شهردار در جلسه ای بود و بعد اتمام آن با عذر خواهی به استقبالمان آمد.انگیزه و حوصله شهردار پس از خستگی روزانه کار و پاسخ های آرام و بی فیلتر ایشان برایمان جالب بود که ساعت اوایل شب را نشان میداد و فضای آرام شهرداری برخلاف ساعات شلوغ اولیه صبح آن تمرکز خوبی به ما میداد و مصاحبه خوبی شکل گرفت و حتی وقت برای پذیرایی و جواب دادن به تلفن های همراه نشد و شهردار از این فرصت استفاده کرد و سعی نمود بیشتر ما را از کم و کیف کارها با خبر کند.
به عنوان سوال اول،پروسه ساخت یادمان دو شهید گمنام مدافع حرم امیرکلا که در استان بر سر زبان ها میچرخد به کجا رسید؟
یکی از افتخارات شهرداری امیرکلا ساخت یادمان برای دو شهید گمنام مدافع حرم این شهر بود که در حال انجام است ضمن اینکه سعی مان بر است تا قبل از سالگرد تدفین این دو شهید(29 تیر) به بهره برداری برسد.
هزینه ساخت این یادمان حدود 200 میلیون تومان تخمین زده شده و همچنین باتوجه به اینکه شهرداری با مشکلات مالی در حال دست و پنجه نرم کردن است، توان پرداخت کل هزینه از عهده شهرداری خارج بود لذا با چاره اندیشی و مشورت هیئت امنای محترم،به این نتیجه رسیدیم که خیرین و شهروندان فهیم امیرکلا را نیز در این امر خیر شریک و از کمک آنان استفاده کنیم که در نماز جمعه هفته ای که گذشت فراخوان این مشارکت را اعلام کردیم که خوشبختانه کمک های خوبی تا این لحظه برای ساخت یادمان دو شهید گمنام مدافع حرم صورت گرفته ضمن اینکه امیدوایم شهروندان همیشه در صحنه امیرکلا این بار نیز دست یاری به ما دهند تا این یادمان در زمان مقرر به بهره برداری برسد.
در این چهار سال که مدیریت شهرداری امیرکلا را بر عهده داشتید تمرکزتان بیشتر در چه سمت و سویی بود؟ خلاصه تر بگویم چه ضعف هایی را سعی کردید پوشش دهید؟
نیازمندی های شهر امیرکلا در همه زمینه ها زیاد است اما بنده و همکاران سعی کردیم به بخش عمده ای از این نیازمندی ها پاسخ دهیم. با این حال تمرکزمان بیشتر در جهت بهبود عبور و مرور و جمع آوری آب های سطحی و همچنین رفع مشکلات روزمره شهروندان و در کنارش نگاهی هم به باز پیرایی مبلمان شهری و توسعه فضای سبز شهری بوده که توانستیم الحمدالله با توزیع خدمات به صورت عادلانه و نیز در تمام محل های سطح شهر تا حدودی برای رفع آب گرفتگی اقدامات اساسی انجام دهیم و بحث زیر سازی و کوچه و معابر و همچنین انجام پروژه های عظیمی همچون برخورداری از جاده ساحلی که نقش اساسی در کاهش ترافیک مرکز شهر داشت و پروژه های متعدد عمرانی دیگر در سطح شهر به مصنه ظهور برسانیم . در کل بیشتر اقدامات شهرداری امیرکلا در طی این دوره، پروژه های عمرانی و خدماتی بوده است.
به آب گرفتگی اشاره کردید، برای مهار آب های سطحی که پاشنه آشیل اکثر شهر های شمالی است چه اقداماتی را به عمل آوردید؟
با توجه به مخارج خروجی آب های سطحی معمولا به رودخانه ختم شود و در اکثر شهرهای شمالی،جمع آوری آب های سطحی نهایت به رودخانه سرازیر میشود.
اما متاسفانه در مخارج خروجی آب های سطحی در ضلع شرقی شهر امیرکلا بجای انتقال در رودخانه، به اراضی کشاورزی ختم میشود و در ضلع غربی نیز قصه به همین روال است با این تفاوت که در ضلع غربی با توجه به ساخت محور کمربندی، اراضی کشاورزی جای خود را به فضای تجاری داده است و عملا در آن منطقه زمین های کشاورزی وجود ندارد که آب های سطحی در آن سرازیر شود و اگر این مخارج بسته شود هیچ خروجی برای مهار آب های سطحی نداریم.
شهردار نمونه کشور در شهر های کوچک در سال 91 افزود: به همین سبب است در بسیاری از محله های امیرکلا در زمان بحرانی دچار آب گرفتگی می شود به دلیل که خروجی مناسبی ندارد ؛ در همین راستا شهرداری طرح احداث کانال هزار کل محور کمربندی غربی به طول 6 کیلومتر را تهیه کرده است البته لازم به ذکر است قسمتی از طرح احداث کانال در دوره قبل انجام شده که در این دوره یک کیلومتر و نیم طرح احداث کانال هدایت آب های سطحی را به اجرا در آورده ایم که با توجه به توان شهرداری، تکمیل این پروژه در این دوره از عهده شهرداری خارج بود .
برای تخصیص اعتبار درخواست های مکرری کردیم تا بستر انتقال آب های سطحی از جمله کمربندی شرقی به طرف رودخانه محیا شود که متاسفانه با توجه به شرایط اقتصاد این امر محقق نشد.
یکی دیگر از مشکلات که بر شدت آب گرفتگی اضافه میکرد و شهرداری امیرکلا در آن ورود پیدا کرد،عدم سیستم جمع آوری مناسب آب های سطحی کوچه و معابر بود.شهرداری با بازسازی جداول و کانال هایی که جریان آب های سطحی را به رودخانه هدایت میکرد توانست الحمدالله معضل آب گرفتگی بسیاری از مناطق امیرکلا را رفع کند.
مهندس شفیعی خاطرنشان ساخت 70 درصد آب گرفتگی محلات امیرکلا رفع شده است که مابقی رفع آن نیازمند کمک ویژه دولت است.
نظرتان راجع به تفکیک زباله چیست و آیا برنامه ای برای پیاده سازی این طرح در امیرکلا دارید؟
تفکیک زباله اساسا به فرهنگ سازی برمیگردد. قدم اول در اجرای این طرح بحث فرهنگ سازی است که باید شهروندان برای تفکیک زباله منازل آموزش ببینند. ما با چند شرکت برای اجرای این طرح وارد مذاکره شدیم که منتها با توجه به حجم کم زباله امیرکلا، استقبال خوب این شرکت ها را در پی نداشت و منجر به عقد قرارداد نشد.
شهردار امیرکلا ادامه داد: با این تقاسیر دست روی دست نگذاشتیم و پیش تولید اجرای این طرح را آغاز کردیم و هم اکنون نیز در حال بررسی رزومه دو شرکت هستیم که اگر با شرایط و خواسته های ما جور در آید انشااله شاهد پیاده سازی طرح تفکیک زباله در امیرکلا خواهیم بود.
با توجه به اینکه جمعه بازار امیرکلا با استقبال زیاد مردم از شهرهای همجوار نیز قرار گرفته است ، برای ساماندهی این بازار چه تمهیداتی اتخاذ کردید؟
این بازار به دلیل استقبال شهروندان و همچنین مردم سطح استان متاسفانه در سال های گذشته به کوچه و محلات همجوار نیز انتقال پیدا کرده بود و با توجه به برگزاری آن در یک روز تعطیل و ایجاد سروصدا و همچنین تولید زباله سبب سلب آرامش شهروندان آن منطقه شد، که شهرداری در سال گذشته طرح ساماندهی را به اجرا درآورد؛ به این شکل که کلیه دستفروشان را شناسایی و با صدور کارت برای آنها نقاط مشخصی را تعریف کرد. خوشبختانه این طرح توانست جمعه بازار امیرکلا را از آشفتگی کاملا خارج نماید.
سال 95 به دلیل اجرای پروژهای متعدد، سال پرکاری برایتان بود. صحبتی در این زمینه دارید بفرمایید؟
سال 95 به دلیل اینکه آخرین سال کاری این دوره بود می بایست تمامی برنامه به ثمره می نشست و همچنین پروژه های نیمه کاره را نیز به اتمام می رساندیم.
عریض و احداث بلوار محله درزی کلا که شاید بیش از 40 سال درخواست بحق مردم بود شهرداری با بهسازی و بهبود کیفیت عبور و مرور درزی کلا که یکی از محل های بزرگ شهر است توانست به مردم خوب و فهیم آن منطقه ادای دین کند.
یکی دیگر از معضلاتی که شهرداری سال گذشته در آن ورود پیدا کرد آب گرفتگی فارابی و شهرک دانش ( بهترین نقاط امیرکلا که بلند مرتبه سازی در این نقاط انجام میشود) بود که به دلیل عدم شبکه آب های سطحی همواره در زمان بازندگی دچار آب گرفتگی میشد که شهرداری با اجرا کانال در این منطقه توانست این معضل را رفع کند.
از دیگر اقدامات شهرداری در سال گذشته میتوان توجه به فضای سبز، احداث پارک محلی کردکلا،پارک شهرک فاطری، پارک ملامحله ، کلنگ زنی پارک ویژه بانوان ،نوسازی مبلمان شهری، احداث ایستگاه تاکسی و ... اشاره نمود.
علیرغم اینکه از لحاظ اقتصادی سال سختی برای شهرداری بود اما الحمد الله تمام پروژه ها را به سرانجام رساندیم و از این بابت بسیار خوشحالیم و خدارا شاکریم که شرمنده شهروندان نشدیم.
به عنوان حرف آخر اگر صحبتی دارید مطرح کنید؟
به عنوان مدیریت شهری، از تمام مشکلات شهر با خبر هستیم اما به دلیل رکود اقتصادی و کمبود نقدینگی در بازار نمیتوانیم حل تمامی مشکلات آنطور شاید و باید ورود پیدا کنیم.
از شهروندان عزیز و فهیم شهر علم و ادب خواهشمندم که با پرداخت به موقع عوارضشان یاری رسان ما باشند و این موضوع را مدنظر قرار دهند که هر مبلغی که به شهرداری پرداخت میکنند در اصل به خودشان پرداخت میکنند و ما از محل همین عوارضات است که به مطلوب ترین شکل خدمات به آنها ارائه میکنیم. و همان طور که تا این لحظه به ما لطف داشته اند از این به بعد نیز با پرداخت عوارضات خود، ما را در جهت تحقق اهداف که همان خدمات بهتر و مطلوب تر است یاری نمایند.
در پایان از اعضای محترم شورای اسلامی امیرکلا تشکر میکنم که در این مدت به بنده لطف داشتند و همواره در شرایط سخت کمک حالمان بودند.
لازم به ذکر است که مهندس شفیعی سوابق درخشانی همچون شهردار نمونه کشور درشهرهای کم جمعیت درسال 91 ، شهردارنمونه استان درزمینه شهرسازی درسال 92، شهردارنمونه استان درزمینه اجرای طرح های سالمسازی دریاوستادتسهیلات سفردرسال89 -90 و مدیرنمونه شهرستان محمودآباد درسال90 را در کارنامه دارد.
46