به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرانلاین ازبابل ، دکتر رامین نصرتی گفت: بیمار آقای 68 ساله که حدود 50 سال روزی یک پاکت سیگار مصرف میکرده است با علایم خلط خونی به این مرکز مراجعه نمود که پس از بررسی های لازم ، توده ای در لب تحتانی ریه راست و چسبیده به ناف ریه تشخیص داده شد.
وی ادامه داد: بیمار پس از انجام شیمی درمانی آماده جراحی شده بود که در این جراحی بیش از نصف ریه بیمار برداشته شد.
دکتر رامین نصرتی گفت: سرطان ریه به عنوان یکی از کشنده ترین نوع سرطان ها در جهان سالانه شمار زیادی از زنان و مردان را به کام مرگ می کشد.
وی ادامه داد: سرطان ریه در مراحل اولیه هیچ نشانه ای ندارد و بیماران اغلب زمانی به پزشک مراجعه می کنند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد.
این جراح ادامه داد: سرطان ریه یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در بیشتر کشورها است و ابتدا به نظر میرسید سرطان ریه بیماری مردان است، اما اکنون زنان به میزان تقریبا برابر مردان به سرطان ریه دچار میشوند.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد سرطانهای ریه و ۷۰ درصد بیماریهای ریوی، به مصرف دخانیات مربوط میشود.
دکتر نصرتی بیان داشت: احتمال بروز سرطان ریه در سیگاریها، بهشدت بالاست بهطوری که در افرادی که تا ۱۴نخ سیگار در روز میکشند، احتمال بروز سرطان ریه، تا ۸ برابر بیشتر میشودو اگر این تعداد به ۲۵ نخ برسد، احتمال بروز سرطان ریه تا ۲۰ برابر افزایش مییابد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: خطر مرگ ناشی از سرطان ریه، با افزایش تعداد نخ مصرفی سیگار، افزایش مییابد و بهعبارت دیگر، هر چه فرد تعداد سیگار بیشتری بکشد، سرطان ریه در او کشندهتر میشود.
وی از وجود سیانور، بنزن، فلزات سنگین، سرب و... دود سیگار خبر داد و افزود: وجود این مواد موجب بروز بدخیمی های متعدد ، حمله قلبی ، حمله مغزی ، و سرطان هایی همچون ریه ، حنجره، حفره دهان، حلق، مری، معده، لوزالمعده، کلیه، مثانه ، معده ، پانکراس ، گردن رحم و... می شود.
دکتر نصرتی فوق تخصص جراحی قفسه سینه بیمارستان روحانی با ذکر این نکته که مهمترین علت سرفههای مزمن و طولانی، مصرف سیگار و دیگر دخانیات است، اظهار داشت: سیگار در درازمدت باعث تخریب ریه میگردد و این تخریب بهحدی پیشرفت میکند که فرد برای ادامهی زندگی خود، نیازمند پیوند ریه میشود و بدون کپسول اکسیژن نمیتواند زنده بماند و حتی از کوچکترین فعالیتهای روزمره نیز عاجز میگردد.
دکتر نصرتی هشدار داد: سیگار کشیدن مادران نه تنها در دوران بارداری و بعد از آن برای خودشان مضر است، بلکه دارای اثرات طولانی مدت بر روی نوزادان و فرزندانشان است. بسیاری از این بیماریها مانند بیماریهای تنفسی و یا کاهش کارکرد تنفسی در نوزادان و کودکان نیز اتفاق میافتد و سیگار کشیدن هر کدام از والدین شدت این بیماریها را وخیمتر میکند.
وی با اشاره به اینکه نشانه های سرطان ریه سال های متعددی طول می کشد تا خود را بروز دهد ، گفت: تغییر رنگ خلط سینه ، مشاهده خون در خلط سینه ، دوره های مکرر حالت ذات الریه یا برونشیت ، افزایش میزان خلط سینه ، خس خس کردن سینه ، خستگی مفرط ، از دست دادن اشتها ، سر درد، درد استخوان و درد مفاصل ، شکستگی های استخوان که مربوط به جراحت های تصادفی نباشد ، عدم تعادل در راه رفتن و یا از دست دادن حافظه به صورت دوره ای ، ورم گردن یا صورت ، از دست دادن بی دلیل وزن و . .. از علائم سرطان ریه می باشند.
46