به گزارش خبرنگارایرنا، دوگانگی کارکرد خبرنگاران ورزشی که از یک سو با عنوان خبرنگارزیرچتر خدمات رفاهی و حمایتی فرهنگ و ارشاد قرار می گیرند و ازسوی دیگر به دلیل ماهیت کاری شان در حوزه ورزش، چشم به دست ورزش و جوانان داشته باشند، آنها را در شناخت دستگاه متولی سرگردان کرده است.
درحالی خبرنگاران ورزشی مازندران از امکانات رفاهی و دستمزد حداقلی محروم هستند که بخش زیادی از توسعه رشته های ورزشی و مدال آوری ورزشکاران این خطه شمال کشورمرهون تلاش شبانه روزی این قشر زحمت کشی است که با وجود ناملایمات موجود از انعکاس اخبار پا پس نکشیدند.
نبود متولی برای ساماندهی این خبرنگاران ورزشی در مازندران کار را به جایی رسانده که که حتی در جشنواره سالانه مطبوعات این استان که به مناسبت 17 مردادماه روز خبرنگار با حمایت فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار می شود ، جایی برای ارسال آثار این قشر از خبرنگاران دیده نشد.
مشخص نبودن متولی ،نداشتن بیمه، نداشتن حداقل دستمزد ماهانه، محدودیت برای پوشش خبرهای ورزشی در استادیوم های ورزشی به خصوص برای رقابت های ملی ( لیگ برتر)، نداشتن تشکل حمایتی غیر دولتی( انجمن صنفی) از جمله مشکلات دامنگیر خبرنگاران ورزشی در مازندران است.
مازندران 400 خبرنگار دارد که حدود 100 خبرنگار این خطه شمال کشور را ورزشی نویسان تشکیل می دهند که در 20 سایت و نشریه ورزشی و هفته نامه فعالیت دارند.
خبرنگار خبر ورزشی در مازندران نداشتن تشکل صنفی را مهمترین مشکل خبرنگاران ورزشی و به حساب نیامدنشان از سوی دستگاه های و سازمان های دولتی و حتی هم صنفان خود در سایر حوزه های خبری می داند.
مجتبی ابراهیمی راهکار رفع مشکلات گریبانگیر خبرنگاران ورزشی را همسنگ خواندن این گروه با سایر همکارانشان در حوزه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از سوی نماینده عالی دولت در استان ها می داند.
وی اضافه کرد : در شرایط فعلی خبرنگاران ورزشی استان انتظار دارند تا مدیرکل ورزش و جوانان استانی به مشکلاتشان رسیدگی کند که این اداره کل نیز تاکنون نتوانست پاسخگوی نیازهای چند جانبه این قشر زحمت کش باشد.
حسن قاسم پورعکاس ورزشی مازندران نداشتن ای دی کارت،محدودیت برای پوشش خبری و عکسبرداری وبیمه را از مهمترین مشکلات خبرنگاران ورزشی می داند.
وی نداشتن دستمزد ثابت ،حمایت نشدن از سوی هیات ها و دستگاه های ورزشی را ازدیگر مشکلات این قشرعنوان کرد.
وی ابرازامیدواری کرد تا با تشکیل انجمن ورزشی نویسان تا حد زیادی مشکلات گریبانگیرخبرنگاران ورزشی درمازندران رفع شود.
تعداد دیگری از خبرنگاران ورزشی مازنی از تبعیض بین ورزشی نویسان با خبرنگاران سایر حوزه های خبری دراین خطه شمال کشورابراز گله مندی کردند و خواهان فراهم شدن نگاه یکسان به خبرنگاران شدند.
مدیرکل ورزش و جوانان مازندران تشکیل کارگروه رسانه های ورزشی و کارگروه قضایی را برای حمایت از این قشر پیشنهاد کرد.
حبیب حسین زادگان گفت که خبرنگاران ورزشی مانند سایر خبرنگاران در حوزه های خبری نیاز به حمایت های مادی و معنوی به خصوص پوشش بیمه ای دارند و برای این مطالبه باید راهکار قانونی از سوی دستگاه های متولی پیش بینی شود.
وی اضافه کرد: این استان جایگاه خاصی درورزش درسطح ملی دربین استان های کشوردارد و آگاهی مردم از ورزش مازندران نیز مرهون ورزشی نویسان است.
حسین زادگان اظهارداشت : باید به میزان سهمی که این استان در حوزه ورزشی به خصوص افتخارآفرینی برای ورزش کشور دارد، خبرنگاران ورزشی نیز مورد توجه قرار گیرند.
سرپرست خانه مطبوعات مازندران از شرکت نکردن خبرنگاران ورزشی این استان در جشنواره مطبوعات ابراز تاسف کرد و گفت که در جشنواره حوزه های خبری ملاک عمل نبوده و صرفا آثار خبرنگاران در حوزه خبری، مصاحبه، یاداشت و گزارش نویسی بیشتر مد نظر قرار گرفت.
حسین قربانی افزود : با این نگرش خبرنگاران ورزشی می توانستند در جشنواره شرکت کنند و در شرایط فعلی نیز تلاش می شود تا خانه مطبوعات برای جبران این نقص جشنواره تخصصی را برای عکاسان و خبرنگاران ورزشی در نیمه دوم سال جاری تدوین کند و پس از هماهنگی با فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زمان آن اعلام می شود.
وی پوشش بیمه ای خبرنگاران ورزشی را طبق سیاست های جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم از مسوولیت های مدیران نشریات و رسانه ها دانست و گفت که وزارت ارشاد پرداخت یارانه به مطبوعات را منوط به بیمه خبرنگاران کرد تا رسانه ها این قشر را تحت پوشش بیمه قرار دهند.
وی از شکل گیری انجمن خبرنگاران ورزشی درمازندران برای حمایت از این قشرزحمت کش نیز استقبال کرد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت که خبرنگاران در هر حوزه خبری که فعالیت داشته باشند، متولی اصلی آنها فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
عباس زارع افزود: اداره کل ورزش وجوانان به دلیل ماهیت کاری ورزشی نویسان بیشتربا این خبرنگاران سروکاردارد ومنعی وجود ندارد تا این گروه از حمایت ها این اداره کل نیز بهره مند شوند.
وی سروکار بیشترخبرنگاران ورزشی با اداره کل ورزش و جوانان را دلیل اصلی شناخت اندک این قشر از خبرنگاران نسبت به متولی اصلی خود فرهنگ و ارشاد اسلامی می داند.
زارع در مورد قرار نگرفتن نام خبرنگاران ورزشی در جشنواره مطبوعات استان که همساله در آستانه 17 مرداد روز خبرنگار برگزار می شود را کم تعداد بودن نشریات و مطبوعات ورزشی دانست و گفت که در حال حاضر یک هفته نامه ورزشی در این استان مجوز فعالیت دارد که می توانست آثار خبرنگارانش را به این بخش ارسال کند.
وی درمورد بیمه خبرنگاران ورزشی اظهارداشت:براساس سیاست های جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیران مسوول نشریات موظفند تا خبرنگارانشان را تحت حمایت بیمه ای قراردهند تا از حمایت یارانه ای این وزارتخانه برخوردار شوند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از تشکیل انجمن ورزشی نویسان استان استقبال کرد و گفت که صدور مجوز این تشکل بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
مازندران 400 خبرنگار دارد که در 100 سایت و نشریات محلی و خبرگزاری ها فعالیت دارند که بخشی از فعالیت این سایت ها نیز ورزشی است.
گزارش: حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : سید محسن حسن نیا
6982/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.