روز گذشته(چهارشنبه 25 تیرماه 99) بارش شدید باران به بخش های مختلف زیرساخت های مازندران از جمله برق، آب، گاز و راه های این استان خساراتی وارد کرد.

بارش شدید باران به مدت چند ساعت در روز گذشته، علاوه بر وقوع خسارت در بسیاری از شهرهای مازندران، موجب مرگ یک فرد ۶۹ ساله آملی شد، شدت این باران‌ها بر اساس آمار به حدی بالا است که به عنوان مثال، یک ساعت باران برابر ۱۲ درصد میانگین بارش سالانه در روستای دیوا بوده است.

به گزارش جماران، سیداسماعیل نبوی معاون بهره‌برداری شرکت توزیع برق استان مازندران در مورد خسارت وارد شده در اثر سیل در استان، اظهار کرد: وقوع سیل در گلوگاه موجب آسیب دیدگی شبکه برق و منجر به شکستن ۲ پایه برق در این شهرستان شد.

وی افزود: پس از عادی سازی جریان سیل برق آن مناطق در شهرستان گلوگاه وصل و مشکل برطرف شد.

معاون بهره برداری شرکت توزیع برق استان مازندران با تاکید بر اینکه ترمیم شبکه های آسیب دیده در دستور کار قرار گرفت، گفت: پارگی سیم‌ها، شکستگی مقره و پایه برق از جمله آسیب های دیگر به شبکه توزیع برق در شهرستان گلوگاه گزارش شده است.

 نبوی خاطرنشان کرد: در  سایر شهرستان ها تا کنون گزارش خسارتی اعلام نشده است.

 

امدادرسانی به ۳۰۴ آسیب‌دیده ناشی از سیل روز گذشته در مازندران

غلامعلی فخاری معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر مازندران در مورد میزان آسیب بارش باران و سیل روز گذشته در استان خاطرنشان کرد: شهرهای آمل، قائم شهر، گلوگاه و رامسر از شهرهایی بودند که دچار آبگرفتگی شدند.

 وی در مورد تعداد افراد آسیب دیده و جمعیت امدادرسانی شده، افزود: تعداد حادثه‌دیدگان ۳۰۴ نفر بوده که به آنها امدادرسانی شد و یک نفر نیز در صحنه فوت شده است.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان مازندران با اشاره به اعزام ۴ دستکاه آمولانس و خودروهای نجات به مناطق آسیب دیده از سیل، خاطرنشان کرد: ۷ تیم عملیاتی نیز به تعداد ۲۸ نفر برای امدادرسانی  به مناطق اعزام شدند.

فخاری ادامه داد: همچنین تخلیه آب از ۱۷ باب منزل مسکونی توسط ۶ موتور پمپ و لجن کش انجام و تعداد ۱۰۰ دستگاه خودرو گرفتار در سیل نیز رهاسازی شد.

وی در مورد اقلام کمک رسانی شده به مردم نیز گفت: قند و شکر، برنج، چای، پتو، آرد، ۱۰۰ کیلوگرم حبوبات، نایلون، ۹ بسته آب معدنی و ۳۰۰ قرص نان به همراه ۷ عددچراغ والر بین آسیب‌دیدگان توزیع شد.

 

یک ساعت بارش برابر با ۱۲ درصد میانگین سالانه در روستای دیوا

ابراهیم یخکشی مدیر عامل آب منطقه‌ای مازندران در مورد آسیب‌های وارد شده در اثر بارش باران و ایجاد سیل و طغیان رودخانه ها در این استان، اظهار کرد: وقوع بارش رگباری در مناطق بالادست غرب شهرستان گلوگاه با دبی ۳۰ مترمکعب بر ثانیه در رودخانه تیله نو سبب انسداد مسیر جاده سراسری و ترافیک سنگین در محور بهشهر گلوگاه شد.

وی افزود: در حال حاضر در حوزه‌ آبرسانی این مناطق مشکلی وجود ندارد و تنها در طرح‌ها و بخش کشاورزی به سردهانه ها آسیب وارد شده که نیروها در حال بازسازی هستند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: سردهانه های کشاورزی و تالاب در گلوگاه و تلار دچار آسیب شده‌اند.

یخکشی گفت: همجنین در شهرستان نور نسبت به بازسازی و تنظیم سردهنه تسکابند روستاهای عباس‌کلا بخش چمستان جهت پیشگیری احتمالی سیلاب و عدم خسارت به اراضی کشاورزی اقدام شد.

وی افزود: مطابق گزارش تحلیل بارش در ایستگاه‌های باران سنجی در پی بارش های رگباری در بعضی از حوزه‌های آبریز استان، شاهد بارش‌های بسیار شدیدی بوده ایم، بطوریکه در مدت زمان یک ساعته بارشی به میزان ۷۹ میلیمتر در ایستگاه دیوا و ۷۶.۵ میلیمتر در شیرگاه به ثبت رسیده است.

یخکشی گفت: این بارش موجب طغیان رودخانه ها به ویژه رودخانه تیله نو در گلوگاه، تالار و کسیلیان، ظالمرود و نمارستاق هراز و کجور شده که این امر بیشتر موجب آبگرفتگی معابر و زمین های کشاورزی، مسدود شدن راه‌ها و متاسفانه فوت یک نفر در منطقه نمارستاق آمل شده است.

وی افزود: بیشترین بارش‌ها مربوط به ایستگاه‌های کلارود در دیوا با ۱۰۵.۷ میلیمتر، تالار در شیرگاه با ۷۶.۵ میلیمتر، سجادرود در گلوگاه با ۵۵ میلیمتر و بابلرود - قرآن طالار، ۴۳ میلیمتر بوده که به ترتیب برابر  ۱۲، ۷ ، ۵  و ۴ درصد بارش سالانه این ایستگاه ها هستند.

 

آماده‌باش شرکت گاز مازندران

جعفر احمدپور مدیرعامل شرکت گاز استان مازندران نیز در مورد وضعیت گازرسانی در استان مازندران با توجه به بارش شدید باران در روز گذشته، اظهار کرد: در حال حاضر مشکلی در بخش گازرسانی وجود ندارد و اتصال خطوط گاز برقرار است.

وی افزود: تا این لحظه نیز هیچ‌گونه گزارشی در راستای آسیب رسیدن به خطوط گاز اعلام نشده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت جوی بارش‌های مجدد طی روزهای آینده، تمامی نیروها در حالت آماده‌باش هستند.

 

احتمال وقوع رگبار پراکنده در ارتفاعات مازندران

احمد اسدی معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مازندران با اشاره به اینکه از روز گذشته شاهد رگبار و رعد و برق پراکنده در استان بودیم، اظهار کرد: بیشترین بارش‌ها در بورخیل با ۱۱۰ میلیمتر، اسکندرکلا قائمشهر با ۷۵ میلیمتر، قاجارخیل ساری با ۵۷ میلیمتر، سوادکوه ۵۱ با میلیمتر، قراخیل با ۳۰ میلیمتر، آلاشت با ۲۷ میلیمتر، محمودآباد با ۲۷ میلیمتر و کندلوس با ۲۵ میلیمتر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز پنج شنبه نیز رگبار و رعد و برق پراکنده در استان مورد انتظار است اما نسبت به روز گذشته از شدت آن کاسته خواهد شد.

معاون توسعه وپیش‌بینی اداره کل هواشناسی مازندران افزود: در روز جمعه نیز از ناپایداری هوا کاسته شده و افزایش محسوس دما را شاهد هستیم.

اسدی گفت: در ساعات بعد از ظهر روز جمعه و شنبه در ارتفاعات رگبار پراکنده مورد انتظار است.

 وی افزود: وضعیت دریا در روز پنج شنبه و جمعه نیز مواج خواهد بود و برای شنا مناسب نیست، همچنین برای صید و صیادی نیز تمهیدات لازم اندیشیده شود.

 

مسدود بودن جاده‌های فرعی محور هراز

رئیس پلیس راه مازندران از مسدود شدن برخی راه‌های روستایی و شریان های فرعی بر اثر سیلاب در روز گذشته خبر داد.

سرهنگ علیرضا قدمی اظهار کرد: بر اثر شدت بارش باران و سیلاب در منطقه روستای تیله نو مابین بهشهر و گلوگاه راه ارتباطی بسته شد که با تلاش ماموران راهداری این مسیر بازگشایی شد.

وی خاطرنشان کرد: برخی جاده های فرعی مسیر محور هراز همچنان مسدود است.

رئیس پلیس راه مازندران خاطرنشان کرد: جاده دامغان به گلوگاه نیز روز گذشته چند ساعت بسته و سپس با تلاش ماموران راهداری بازگشایی شد.

 

وقوع رانش در چمستان 

حسین هزار جریبی بخشدار چمستاند با اشاره به اینکه روز گذشته بارش باران باعث مسدود شدن راه‌ها شده بود، اظهار کرد: پل ولیک واز به گزناسرا در اثر سیلاب شدید مسدود شده بود که با حضور به موقع ادوات در کمتر از یکساعت بازگشایی شد.

وی تصریح کرد: محور رودبارک و لاسکتی چند نقطه رانش وجود داشت که هم اکنون هم در حال بازگشایی محور هستیم.

 

حل مشکل سیل در بلده با احداث سیل بند در مناطق بالادست 

مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران با اشاره به اینکه مشکل سیل بلده قدیمی است و در سال های اخیر سیلاب در شهر بلده از سمت غرب وارد این شهر می‌شده است، اظهار کرد: خوشبختانه با کار کارشناسی صورت گرفته در دره های سیل خیز و همچنین رودخانه ها اعتبارات لازم برای احداث سیل بندها اختصاص داده شده که این مهم مانع از وقوع سیلاب شده است. 

رازجویان تصریح کرد: ۶ سیل‌بند با اعتبار ۳۰۰ میلیون تومانی مدیریت بحران در مناطق بالادست بلده احداث شده که این سیل بندها روند شتاب سیلاب ها و بارش شدید را متوقف کرده است.

وی اظهار کرد: سیل‌بندها مانع از خسارت فراوان در بلده شده، بارش شدید در ۲۴ ساعت گذشته تنها موجب آبگرفتگی شده است، به دلیل کنده‌کاری شرکت گاز این مهم رخ داده که به نوعی از بروز سیلاب‌ها به طور کامل در شهر بلده جلوگیری شده است.

 

خسارت بارش شدید باران در ارتفاعات رامسر

فرماندار رامسر از خسارت شدید باران به ۲ روستا در ارتفاعات منطقه جنت رودبار این شهرستان خبر داد.

محمد آزاد درباره خسارات بارش شدید باران در روزهای گذشته اظهار کرد: بارش‌های رگباری و تند در ارتفاعات رامسر باعث آسیب جدی به زیرساخت‌های آبرسانی ۲ روستای "ماسراش" و "زاروسرا" در منطقه ییلاقی جنت رودبار شد.

وی به خسارت جدی به چشمه و مخزن آب این روستاها اشاره و تاکید کرد: این مشکل موجب قطعی آب شرب در چند روستا شد که اقدامات اولیه توسط اداره آب و با کمک اهالی انجام و مشکل تا حدودی برطرف گردید اما به جهت عمق خسارات وارده به زیرساخت‌های آبرسانی همچنان مشکل وجود دارد.

آزاد از استقرار خودروهای حامل آب در مناطق بالادست و منطقه جنت رودبار خبر داد و گفت: مقرر شد تا عادی شدن شرایط و رفع مشکل آب شرب این مناطق، خودروها در محل مستقر باشند، هرچند بخشی از آب منطقه وصل شده اما نیاز هست تا برطرف شدن کامل مشکل اقدامات پشتیبانی صورت گیرد.

فرماندار شهرستان رامسر، خسارت وارده به زیرساخت‌های آبرسانی روستاهای ماسراش و زاروسرا را حدود ۵ میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: در اثر بارش شدید باران آسیب‌هایی نیز به بخش‌های راهداری نظیر پل‌ها و محورها وارد شد که با اقدام به موقع اداره راهداری نواقص برطرف شده و اکنون تمامی محورها باز و تردد در آن‌ها جریان دارد.

آزاد همچنین از مشکلات بوجود آمده به دلیل بارش شدید باران در مناطق مرتعی اشکورات رامسر در ۳ روز قبل سخن گفت و اظهار کرد: در طی این حادثه ضمن وارد شدن خسارات مالی به دامداران چند گاوسرا نیز تخریب شد که خوشبختانه با حضور به موقع هلال احمر شهرستان حوادث فوق خسارات جانی به همراه نداشت.

 

فوت یک فرد ۶۹ ساله در آمل

مدیرکل پزشکی قانونی استان از مرگ یک نفر در منطقه کوهستانی نمارستاق از توابع بخش لاریجان شهرستان آمل به دنبال باران شدید و طغیان رودخانه خبر داد.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی مازندران. دکتر علی عباسی تصریح کرد: در اثر بارندگی  طغیان رودخانه روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه یک مرد ۶۹ ساله، متاهل، ساکن شهرستان آمل جان خود را از دست داد.

عباسی خاطرنشان کرد: تا این لحظه ۲۶ تیرماه فقط همین یک فوتی حسب دستور مقام قضایی جهت کارشناسی تخصصی و تعیین علت فوت به پزشکی قانونی ارجاع شد.

 

خسارت ۲ میلیارد ریالی سیلاب در یکی از روستاهای بلده نور

امین رنجکش بخشدار بلده نیز با اشاره به اینکه بارش شب گذشته خسارات بسیار زیادی را وارد کرده است، اظهار کرد: سرازیر شدن سیلاب از دره به خیابان کوهستان ۶ شهر بلده، ۵۰۰ متر از آسفالت خیابان به صورت ۱۰۰ درصد تخریب شده ‌است. 

وی تصریح کرد: حدود ۱۵ منزل مسکونی نیز در این خیابان دچار آبگرفتگی شده ‌است. 

بخشدار بلده خاطرنشان کرد: هم اکنون در حال رفع آبگرفتگی و بازگشایی راه‌ها هستیم و شرایط تقریبا خوب است.

رنجکش ادامه داد: روستای ورازان بلده نیز متحمل خسارت ۲ میلیارد ریالی از سیلاب شب گذشته در بخش منازل، دیوار و باغات شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.