن بیننده و خواننده را درگیر خواهد کرد. این قرارگرفتن در معرض تفکّر، که نتیجه آشنایی با چهره های ماندگار علمی و فرهنگی است، یکی از راههای دستیابی به شهر پویا و شهروندان فعال بوده که منجر به تعمیق بینش شهروندی نیز خواهد شد.
* آمفی تئاتر و سینمای کوچک:
از دیگر مولفه های موثر بر فکر و اندیشه مردم، مقوله هنر است. در این میان، سهم هنر ششم(تئاتر) و هنر هفتم(سینما)، قابل توجه و انکارناپذیر است. تئاتر با استفاده از ابزار داستان و نقش آفرینی هنرمندان، مخاطب را وادار به واکنش درونی و در نهایت تأثیر بر رفتار بیرونی خویش می کند. به عنوان مثال، چنانچه موضوع یک نمایشنامه در قالب احساسات باشد، به یقین مخاطب را درگیر کرده و تأثیرپذیری او را در پی خواهد داشت. در داستانی که مهربانی، نوعدوستی، ایثار و فداکاری، احترام متقابل و... پررنگ باشد، به تبع و بدون نیاز به تبلیغات مستقیم، این روحیات رواج پیدا خواهدکرد و این نرم افزار مترقی، تأثیر بسیاری بر رشد و تعالی اندیشه شهری داشته و در نتیجه، تحول محسوس در منش شهروندی را نیز در پی خواهد داشت.
* کتابخانه دیجیتال:
یکی از علل عقب ماندگی جوامع شهری، دوری از مطالعه و کتابخوانی است. امروزه رغبت به مطالعه و کتاب کاغذی، به دلیل مشغله های فراوان در زندگی های شهری بسیار کم شده است؛ حال آنکه تحقیقات میدانی نشان می دهد که علاقه به کتابخوانی در میان مردم تنزّل جدی نداشته است. کمک گرفتن از ابزار روز مانند تلفن همراه هوشمند، تبلت و ... برای تسهیل مطالعه، یکی از بهترین راه های افزایش سرانه کتابخوانی و در نتیجه تعمیق اندیشه شهروندان است. از این رو، تأسیس کتابخانه دیجیتال در مجموعه بوستان ولایت، ضمن ایجاد بسترهای فکری با هدف تأمین زیرساخت های زندگی شهری انسان محور، آسانسازی دسترسی به انواع کتب و ترویج امر مطالعه، منجر به تقویت روحیه مطالبهگری و رشد اندیشه شهری خواهد شد.
* امکانات و زمینه های ورزشی:
پویایی فکری، تعالی اندیشه شهری و به تبع، دستیابی به افزایش سلامت شهری، پیش از آن که در گرو اقدامات ذکر شده باشد، نیازمند داشتن جسم سالم است. شرایط اقلیمی و جغرافیایی ساری، زمینه مناسبی برای ورزش و تحرک شهروندان است؛ مانند هوای پاک و دلپذیر که از پیشنیازهای ورزش در محیط ها و فضاهای مناسب شهری است. در سال های اخیر، با اقدامات تیم مدیریت شهری در خصوص تأمین زیرساخت های ورزش همگانی، کمبود امکانات ورزشی رایگان و عام المنفعه در سطح شهر و محله ها تا حد زیادی جبران شده است. با این اوصاف، زمینه سازی ترویج روحیه ورزش و تحرک، با ایجاد امکانات و فضای مناسب در بوستان ولایت با هدف افزایش نشاط شهری و به تبع آن رشد سلامت شهر و شهروند، گام مهمی است که با همّت مجموعه مدیریت شهری برداشته شده است.
* محیط بازی کودکان:
ذهن خلّاق و پویا از همان سنین کودکی شکل می گیرد و صدالبته روشن است که "بازی" بهترین ابزار برای رشد و خلاقیت فکری کودکان است. چنانچه امروز با ابزار ساده و کم هزینه به کودکان شهرمان بیاندیشیم، احتیاجی نیست که آینده برای جبران این عقب ماندگی، متحمّل هزینه های هنگفت شویم. تیم مدیریت شهری با نگاه به موضوع فوق و نیز قرار گرفتن ساری در تعریف "شهر دوستدار کودک" توسط یونیسف، اقدام به طراحی و ساخت فضای بازی کودکان کرده است. روشن است این اقدام به پویایی فکری کودک-شهروندان و بازخوردهای امیدبخش در آیندگان برای زندگی در شهری مبتنی بر دانش و انسانمحوری می انجامد.
*خانه هنرمندان و نگارخانه:
آثار هنری وقتی که خلق می شوند اگر مجالی برای نمایش و رویت مردم نداشته باشند، نمی توانند تاثیر بسزایی در توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر بگذارند. از این رو، یکی از ظرفیت هایی که تیم مدیریت شهری ساری، در مجوعه بوستان ولایت در نظر گرفته است دو ساختمان مجزاست . یک از این ساختمان ها نگارخانه و دیگری خانه هنرمندان است. امیدواریم با استفاده مفید از این دو ظرفیت ایجاد شده شاهد رشد و تعالی اندیشه شهری و تامین الگوهای سلامت شهر با تولید نشاط و شادابی در میان شهروندان ساروی باشیم.
*سرای ارشد:
تیم مدیریت شهری ساری با پیش بینی فضایی مجزا جهت استفاده سالمندان در محیط با صفای بوستان ولایت، سرای ارشد را طراحی و ساخته است. این سرا، محلی برای اجرای برنامه های شاد و متنوع جهت توانمند سازی سالمندان و تقویت روحیه نشاط و شادابی در آنان است. طبیعتاً وجود سرای ارشد در بوستان ولایت ضمن اینکه برای سالمندان مغتنم خواهد بود، با توجه به بستر آماده بوستان و استفاده عموم شهروندان از این محیط در سنین مختلف، زمینه ارتباط بسیار خوب میان سالمندان و جوانان شهر خواهد بود و تجربیات نسل های گذشته چراغ راه آینده نسل های بعدی خواهد شد.
گفتنی است پروژه بوستان ولایت ساری در سال جاری نهایی شده و آماده استفاده شهروندان گرامی و گردشگران خواهد شد.
روابط عمومی شهرداری ساری آماده دریافت نقطه نظرها و پیشنهادهای شهروندان در زمینه مسائل مدیریت شهری مبتنی بر اندیشه شهروندی است.
46