به گزارش خبرنگار ایرنا ، این جاده یکی از کوتاه ترین جاده های اصلی پایتخت کشور به استان های شمالی بویژه غرب مازندران است و با وجود سخت گذر و حادثه خیزی آن ، اما به علت برخورداری از جاذبه های طبیعی منحصربفرد در تمامی فصول بویژه نیمه نخست سال محل تردد میلیون ها مسافر، گردشگر داخلی و خارجی است.
سوابق ساخت و ثبت جاده کندوان به سال 1312 بر می گردد ، جاده ای که از زمان ساخت آن تا سال های گذشته یعنی تا سال 92 حوادث فراوان رانندگی در جای جای این مسیر ارتباطی شاهد بوده ایم که در پی آن شمار زیادی از هموطنان جانشان را در این مسیر از دست دادند .
از طول مسیر حدود 160 کیلومتری جاده کرج - چالوس حدود 78 کیلومتر آن جزو حوزه استحفاظی مازندران و بقیه نیز مربوط به استان البرز است و بیش از 15 تونل کوچک و بزرگ در طول این مسیر ساخته شده است.
نکته دیگر آنکه هرچند مناطقی از این جاده را صخره های سنگی تشکیل داده و امکان آنکه دولت در کوتاه مدت بتواند اعتباراتی برای حذف نقاط حادثه خیز این مناطق هزینه کند، ممکن نیست اما کاهش سوانح رانندگی و درپی آن پائین آمدن شمار قربانیان در این مسیر نشانگر ان است که دولت توجه خاصی درایمن سازی این جاده داشته است.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان چالوس در این باره گفت : بی انصافی است که فعالیت های عمرانی این دولت در بخش های مختلف به ویژه ایمن سازی جاده کندوان بدرستی و به طور شفاف اطلاع رسانی نشود و مردم از چنین اقداماتی غافل باشند.
مهدی صفایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با گذشت حدود 2 دهه از سوابق کاری تاکنون دیده نشده است که هیچ دولتی به اندازه دولت تدبیر و امید اعتبارات قابل توجهی علاوه برایمن سازی این محور حادثه خیز همچنین در تامین امکانات و تجهیزات راهداری این منطقه در نظر بگیرند.
وی اظهار داشت : هم اکنون حدود نیمی از طول مسیر حدود 78 کیلومتری جاده کندوان روکش آسفالت شده است ، ضمن آن که با به کارگیری پیمانکار در حاشیه های پرتگاهی این جاده دیواره های سنگی نیز ساخته شد.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای چالوس گفت : بنا به گفته مدیرکل پزشک قانونی مازندران در نوروز امسال یک مورد فوتی هم دراین جاده رخ نداده است که چنین اتفاقی به توجه جدی دولت در ایمن سازی این جاده برمی گردد.
** نوسازی ناوگان راهداری جاده ای چالوس دیگر دستاورد دولت
رئیس اداره راهدرای و حمل و نقل جاده ای گفت : در 2 سال گذشته دولت با تامین اعتباری بالغ بر 24 میلیارد ریال حدود سه دستگاه ماشین آلات سنگین مانند لودر ، گریدر و بولدوزر خریداری کرده است.
صفایی افزود : هم اکنون در پی چنین تحولاتی می توان به آسانی بر مشکلاتی متاثر از وقوع بلایای طبیعی و غیر طبیعی در جاده های این منطقه به وقوع می پیوندد فائق آمد تا مسافران با دغدغه کمتر و آرامش بیشتربتوانند سفرایمنی داشته باشند.
** تخصیص 150 میلیارد ریال برای روکش آسفالت جاده کندوان
مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی مازندران هم به خبرنگار ایرنا گفت : دولت سال گذشته حدود 150 میلیارد ریال اعتباراز محل منابع ملی برای روکش آسفالت و ایمن سازی نقاطی از این جاده اختصاص داد.
عباسعلی نجفی افزود :این میزان اعتبار با گذشت بیش از سه دهه برای نخستین باری بود که دولت برای ایمن سازی این مسیر ارتباطی در حوزه مازندران در نظرگرفت که درپی آن با به کارگیری پیمانکار موفق شدیم قسمت های زیادی از این جاده خراب و نامطلوب را روکش آسفالت کنیم .
به گفته مدیر راهداری راه و شهرسازی مازندران، هم اینک عملیات روکش آسفالت این مسیر به طول حدود 78 کیلومتر از اوایل سال گذشته از تونل شماره 11 حوزه استحفاظی مازندران آغاز شده است و این عملیات باید تا کمربندی نوشهر به چالوس ادامه داشته باشد.
نجفی افزود : در انجام روکش آسفالت این مسیر ارتباطی برای نخستین بار با هدف کیفیت بخشی و افزایش عمر مفید آسفالت از مواد نانو استفاده شده است ضمن آنکه با توجه به کوهستانی و برفگیر بودن جاده در فصل سرما استفاده از این مواد می تواند حدود 50 درصد به مقاومت روکش آسفالت این جاده بیفزاید.
** ناپایداری هوا و ترافیک شدید عامل کندی روند روکش آسفالت جاده کندوان
نجفی ، ناپایداری هوا و حجم پرتردد ترافیک را از علت های عدم اجرای کامل این طرح در این جاده ارتباطی معرفی و اظهار امیدواری کرد که بزودی عملیات اجرایی این طرح در این جاده از سرگرفته شود.
خبرنگار : مهراب زکی پور کینجی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7078 /1602/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.