شیوع کرونا بسیاری از مشاغل را تحت تاثیر قرار داده، برخی مشاغل بر اساس تصمیم ستاد ملی کرونا، همچنان از شروع به کار ممنوع هستند. برخی مشاغل هم با وجود تعطیلی ، به فعالیت مجازی روی آورده‌اند. در این میان معلمان و دانش‌آموزان، هم از تعطیلات برخوردارند و هم تعطیل نیستند.

اگر چه مدارس تعطیل است و معلمان و دانش‌آموزان بر سر کلاس حضور فیزیکی ندارند، ولی این حضور و غیاب به فضای مجازی کشانده شده است. دانش‌آموزان در ساعات‌ معینی از روز در این کلاس‌های مجازی حاضر می‌شوند و معلمان، آموزش آنلاین دارند، درس می‌دهند و امتحان می‌گیرند.

وزیر ارتباطات هم برای کمک به روند آموزش، ۲۰ گیگ اینترنت به معلمان هدیه داد ، اما در این میان برخی معلمان مدارس غیرانتفاعی می گویند که نه اینترنت گرفته‌اند و نه حقوق. این معلمان مدعی هستند که برخی مدیران مدارس غیرانتفاعی با وجود این که همه شهریه را از خانواده‌های دانش‌آموزان دریافت کرده اند ، اما به بهانه شیوع کرونا و تعطیلی مدارس ، حقوق اسفند و فروردین معلمان را نپرداخته‌اند. در بعضی از گزارش ها که در فضای مجازی و گاهی فضای واقعی نقل می شود ، این ادعا وجود دارد که برخی مدارس غیرانتفاعی حتی حقوق ماه بهمن معلمان را هم واریز نکرده اند.

یکی از معلمان مدارس غیرانتفاعی در شهرستان ساری با تایید این که پس از شیوع کرونا حقوقی دریافت نکرده است ، به خبرنگار ایرنا گفت: معلمانی که در مدارس غیرانتفاعی مشغول تدریس هستند وضعیت مناسبی از نظر دریافت حقوق ندارند و این دریافتی‌ها بسیار ناچیز است و اکنون همین اندک دستمزد هم به بهانه کرونا و تعطیلی مدارس پرداخت نمی شود.

این معلم با درخواست این که نام خودش و مدرسه ای که در آن کار می کند به خاطر تامین امنیت شغلی اش در گزارش ذکر نشود ، افزود : گذشته از ناچیز بودن حقوق دریافتی ، امنیت شغلی هم نداریم . چنانچه نسبت به این وضعیت اعتراض داشته باشیم با ما قرارداد نمی‌بندند و همین اندک حقوق دریافتی را هم از دست می‌دهیم.

وی گفت : با شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن مدارس، ما هم مانند معلمان زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش، تدریس مجازی انجام دادیم و دانش‌آموزان را رها نکردیم ، اما به بهانه شیوع کرونا و نداشتن حضور فیزیکی در مدارس، حقوق فروردین ماه ما را نپرداختند.

این معلم افزود : حتی معلمان استخدام رسمی آموزش و پرورش هم نسبت به میزان دستمزد خود رضایت ندارند و این در صورتی است که سقف دریافتی ما در حالت خوشبینانه شاید یک سوم دستمزد معلمانی باشد که استخدام رسمی هستند.

وی توضیح داد : با این وجود پس از شیوع کرونا و تعطیلی مدارس و رفتن آموزش به فضای مجازی ، ما هم وقت گذاشتیم و هم هزینه کردیم . برای ارسال ویدئوهای آموزشی به دانش‌آموزان، هزینه اینترنت پرداختیم و زمانی را هم برای ضبط این ویدئوها اختصاص دادیم اما در نهایت حقوق ما پایمال شد و اگر به این وضعیت اعتراض کنیم به راحتی ما را کنار می‌گذارند و از قرارداد جدید خبری نخواهد بود و به صف طولانی بیکاران می‌پیوندیم.

در حال پیگیری هستیم

معلم هستند و در مدارس غیرانتفاعی تدریس می‌کنند ، اما شرایط دریافت دستمزد آنها شاید با کارگران برابری کند و در برخی موارد حتی دستمزد ماهانه آنها از کارگران روزمزد هم کم‌تر باشد. شاید به این دلیل است که انجمن صنفی کارگری معلمان غیرانتفاعی را راه‌اندازی کرده‌اند. ۲۰ گیگ اینترنت هدیه وزیر ارتباطات به معلمان هم به معلمان مدارس غیرانتفاعی، تعلق نگرفت.

مسئول این انجمن در مازندران به خبرنگار ایرنا گفت : برخی همکاران ما در شهرهایی مانند ساری و نکا، نتوانسته‌اند حقوق اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه امسال را دریافت کنند.

فاطمه احمدیان افزود : این مساله را با مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در میان گذاشتیم و قول پیگیری و رفع مشکل داده شد.

وی با بیان اینکه همکاران ما دستمزدهای مختلفی از حداقل ۲۰۰ هزار تومان تا سقف یک میلیون تومان دریافت می‌کنند، گفت : در این شرایط شیوع کرونا و با وجود اینکه همکاران ما آموزش مجازی داشتند اما برخی از آنها دستمزدی دریافت نکردند.

نپرداختن حقوق معلمان مدارس غیرانتفاعی تخلف است

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران هم در این زمیه به ایرنا گفت: مدیران مدارس غیرانتفاعی موظب به پرداخت حقوق اسفند و فروردین معلمان مدارس تحت مدیریت خودشان هستند.

علیرضا سعدی‌پور افزود : معلمان مدارس غیرانتفاعی هم همکاران ما هستند و این معلمان هم مانند بقیه برای آموزش مجازی، هزینه کرده‌اند و وقت گذاشته‌اند و باید دستمزد خود را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه نپرداختن حقوق این معلمان از سوی مدیران مدارس تخلف است و گزارش‌های دریافتی را رسیدگی می‌کنیم ، اظهار داشت : اداره مشارکت‌های مردمی اداره کل آموزش و پرورش مازندران این مساله را پیگیری می‌کند.

این مسئول با اشاره به اینکه وزیر آموزش و پرورش با تدوین بسته‌های حمایتی برای مدارس غیرانتفاعی موافقت کرده است، ادامه داد: مدارسی که در املاک آموزش و پرورش مستقر هستند تا چهار ماه از پرداخت اجاره بها معاف شدند.

سعدی‌پور با بیان اینکه امهال سه ماهه حق بیمه کارکنان این مدارس، امهال سه ماهه تسهیلات دریافتی، اعطای تسهیلات کم بهره به مبلغ ۱۶۰ میلیون ریال به ازای هر نیروی کار در این مدارس از بسته‌های حمایتی است که تدوین شده است،گفت : این موارد در صورتی به مدارس غیرانتفاعی تعلق می‌گیرد که ضمن حفظ اشتغال موجود، حداقل ۵۰ درصد از دستمزد نیروها را پرداخت کرده باشند.

وی افزود: برخی معلمان که دستمزد خود را دریافت نکرده بودند به ما اعلام کردند و ما هم به شکل موردی پیگیری کردیم و حقوق آنها واریز شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.